GPS
Napisano Ponad rok temu
Przymierzam się od dłuższego czasu do zakupu, mogę dwa zamówić - koszty przesyłki się rozłożą
Napisano Ponad rok temu
Tani i dobry ,to wez Gecko 101 , mozna dostac juz za 80 $.
Napisano Ponad rok temu
Moze czyms takim? Znalazlem ostatnio... fajna rzecz, jesli ktos bez pradu nie moze sie obycI gdzie ja to będę ładował, he?
BRUNTON SolarPort 2.2 Portable Power Source
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
faktycznie trochę droższy, niż najtańsze modele, ale ma parę nowych funkcji.
To co by mnie interesowało najbardziej, gdybym wybierał gpsa to to, jak sie zachowuje w trudnych wrunkach, w czasie burzy, zamieci, w gestym lesie. A okazuje się, że wtedy to one mają największe problemy. Poza tym czas pracy baterii w okolicach nawte tych 36 godzin to jednak zbyt mało, wystarczy jakaś dłuższa wycieczka niż na dwa dni w góry zimą i kaput :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale przecież jak idziesz to nie patrzysz non stop na GPS a tylko oglądasz widoki, więc nie rozumiem skąd te wątpliwości co do żywotności baterii. A sprawdzasz położenie raz na 0,5 h przez 5-7 minut.
GPS musi być cały czas włączony żeby dokładnie spisywał przebytą drogę. Ustala wtedy pozycję co 1 sekundę.
Seiken - sprawdziłem, faktycznie 36h to całkiem niezły wynik jeśli porównać z podobnymi cenowo gpsami, ale ja bym wolał trochę dłużej łazić. Drugi komplet baterii powinien załatwić sprawę.
Akme - ładowarki solarne to super sprawa, ale poczekam jeszcze parę lat aż stosunek ceny, wagi i wydajności będzie na przyzwoitym poziomie. Na razie to tylko drogi gadżet.
Napisano Ponad rok temu
rodzimych producentow nie ma ?
Napisano Ponad rok temu
aha - no i właściwie z czasem zyskuje na wartości (hehehe) - te nowe "plastikowe" tanieją
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Narodowy spis Spork'ów.
- Ponad rok temu
-
Holenderski plecak - dla Cynika.
- Ponad rok temu
-
Poradźzie, bo sie nie znam.
- Ponad rok temu
-
Co mamy co nosimy co kochamy
- Ponad rok temu
-
Surefire U-2 Ultra
- Ponad rok temu
-
Inova Micro vs. Photon Micro?
- Ponad rok temu
-
Krzesiwo (Magnesium Firestarter)
- Ponad rok temu
-
Latarka dla mojej siostrzenicy.
- Ponad rok temu
-
Mam nadzieję, że mnie nie zje...cie, ale...
- Ponad rok temu
-
Latarki, inova, surefire
- Ponad rok temu