Bagnet... Prosze Cie!genia
154CM kontra 440c, roznice ?
Napisano Ponad rok temu
zenek
Napisano Ponad rok temu
bo niezrozumiałem przekazu
ciężko to doczytać.
Rybak a ostrzyłeś kiedyś s30v na dog bone ??
ja kiedyś probowałem 154 na dog bonie - dżizes - nie polecam.
nie ostrzyłem s30v ale nie wiem czy chciałbym próbować - na upartego pewnie idzie ale ......
może ktoś tak sie bawił i opisze ??
Napisano Ponad rok temu
Może któryś z modów oczyści topic?
Napisano Ponad rok temu
A tak serio, to przeciez zawsze jakies lekkie offtopy sie zdarzaly, jak byla knajpa tez.
Blacha - na dog bone nie, ale podostrzalem Native na precie od triangla trzymanym w lapie z jednej strony, a z drugiej opartym o klate. No problem. Serio.
Pare pociagniec i spokoj. Ale nie byl calkiem stepiony, jakby takie cos mialo wygladac, to tez nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
niestety dog bone krótka jest i z chwytem wygodnym problem, jak złapiesz to jeszcze sie fizycznie skraca kamień i łape chlasnąć można.
Może jakby potrenowac dłuuuuuugo.
A ostrzenie recurva w lesie to nie łatwa sprawa - chyba ze triangla w plecak wrzucasz
jak mialem kukri to tylko bruszek ostrzyłem którego głównie zresztą używałem.
Napisano Ponad rok temu
No kurcze nie wiem - fakt, ze nie ostrzylem, a tylko sobie obmacalem taka jedna, co wygladala jak polowka preta od triangla z plastikowymi zabezpieczeniami-chwytami na obu koncach i taka tez byla dluga.
Ostrzylem za to na moich kanapkach brazowo-diamentowych, ktore sa jeszcze chyba troche krotsze (co prawda troche inaczej sie je tez trzyma, ale i tak byly oparte o cos twardego). Da sie.
Jasne, ze nie jest tak wygodne, jak triangle, ale da sie.
No to jak Ci kostka za krotka, to kup zapasowe prety w NG za osiem dolcow chyba i wez pret
[edit] PS. to od Lansky'ego chyba ta kostka byla.
Napisano Ponad rok temu
A tu sie nie zgodze ... Triangla nie masz TYLKO do tego jednego noza. A malo masz nozy w kuchni. Po porzadnym ich naostrzeniu niepomiernie wzrasta komfort kazdej procy kuchennej .. a ze czasem woja milosc za 300 pln podostrzysz .. oki .. ale to jako dodatekŚmiesznie troche jak ktoś kupuje nóż za 300 pln (bo tyle może wydać max.), a potem wydaje drugie 300 na triangla, żeby mieć czym go ostrzyć :wink:
Napisano Ponad rok temu
Normalne noże ( fixed) lepiej ostrzy mi się na kamieniach. Ale osobiscie unikam noży z recurve.
Pozdrowienia...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pierwszy nożyk EDC i dlaczego NIE CRKT
- Ponad rok temu
-
Nowy Balisong od Benchmade
- Ponad rok temu
-
Pancerny folder