first blood ;) - liga knifefightingu 30.04-01.05.2005
Napisano Ponad rok temu
Co do przepisow , to radze sie zastanowic na pchnieciami w twarz i szyje , na zadnych oficjalnych zawodach z tym sie nie spotkalem ( co nie znacy ze nie mozecie byc pierwsi ) , ciecia jednak to troche ryzykowna gara .Zawody to nie sparing , a adrenalinka dziala cuda.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Myślałem o tym żeby klasa poczatkujący i do 3 lat tymi softami , tak limo można mieć konkretne , a klasa instruktorów i starców oraz troli alusami w kaskach szermierczych i rękawice hokej. Inna odpowiedzialność i inny ból, to i walki inaczej wyglądają, bez kozactwa, chyba, żę ktoś jest 1-szy raz;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym ja np nie trenuje FFS dluzej niz 2 lata wiec co, nie bede mial mozliwosci dokopac starym wyjadaczom??? :twisted:
Ray Floro nie jest poczatkujacym i ZAWSZE sparuje rurka w otulinie, poniewaz priorytetem jest bezpieczenstwo, wiec nie widze sensu w zaostrzaniu sytuacji poprzez aluminium czy inne drewnopodobne wynalazki...
No ale to w koncu Ty jestes organizator...
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy sie rozumiemy w sprawie atrap z otulina, bo Ty je nazywasz soft...A one nie sa wcale takie soft... 8)
Napisano Ponad rok temu
nie mniej taką sugestią podzilili się chłopcy tacy po 14-15 lat. Nie chcą z nami walczyć w zawodach. :twisted:
czyli będzie tak jak zwykle w naszych zawodach, podział ze wzgl na wiek: do 18 i 18-100.
Co do rurki w otulinie...to soft
Co do bezpieczeństwa... nokauty , siniaki, poważniejsze stłuczenia ale nigdy nikt nie został kaleką! Nie przeginamy. Na zawodach przez 5 lat 2x gościa trzeba było wysłać do szpitala-czyli też nie tak źle. A przez ostatnie 2 lata wogóle lekarz się nie przydał . Walczą wyjadacze i juz się nie narażają na poważniejsze kontuzje. Wszyscy odkryli, że adrenalinka jest ok ale nie za cenę zdrowia drugiego człowieka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a sparingi z poszczegolnymi osobami mozna chyba sobie zrobic pozaturniejowo co ? :wink:
ci co nie maja pojecia o wlace nozem moga tez sie zjawic i pobawic ?
wtedy troche osob by sie napatoczylo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tzn nie będzie mnie z 2 -3 m-ce, wrócę na sam turniej, a nie chcę stracić kontroli nad imprą
Gdyby ktoś się martwił co z Psem, to tu jest odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Jasne, że impreza się odbędzie.
30 o 11.oo rozpoczęcie na miejscowym wioskowym rynku.
Pewnie patyki najpierw polecimy. Nóż wieczorem i 1 dozynki
No ale zgłoszeń z zewnątrz oprócz Litwinów nie mam. Macie czas do pn 25.04
Wszyscy mogą się pobawić, nie ma ograniczeń jest to wielkie święto ludzi noży . Tylko jakieś kwity od lekarza, że nie ma przeciwskazań+ oświadczenie o wzięciu na siebie odpowiedzialności za ewentualne niedogodności i kontuzje
Z tych co przyjadą zrobimy szybkie szkolenie sędziów, żeby było max uczciwie. Nie ma kasy, gówien, polityki itp. więc nie ma co się spalać, energia jest na walkę i zdobywanie doświadczenia i poznawanie nowych ciekawych ludzi, podpatrzenie technik i pogadanie o metodach walki i treningu. Może zmontujemy ekipę na turniej do Moskwy 3 formuły z drewnianym nożem, naprawdę warto w tym wziąść udział.
Pozdrawiam.
8)
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
I napisal do mnie smsa jakis czlowiek, zebym ci powiedzial,z e go nie bedzie bo zawalony praca jest ale sie nie podpisal a ja jestem po formacie ksiazki adresowej. DOH!
Chyba, ze siadziemy kiedys i uradzimy jakas mala, tania alternatywe, co? Tak na kilku chlopa coby dach nad glowa byl a nie kurna jak stiwen segal o wschodzie slonca w parku 8O
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy doce pares to sztuka walki dla kobiet
- Ponad rok temu
-
linki z ukladami
- Ponad rok temu
-