Utili Key 6-in-1 (zdjęcia)
Napisano Ponad rok temu
Artyzmu na fotkach zero, no i to mój debiut z cyfrą w dłoni, wiec wybaczcie jakość. A zdjęcia tutaj a nie w galerii, bo broń to żadna, chociaż to ząbkowane ostrze... :wink:
Myślę, że jest strasznie użyteczny gadżet i mimo niewielkich rozmiarów, może być pomocny na codzień. Największą jego zaletą jest oczywiście to, że w ogóle nie wadzi w codziennym noszeniu i po złożeniu po prostu znika po dopięciu do kluczy (wygląda wtedy jak zwykły, jeszcze jeden klucz).
A to ostrze jest na prawdę ostre 8)
Jeżeli ktoś nie chce, nie może (taka praca) nosić/posiadać noża albo jakiegoś multitoola, to jest to minimalny substytut takiego narzędzia. Lub po prostu niezawodny backup. I mimo nieiwelkich rozmirów, nie trzeba go oszczędzać, bo producent daje na niego dożywotnią gwarancję, także na uszkodzenia mechaniczne. Ach ci Szwajcarzy...8)
A tutaj można znaleźć więcej na ich temat.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A nie ma tam czasem "Made In USA" napisane?Ach ci Szwajcarzy...8)
A gadzecik faktycznie bardzo fajny. Tez sie ostatnio do niego przymierzalem w SN. Wybralem inny produkt tej firmy - maly toolik SwisTech Micro-Tech. Kombinerki wziely gore nad ostrzem z Utylity Key'a bo ostrze i tak mam zawsze przy sobie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nie ma tam czasem "Made In USA" napisane?Ach ci Szwajcarzy...8)
O Rany!!! Faktycznie firma z Ohio
Dałem się podejść specom od marketingu jak dziecko :roll:
Też się chyba przymierzę do tej wersji z kombinerkami.
Lista zakupów na nowy rok się wydłuża 8)
Napisano Ponad rok temu
Do kompa chyba lepszy bylby Micro-Plus, ktory ma dodatkowa pare mniejszych srubokretow. Te z podstawowej wersji moga byc przyduze... chciaz - nie wiem, musilabym sprawdzic. Jako uzytkownik mac'a nie mam tego problemu - w obudowie jest taki fajny zatrzask - podnosze dzwignie, otwieram klape i komp otwarty - srubokrety zbedneA ten micro tech Akme - kompa tym rozkrecisz? A knota w Zippo poprawisz tymi szczypcami? bo jesli tak to kurde.... 8)
Zippo nie mam (chociaz mysle o zakupie mimo, ze nie pale... wszystko przez Budo), ale mysle ze spokojnie knota wyciagniesz, czy co tam jeszcze chcesz z nim zrobic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ten micro tech Akme - kompa tym rozkrecisz? A knota w Zippo poprawisz tymi szczypcami? bo jesli tak to kurde.... 8)
Co do knota ,wchodzi na styk ale da się złapać .
Utility key'a już kilka razy miałem do zamówienia dodanego ,jednak uznałem ,że i tak za dużo żelastwa targam . :twisted:
Jeszcze parę przychylnych opinii i ........
Napisano Ponad rok temu
Te duże śrubokręty są do kompa ok. Małe mogą sie przydać raczej do mniejszych śrubek.
Potwierdzam. Mam oba sprzęty Micro Plus i Utili Key. Nie mogłem się zdecydować który i kupiłem oba . Oba się przydają na codzień. Key przydaje się zazwyczaj w sytuacjach kiedy lepiej nie wyciągać noża bo można przestraszyć kogoś, a trzeba coś przyciąć. Śrubokręt jest ok, ale jednak mniej wygodny i skuteczny niż w Micro Plus. A micro plus to już bajka... Kombinerki całkiem mocno ściskają, wielkość śrubokrętów w sam raz. Dodatkowo mikro-nożyce do drutu . No i zawsze pod ręką!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i wiela milionow kosztuje?
