first blood ;) - liga knifefightingu 30.04-01.05.2005
Napisano Ponad rok temu
W Jabłonowie Pom. 2 dni kije i nożyki. Zasady jeszcze się klarują ,co turniej drobne poprawki . Sparingi jak Bóg da ale turniejowo na zasadzie semi kontaktu.
Czyli:
4 pkt - szyja, okolice serca-pchnięcie
3 pkt - brzuch, wewn. część uda, twarz, dłoń z bronią
2 pkt - wewn. cz. przedramion, ciecia na klatkę piersiową, dłoń nieuzbr.
1 pkt - zewn. str. przedramion
Walka do 15 pkt.
5-ciu sędziów, 4 w naroznikach i jeden w polu.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawa inicjatywa, nie powiem.... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak byk jest twarz i szyja.
kask szermierczy i kołnierz hokejowy. Rękawice hokejowe i nóż albo alu albo zrobimy patent podobny do waszego , rurka od wody w otulinie, jeszcze się zastanawiamy.
Napisano Ponad rok temu
Co przy jednoczesnym trafieniu? Kazdy zawodnik dostaje punkty za strefe w ktora trafi? Czyli - trafie w glowe/szyje a przeciwnik w udo...Ja dostane 4 punkty a on 3, czy moze decydujaca bedzie strefa za 4 punkty jako priorytet i punkty dostane tylko ja?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli kolesie nie potrafią zmienić rytmu i ciągle walą równoczesne to won z pola walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy trzeba sie zglosic? Chodzi mi o ostateczny termin... Czy turniej bedzie rozgrywany jednego dnia (chodzi mi o noz) czy konieczny bedzie nocleg?
Czy jest jakies ograniczenie co do liczby wystawionych zawodnikow z jednego klubu?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Termin? Hmm. Myślę, że do kwietnia jest ok. Nocleg na sali free, pokoje ok 30-35 zl , niedaleko 5 min samochodem. Być może, że się nie da w jeden dzień. Dzisiaj nie umiem odp. :-)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walka do 15 punktów
ehhhh
Dobrze zrozumiałem, to jest turniej???
Ja się w sumie nie znam, ale powiedzmy że jeden gość w pierwszej akcji trafi w serce, zdobędzie 4 punkty, ale potem się mu nie powiedzie i jego przeciwnik zdobędzie 15.
Powiedzmy, że nóż w końcu będzie dyscypliną sportową (jeśli już nie jetst, nie wiem, nie znam się) to czy nie lepiej zbliżyć zasad do realu???
Powiedzmy pchnięcie w serce kończy akcję, czy coś w tym stylu.
Myślę, że należy o tym pomyśleć już teraz, zanim stanie się to co jest teraz np. tzw. wolnej walce kung-fu gdzie seriami uderzeń na głowę nie można zadawać.
Sorki za tego offtopa, możecie to uwzględnić lub nie, nie jestem kimś z kim musi się ktokolwiek liczyć w tej sprawie, ot takie moje przemyślenia.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dzięki za sugestie.
Napisano Ponad rok temu
Jak sie juz zdecydujesz na rodzaj atrapy i kasku to prosze o info. Aluminiowe atrapy vs kask szermierczy vs uderzenie w reverse w twarz = niebezpieczenstwo znacznej zmiany wygladu :wink:
Przemysl atrapy PVC z otulina vs kaski hokeyowe (lub ewentualnie szermiercze, a i tak impakt bedzie duzy)...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale co się odwlecze to nie uciecze
Napisano Ponad rok temu
Rosjanie mają swoje turnieje, ale trochę inaczej walczą. Tzn. drewienkami i musi boleć. Myślą o nas :twisted:
Będzie fajnie.
Pozdrawiam
Jeżeli Czesi się będą pisali(jest taka opcja) to pomyśle o zrobieniu kadry Polski, pomimo podziałów honor Polskiej stali nade wszystko
Napisano Ponad rok temu
Widocznie bez pchniec na twarz.Tzn. drewienkami i musi boleć.
Malo prawdopodobne by ktos chcial sie jeszcze w to bawic otrzymawszy pchniecie w twarz drewnina atrapa przez kask szermierczy... O szyi nie wspominajac...
No ale ja podobno sie nie znam... 8)
O czym??? :roll: 8Oto pomyśle o zrobieniu kadry Polski
Heh, a zapowiadalo sie tak fajnie...
Napisano Ponad rok temu
Pies, powiedz że to był żart...to pomyśle o zrobieniu kadry Polski, pomimo podziałów honor Polskiej stali nade wszystko
odnośnie drewna....po co krzywdę robić?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy doce pares to sztuka walki dla kobiet
- Ponad rok temu
-
linki z ukladami
- Ponad rok temu
-
stickfighting league in germany