Skocz do zawartości

Zdjęcie

Emocje a Roda...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

Emocje a Roda...
Przeglądałem forum i nie znalażłem takiego temat jeśli się myle to sorrki i proszę o skasowanie topica niniejszego...

Czy w roda można okazywać uczucia np.: sympatie lub antypatię, czy wolno się zdenerwować, czy raczej zawsze powinno się zachowywać niezmącony spokój i grać bez agresj? Jak uważacie i jak na ten temat wypowiadają się wasi nauczyciele i Mestres??
  • 0

budo_largo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 203 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Emocje a Roda...
można ale po co? :D
trudno zebys majac zły humor cały czas próbował kogoś wyciąc bo to nie ma sensu! Moim zdaniem powinno sie grac "neutralnie"..
oczywiście jeżeli ktoś cie bedzie wycinał odpłać mu sie tym samym.. (chyba ze to bedzie mestre/contramestre/mestrando itp to wtedy odradzam :) )
  • 0

budo_noite
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1593 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zaznaczylem "tak". moje emocje to radosc z gry. kazde wejscie do roda uczy, z czego sie ciesze :)
  • 0

budo_uirapuru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2966 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Capoeira

Napisano Ponad rok temu

mam na to troche swoich przemyslen, mianowicie na roda osoby pokazuja, jakimi są typami osobowosci naprawde. zdarzaja sie ludzie nerwowi, ludzie spokojni, ludzie ktorzy nie szukaja zaczepki, ludzie ambitni, dumni, agresywni, cały wachlarz.
  • 0

budo_degenerado
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 354 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mi sie wydaje ze wszyscy okazuja emocje, jeszcze nie widzialem zeby ktos gral z kamienna twarza a potem stal jak na tureckim kazaniu, zwlaszcza jak cos sie dzieje w srodku
  • 0

budo_fominha
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 331 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja widzialem. piorunujace wrazenie. zwlaszcza jak gosciu patrzyl sie w inna strone jak kopal - strasznie deprymujace. ale on wogole dziwny byl
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

zwlaszcza jak gosciu patrzyl sie w inna strone jak kopal - strasznie deprymujace.

Łłłoa, trochę dziwne...

No dobra a co z rozwiązywaniem konfliktów w roda? Ewentualnie co sądzicie o okazywaniu w roda że się kogoś nie lubi? Nie mówię o jakiejś od razu b. brutalnej grze ale o nieco bardziej agresywnej...
  • 0

budo_mijar
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 302 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No dobra a co z rozwiązywaniem konfliktów w roda? Ewentualnie co sądzicie o okazywaniu w roda że się kogoś nie lubi? Nie mówię o jakiejś od razu b. brutalnej grze ale o nieco bardziej agresywnej...

Kurcza nie rozumiem.. jak mnie ktoś potraktuje rasteira czy tesoura to okazuje że mnie nie lubi? Czy ostra gra od razu ma oznaczać antypatie i insze konflikty.. chyba nie o to chodzi?:roll: Jasne że czasem gra zaostrza się z powodu jakichś tam zadawnionych uraz czy czyjejś urażonej dumy ale uogólnić się chyba nie da.

Sam jakoś nie spotkałem się żeby ktoś ukrywał swe emocje zwłaszcza te pozytywne a negatywnych jakoś za dużo do tej pory nie było, ale wszystko przede mną gdyż dużo jeszcze nie widziałem. :-) pzdr.
  • 0

budo_degenerado
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 354 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mysle ze bardziej chodzilo o okladanie kogos juz praktycznie bez gry tylko kop za kopem za cos tam..

wg mnie to swiadczy tylko o poziomie tego agresora i to zarowno o poziomie w capoeira jak i w zyciu

w brazylii napieprzaja sie dosc mocno w roda a potem podaja sobie rece , smieja sie i po roda razem na jakies jezenie

w polsce to jeden drugiego kopnie i po roku jeszcze w roda sie szarpia :) )
  • 0

budo_razzededge
  • Użytkownik
  • Pip
  • 35 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak najbardziej okazuje, przecierz gram tam ja a nie cyborg ;)
zauwazylem tez, ze w moim wypadku sporo wplywu na to jak gram mial moj humor danego dnia, to co sie w nim wydarzylo itp.

co do rozwiazywania w roda jakis utarczek itp... ja zostawiam je poza roda... gram po prostu neutralnie, "swoja" capoeire

a inaczej ma sie sprawa, gdy wchodze do roda z kims z kim jestem juz zzyty... wtedy dostaje po prostu kopa energetycznego i wtedy to juz totalnie chce mi sie grac i bawic capoeira.
  • 0

budo_uirapuru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2966 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja tam lubie kopnąć w głowę i do nieprzytomnego powiedzieć za Kazikiem:

"Stary ja tylko żartowałem :D :D :D "
  • 0

budo_noite
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1593 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja tam lubie kopnąć w głowę i do nieprzytomnego powiedzieć za Kazikiem:
"Stary ja tylko żartowałem :D :D :D "

zawsze to jakies emocje, i to dla obywdu stron :-)
  • 0

budo_wagabund
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie wierzcie Uirapuru, on najpierw zamarkuje kopniecie, a potem nagle dostaniecie lokciem po oczach :twisted:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024