Konfrontacja Sztuk Walki III
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za to spodobal mi sie pewien pomysl. Konfrontacja styli. Kazdy przedstawiciel stylu walki walczy stosujac sie do regulaminu w swojej dyscyplinie.
Bokser tylko uderza. TKD stosuje swoje regulainy. Karate.... . Judo tylko rzuca i walczy w parterze. Kalaki tylko kije. itd itd.
Czy to nie byla by prawdziwa konfrontacja. Na papierze tak. W praktyce pokazalo by to az nazbyt co jest istotne w MMA.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio TaeTad rzucił taki pomysł, który mi się też spodobał. W grupie uderzaczy powinny byc zasady uderzane a w grupie chwytaczy czysty grappling.Za to spodobal mi sie pewien pomysl. Konfrontacja styli. Kazdy przedstawiciel stylu walki walczy stosujac sie do regulaminu w swojej dyscyplinie.
Bokser tylko uderza. TKD stosuje swoje regulainy. Karate.... . Judo tylko rzuca i walczy w parterze. Kalaki tylko kije. itd itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
HAST, pomysl mi sie podoba... ...kazdy w/g swojego regulaminu...kalaki z palkami, karate itp. bez ochraniaczy i rekawic. Tylko jakby np. judoka boksera do parteru sprowadzil, to co by ten biedny bokser na swoich zasadach tam zdzialal, przeciez jego zasady walki w parterze nie przewiduja
Niestety w praktyce raczej nie do zrealizowania, bo wtedy na 4 KSW : Muay Thai- rece owiniete sznurkiem z zywica :twisted: hehehe no i faworyt - kenjutsu z katana... :twisted: chyba zeby przyszedl ktos z kyudo, tylko ze trzeba by ring wydluzyc o jakies 50 metrow :twisted: albo reprezentant kung-fu z halabarda
Ale takie cos tu juz trąci Cesarstwem Rzymskim i walkami gladiatorow
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehehe
HAST, pomysl mi sie podoba... ...kazdy w/g swojego regulaminu...kalaki z palkami, karate itp. bez ochraniaczy i rekawic. Tylko jakby np. judoka boksera do parteru sprowadzil, to co by ten biedny bokser na swoich zasadach tam zdzialal, przeciez jego zasady walki w parterze nie przewiduja
Niestety w praktyce raczej nie do zrealizowania, bo wtedy na 4 KSW : Muay Thai- rece owiniete sznurkiem z zywica .....
Paliles cos ?
Ostatnio byly zawody MT, widziales kogos z sznurkiem i zywica? Mocne ziolo, podaj nazwe. Ja widzialem klasyczne rekawice. Ty widac co innego :wink:
A co by zrobil bokser w parterze? To co w parterze umie... czyli nie za wiele.
Regulamin krzywdzi praktycznie kazdy styl ktory nie zawiera w swoich przepisach mozliwosci walki na ziemi.
Byla by powtorka z pierwszych UFC. Peanow na czesc stylu krolika by nie bylo :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ziolo jest dla ludzi, widac nie dla wszystkich.
Napisano Ponad rok temu
BJJ wszystko wygrywa, jest najlepsze... ale póki co obaj zawodnicy na Konfrontacji przegrali.
Wiesz, zreszta ze Bjj wygrywa pokazuja ci co wygrywaja. Zarowno przyznajac sie co cwicza jak i tym co pokazuja w walce. I to mnie cieszy niezmiernie. Obaj zawodnicy cwicza Bjj w tej samej szkole. Lepszej reklamy nie ma.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak nie widzisz ' ' i ' :twisted: ' to nie moj problem
a napisalem nie 'kendo z katana' tylko 'kenjutsu' - wiesz chyba jaka jest roznica ? co to, juz sobie pozartowac nie mozna
a z wylaczeniem z takich gal SW bazujacych na walce bronia to sie akurat z Toba zgadzam...
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fedor i czołówka pride to nie zawodnicy stylów oni ćwiczą zawodowo i ro bią wszystko co jest skuteczne także BJJFedor Emelianenko nie jest BJJ-owcem a na nakurwia wszystkich i po co się spuszczać, jak to zawodnik walczy i wygrywa - a nie styl jaki reprezentuje.
Napisano Ponad rok temu
ale niekiedy wybor zawodnikow mnie przeraza
giant silva i duza czesc japonskich zapasnikow
pozostawia wiele do zyczenia w kwesti techniznej i nie tylko
alto to takie male ot
Napisano Ponad rok temu
Juras powiedzial ze trenuje mma u Mirka i wszystko jasne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Niech żyje nam Saku 100 lat!!!
- Ponad rok temu
-
colloseum w red light :>
- Ponad rok temu
-
Cage Rage 10 - 26.02.2005
- Ponad rok temu
-
Euphoria 3 USA vs World - 27.02.2005
- Ponad rok temu
-
Ostatni kontrakt Randyego Couture
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Silva - Wygrałem tą walkę!
- Ponad rok temu
-
Oficjalna strona Mirko Cro-Copa
- Ponad rok temu
-
Cro-Cop vs. Fedor i nie tylko (Pride 2005)
- Ponad rok temu
-
Rodney "Chico" King w Polsce!!!
- Ponad rok temu
-
czolowka mma, a koks
- Ponad rok temu