staralem sie znalesc co sie da na ten temat by dowiedziec sie czegos wiecej(ale niestety nie znalazlem nigdzie tego co mnie najbardziej interesuje). mawia sie, ze wypadalo by cwiczyc max 4 razy w tygodniu by dobrze wypoczac. no i problem - co zrobic gdy sie ma treningi 3 razy na tydzien?
- do treningow dodac jeszcze silownie(niestety chyba wiekszosc z nas ma je pozno, a nie kazda silka jest tak dlugo czynna) + 4 trening w wolny dzien.
- zrobic tylko jeden trening na silowni w wolny dzien(taki calosciowy)
- nie liczyc treningow jako "dni cwiczacych" i nie przejmowac sie nimi bo silka to trening calkiem inny
- a moze cos jeszcze innego
druga sprawa - jak cwiczyc?
jest duzo porad jak cwiczyc na sile, jak na mase, jak na rzezbe. no ale masa nas chyba czesto nie interesuje - dobrze jest zachowac swoja kategorie wagowa, rzeba - olac ja

no i wlasnie drugi dylemat, jak z powtorzeniami, jak z seriami, jak przerwami pomiedzy, czy lepiej sztanga/drazek, czy moze atlas?
trzecia sprawa - odzywianie/odzywki
tu jestem kompletnie zielony, wiec nawet nie wiem o co dokladnie zapytac. zapewne na co zwracac uwage podczas odzywiania i po co ewentualnie zerknac do sklepu z odzywkami.
ps. jesli juz gdzies taki temat jest to dajcie znac bo nie znalazlem
ps2. nie chodzi tu o konkretne porady dla mnie, ale o ogolne wiec nie bede sie rozpisywal ile to mam lat, waze itp