Nareszcie skonczylem
Napisano Ponad rok temu
To bedzie pierwszy i nameczylem sie okrotnie przy tych pinach.Zabralo mi to wiecej czasu niz szlif.Nozyk potrzebuje jeszcze dopieszczenia ale juz widac koniec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
naprawdę profesjonalna robota. tak lubiany przeze mnie typ designu -prosta forma, bliskie ideału wykonanie (widzę, że w końcu b.ładnie wyszedł Ci false edge) i naprawde dobry styl całości. Moje najszczersze gratulacje.
Co do przekładek, też już wykorzystałem ten patent, szczególnie przydaje się, gdy oprócz skręcania rękojesci klei się ja do stali. Idealnie taka przekładka "pracuje z wilgocią"
pozdrawiam
Saber
Napisano Ponad rok temu
Masz mój szacunek. poklon
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę czas już znakować "ogiery z Twojej stajni "
Podziw i zachwyt !
Napisano Ponad rok temu
przekrój ostrza ma zmienną szerokość - czy pracujesz na jednym kole, czy zmieniasz średnicę koła roboczego ( przy rękojeśći mniejsze, przy brzuścu większe.......?).
Poprzeczka coraz wyżej poklon
Napisano Ponad rok temu
Kiedy wystawa prac?
Byle nie przez szybkę 8)
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy jestem jakby wygladalo z takim thumb ramp z zabkami na grzbiecie, w stylu takiego, jak np. Nimrawusy maja - ale to tylko takie tam marudzenie.
Uwage techniczna mam - Seiken, moglbys wrzucac tez fotki z jakom miarkom chocby calowom obok nozyka, albo czyms dobrze znanym dla porownania?
Nie wiem, czy Chris sobie jaja robil, ale kiedys pisal, ze jestes wiekszy nawet od niego, wiec troche trudno mi sobie zawsze wielkosc noza wyobrazic, jak go trzymasz w rece
Napisano Ponad rok temu
obiecales kiedys powiedziec jak robisz taki satin. to duzo lepsze od lusterka.
Napisano Ponad rok temu
nieeeeee moze jakby ja troche wyprofilowac (jak w green berecie), jakas plaska straszliwie i 3 wcinki pod palce ? jaka to dlugosc jest ? 8O
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie to tylko kwestia mojego gustu
Napisano Ponad rok temu
...nie wiem jak ty ale ja mam 4 do chwytu,fighter a tu lubie fingergrove.Rekojac akurat nie jest kwadratowa a zblizona do trojkata.
Noz ma byc z zalozenia malym wygodnym fighterkiem i wlasciwie to jeszcze uwazam ze rekojesc jest za gruba ( choc uzywalem 1/4 " micarty).Bedzie jeszcze zjechana do 3/16 ".
Trzymam noz w saber grip i lubie takie wydatne koncowki rekojesci , dostosowane do podstawy dloni .Moze rzeczywiscie robi to troche kanciate wrazenie ale tu akurat mi sie podoba ( nie znosze zaokraglonych ksztaltow rekojesci , momentalnie z nozem kuchennym mi sie kojarzy )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje, a kiedy logo???
Napisano Ponad rok temu
Logo , logo....tak ale jakie , musze sie nad tym "powaznie" zastanowic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wszyscy robią noze, są ludzie też co klepią mieczyki
- Ponad rok temu
-