Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Karbador napisał
Genaralnie trudno jest określić czas świecenia latarek LED. Wynika to z tego, że taka "normalna" (tu "normalna" oznacza "bez układu podtrzymującego poziom napięcia") latarka diodowa świeci coraz słabiej w miare zużywania się baterii, ale wciąż produkuje białe (przynajmniej w przybliżeniu) światło. Czasami świeci tak słabo, że nie można nią nic praktycznie oświetlić, ale wciąż świeci. W przypadku latarek żarówkowych istnieje pewien moment, że latarka wogóle nie świeci, gdyż bateria nie jest w stanie rozgrzać żarnika do odpowiednio wysokiej temperatury.
Producent może podać czas świecenia do momentu aż dioda nie będzie widoczna w zupełnej ciemności, tylko że na długo przed tym momentem światło latarki może być praktycznie całkowicie bezużyteczne do oświetlenia czegokolwiek.
Napisano Ponad rok temu
budo_Vince napisał
Ja tez.Ja bym jednak polecal Gerber Infinity Ultra, mala, tania, na 1 paluszek a swiatlo, jakie daje wystarczy na zastosowanie, o ktorym piszesz.
Napisano Ponad rok temu
budo_Żelazny Wilk napisał
Nie miałem nigdy do czynienia z dobrymi latarkami. "Lampka", to zawsze była dla mnie tylko "lampką" :-) Nie wnikałem w parametry. Miala świecić jasno i tyle
Ale teraz chcę kupić jakąś dobrą latarkę diodową. Prosiłbym bardzo o dobre rady dla mnie, ale bez polecania mi konkretnych modeli, tylko na co zwracać uwagę; na jakie parametry. Latarka ma być mała, max, na 2 baterie typu "paluszek", ma być latarką uniwersalną tzn. poświecić na biwaku, poświecić w piwnicy, gdy braknie światła, a po kompot trzeba zejść :-) , w ciemną nockę oświetlić drogę z garażu do domu itp. Dobrze było by gdyby miała możliwoś regulowania wiązki światła tzn. aby dawał światło dalekie i skupione, oraz w drugiej opcji szerokie rozproszone. W każdym razie ma świecić długo i mocno
Na jakie parametry konstrukcyjne i jakie właściwości optyczno-elektryczne itp. mam zwracać uwagę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_wola rafała napisał
to ja sie podczepie z pytaniem. też szukałem jakiejś latarki EDC, byłem zdecydowany na solitary maglite, ale troche mi namieszaliście i zacząłem się zastanawiać nad Photon Microlight III "Covert", tylko, że to strasznie drogie jak za taki gadżet do kluczy. dlaczego? niema czegoś w cenie maglite, tylko żeby było z ledem? i małe, takie do noszenia w kieszeni
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_wola rafała napisał
wygląda ok. w bestknives kosztuje tylko 14$, ale czy niemożna tegodostać w Polsce? bo mi google niewyżuciły tego.
moe coś więcej o tej latarce? czym jest zasilana?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu