Off Topic: Yuan zhao bi shi
Napisano Ponad rok temu
Interesuje mnie pelny tekst zapisany tak jak sie dochowal - w chinskich znakach. Transkrypcje mam, trafilem tez na niewielki fragment (kilka pierwszych paragrafow) zapisanych chinskimi znakami - szukam calosci.
Najlepiej bylo by w wersji elektronicznej (idealnie - tekst, ale skany tez mnie uciesza), ale niekoniecznie.
Przy okazji pytanie - czy jezyk mongolski bywal tak zapisywany przy innych okazjach niz tworzenie podrecznikow do nauki jezyka? Jest wiecej dokumentow po mongolsku zapisanych chinskimi znakami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mowiac, bede Ci wdzieczny, jesli podasz jeden taki link :-)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ale bez gwarancji że to o właśnie ten Ci chodziło
Chodzi mi o cos takiego jak tu, tylko cały tekst:
albo tu:
Tzn szukam tekstu mongolskiego zapisanego chińskimi znakami.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - to by pomogli? Ewentualnie mozna sie przejsc albo zadzwonic do mongolistyki przy UW i porozmawiac na ten temat z Jerzym Tulisowem (nie jestem pewien aktualnego tytulu naukowego) - bardzo pomocny czlowiek.
Napisano Ponad rok temu
Z panem doktorem ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :-) ) Tulisowem chętniej bym porozmawiał o mandżurskim niż o "Tajnej historii".
Trochę mi niezręcznie robić tam zamieszanie z tego powodu, a sądzę że na mongolistyce i tak nie maja tego tekstu. Najbardziej prawdopodobne jest zdobycie go z Internetu. Ale jak bede miał okazje, to na pewno sprawdze, czy mongolistyka i sinologia nie maja przypadkiem tego tekstu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Na treningu uslyszalem...
- Ponad rok temu
-
MTV Wing Chun Clip/Teledysk
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Boztepe
- Ponad rok temu
-
Doktorat :-) z SLT
- Ponad rok temu
-
wspomnienia klubowe z dawnych lat
- Ponad rok temu
-
tai chi roboty
- Ponad rok temu
-
BUDO-CHOINKA
- Ponad rok temu
-
nowa strona Polskiego Związku WuShu
- Ponad rok temu
-
FORUM-KONTRASTY-TAO V/Wi/eng Ts/Chun - Help Ludu Matriksa !
- Ponad rok temu
-
uderzenia inne niz piescia
- Ponad rok temu