macie pomysl??
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i mam maly problem..
mianowicie grzbiet noza przy rekojesci bedzie zabkowany spod tez ale czy jest mozliwosc przy takiej konstrukcji jak u mnie wstawienie jelca lub czegos podobnego, aby dlon nie zeslizgnela sie na ostrze..niestety nie powinno sie to zdarzyc ale taka mozliwosc jest..prosze o rade...
z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
aha zanin zamontujesz bolster czy rekojesc wypoleruj bo potem bedzie po ptokach. co do polerowania to polecam papiery scierne przyklejone do listewki. zrob sobie ze 3 takie "pilniki " o gradiacji 120, 220 i okolo 400. wyjdzie lustro bez wylewania potu. dzieki temu arkusz papieru starcza na 2-3 noze.polecam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bolstery i materiał którym nitujesz musi byc z tej samej stali.
potem mocujesz rekolesc i doszlifowujesz drewno by dobrze pasowało. potem polerka rekojesci i wsio.
to tak z grubsza. reszte musisz doswiadczalnie załapac. jesli cokolwiek bys jeszcze chciał wiedziec to pytaj smiało.
Napisano Ponad rok temu
u ciebie bolster bedzie wystawał poza ostrze/ zeby uzyskac garde/ czyli miedzy prawą i lewą czescia będzie szpara o szerokości ostrza. czyli musisz ją czymś zapełnić. masz do wyboru albo wstawic kawałek blachy o grubosci ostrza i zanitowac. ale jesli ten kawałek bedzie mały to nie da raczej rady. mozesz też jedną polówke bolstera zrobic z grubszego materiału i wypiłować taki "ząbek". po złożeniu obu połówek uzyskasz cos w rodzaju litery U patrząc od przodu. i to jest lepszy sposób. ale najlepiej moim zdaniem było by wyciąc taki kształt z jednego kawałka. tylko ze to wymagac będzie bardzo dużo precyzji. aha, teraz pomyslałem ze mozesz tez ten brakujący kawałek gardy przyspawac a potem wypiłowac kształt jaki ci potrzeba. i wtedy dopiero normalne bolstery. spawanie nie powinno zepsuc ostrza,
crom
Napisano Ponad rok temu
naprawde wielkie dzieki i na pewno sie zglosze jak beda jakies problemy:)
3majcie kciuki
jak tylko skoncze od razu wrzuce gotowe fotki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ciąć szybko czy powoli
- Ponad rok temu
-
zabezpieczenie ostrza - pytanie
- Ponad rok temu
-