Bardzo mi sie pdoba patent ze wzgledu na kompaktowosc
Napisano Ponad rok temu
Kurna... Tak sobie patrzę po sklepach internetowych w USA. Swiss Tech Micro Plus kosztuje tam już od 12$. A u nas... 90 pln... Kiedy te ceny u nas spadną?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Donoszę co nastepuje:
Prezent w codziennym użyciu
W kategorii znikania i "nieprzeszkadzania" w noszeniu to 10pkt na 10.
Nie wyobrażam sobie, jak go można zgubić - to jest niemożliwe, żeby sam się odpiął. Trzeba włożyć trochę siły, żeby go otworzyć.
A ostrzem faktycznie można się zaciąć, bo wygląda niewinnie, ale daje radę :wink:
Napisano Ponad rok temu
bo tak:
po pierwsze przy ilosci kluczy ktore nosze na jednym peku wraz z mag solit
to dodatkowy taki niby kluczyk sie nie rzuci w oczy od razu
po drugie - to co kazdy klucz ogladaja odzielnie ? czy dajesz pek jak zagwizda i odbierasz z drugiej strony
po trzecie : qrwa ludzie luuuz zapomnialem ze to mam - noz w plecaku a o tym zapomnialem nie jestem terrorysta !!!
Napisano Ponad rok temu
lotnisko w Berlinie [już po WTC!] leci z mężem na wczasy
torba bagażu podręcznego przejeżdża przez prześwietlacz, podchodzi do niej Niemka z ochrony, sięga, gmera gmera i wyciąga ... nóż!! całkiem spory
na to mąż znajomej mówi: "O Matko!!! ja go zgubiłem trzy lata temu na rybach..."
[ponoć wpadł za podszewkę i tak się uchował przez te 3 lata]
Napisano Ponad rok temu
Jak do tej pory, mój Utili Key przypięty do innych kluczy nie wzbudził podejrzeń nikogo na europejskich lotniskach (zarówno wyciągany na tackę przed bramką, jak i prześwietlany w bagażu podręcznym). Ostatnio zapomniałem, że mam Leathermana Squirta wrzuconego w kieszonke plecaka i też jakoś ze mna przeleciał dwa rejsy. Może na trasach transatlantyckich bardziej sprawdzają.
Zupełnie OT, ale nie umiem się powstrzymac - jakieś 4-5 lat temu na Okęciu przez bramki przechodził przede mną bardzo dystyngowany starszy pan z długim pakunkiem owiniętym w jakieś folie i papiery - położył go spokojnie na taśmie, sprzęt wjechał do "ciemni" a po drugiej stronie pogranicznicy poprosili o rozpakowanie w celu szczegółowego sprawdzenia. Sympatyczny pan miał ze sobą dośc wierną kopię Szczerbca, zrobioną chyba z kutej stali, nie wiem tylko czy naostrzoną. I po sprawdzeniu wszedł z tym na pokład 8O . To były czasy...
Pozdrawiam,
See...
Napisano Ponad rok temu
co sie tyczy funkcji, to 2 srubokrety plaskie, jeden krzyzak, otwieracz do
butelek i ostrze naprawde ostro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maxpedition- Fatboy Vertipack
- Ponad rok temu
-
kilka świeczek
- Ponad rok temu
-
O2-Tex
- Ponad rok temu
-
Walkie-Talkie - kto używa, kto się zna?
- Ponad rok temu
-
Plecaczek EDC.
- Ponad rok temu
-
Worek żeglarski
- Ponad rok temu
-
BLACKHAWK-pochwa
- Ponad rok temu
-
Baterie CR 123 - Energizer vs Duracell - które lepsze?
- Ponad rok temu
-
Surefire Beast.
- Ponad rok temu
-
GPS
- Ponad rok temu