Anglia - planowane dalsze obostrzenie przepisów
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawe dotyczy to kraju, w którym już teraz nielegalne na ulicy jest prawie wszystko powyżej najmniejszego nieblokowanego Victorinoxa.
Rozmawiałem ostatnio ze starszym człowiekiem z Norwegii. Opowiadał, że w jego dzieciństwie młodzi ludzie nosili noże myśliwskie ze sobą ale nikomu nie przyszłoby do głowy skierowanie noża przeciw człowiekowi.
Ciekawe, czy kiedyś politycy w Anglii zrozumieją, że problemem nie jest możliwość kupienia, czy noszenia noża tylko mentalność ludzi ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Vince, z RFN ma blizej, a tu juz np. balka nei mozesz miec...oby tylko z anglii nie przyszlo to do Polski :roll:
Napisano Ponad rok temu
oby tylko z anglii nie przyszlo to do Polski :roll:
Tego najbardziej sie obawiam.
Ostatnio ogladalem "Football factory", jakos mi ci Angole bardzo naszych przypominali (kiboli )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Vince, z RFN ma blizej, a tu juz np. balka nei mozesz miec...
balek balkiem, ale zeby zakaz noza otwieranego jedna reka z blokada byl to juz jest kurwa paranoja :roll:
Napisano Ponad rok temu
No bo to bardzo niebezpieczne narzedzie zbrodni jest, Panie...balek balkiem, ale zeby zakaz noza otwieranego jedna reka z blokada byl to juz jest kurwa paranoja :roll:
W Danii masz to samo.
Z tym, ze w UK jest zdaje sie dopuszczalna dlugosc 3'', a w DK wszystko zakazane.
A moze na odwrot...? Gdzie ten przyklejony topik z wybranymi perelkami?
Napisano Ponad rok temu
Qrcze ... bawiliśmy się miesiąc temu z Griptilianem na weselu w Berlinie ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swietny przyklad balek - to chyba przyszlo z ameryki (filmy itp) - ale jest obecne w wielu krajach. Balek zakazany jakby to bylo niewiadomo jak niebezpieczne, a generalnie to (IMHO) noz raczej do zabawy i cwiczenia reki.
Swingline
Napisano Ponad rok temu
Ale skad - czy ja bym wtedy zdjecia swoich wsadzal na ogolnodostepne forum w necie?To Niemczech mogliby mnie za Griptiliana posadzić ? 8O
Qrcze ... bawiliśmy się miesiąc temu z Griptilianem na weselu w Berlinie ...
O UK i Danie chodzi przeciez. Tutaj nie ma z tym na razie problemu.
Napisano Ponad rok temu
a z mentalnoscia ludzi jest tak, ze kiedys, rozmawiajac w labie (w RFN-Rybak wie jak to jest : ) ) z kumplami na temat noszenia i przydatnosci noza, wiekszosc stwierdzila, ze tylko ciezkie debile i mordercy nosza i uzywaja noz "w cywilu", co skwitowalem usmiechem i spokojnym otwarciem trzymanej w rece koperty Amphibianem. Trzeba bylo widziec ich miny :roll: :twisted:Ciekawe, czy kiedyś politycy w Anglii zrozumieją, że problemem nie jest możliwość kupienia, czy noszenia noża tylko mentalność ludzi ...
Moja zona nie akceptuje nozy w ogole (tylko do smarowania chleba maslem - reszte kroje ja), moi rodzice westchneli i staraja sie nie widziec pochewki na pasie, 80% znajomych i ludzi z ktorymi sie spotykam nie wiedza nawet, ze cos takiego nosze, jedynie jeden kumpel ze szkoly stwierdzil, ze noz jest OK i nie pytal "po co ci on?", ale on tez jest "szurniety".
Wiec czego sie spodziewac po ludziach, ktorzy nie wiedza do czego noz sluzy? Jedynie bzdurnych przepisow. , a finalnie wycofanie noza z uzycia. Wszystko w sklepach bedzie krojone, a do masla, dzemow i pasztetow bed drewniane szpatulki 8O To dopiero beda czasy...
Napisano Ponad rok temu
Tak ludzie "z tylu", czyli z warsztatu - bo bez tego ani rusz o po prostu potrzebuja, jak i "z przodu", czyli z biura - bo nie tylko przy kompie sie siedzi i czasem samemu cos trzeba pogrzebac.
A jak jest czasem potrzebne cos wiekszego od viktorka, albo akurat nie ma nic ostrego pod reka, to pierwsi melduja sie ci, co robia najwieksze oczy
Aha - i "urban legend" sa tez mocno rozpowszechnione, ostatnio mialem wyklad dla dwoch kolegow, ktorzy mnie przekonywali, ze Griptilian to niebezpieczna i w dodatku nielegalna bron. Juz im przeszlo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Parę pytań
- Ponad rok temu
-
TAK i RAT idą na facelifting?
- Ponad rok temu
-
Niezbędnik
- Ponad rok temu
-
Microtech Camofly
- Ponad rok temu
-
CAMILLUS C.U.D.A MAXX 5.5 Stiletto
- Ponad rok temu
-
Lil' Loco Trace Rinaldi/Shivworks
- Ponad rok temu
-
Niby wszystko jasne..... ale
- Ponad rok temu
-
Świąteczne promocje :)
- Ponad rok temu
-
Czy nosicie foldery z klipse? Czy Wam to nie przeszkadza?
- Ponad rok temu
-
Delica z CarbonFiber i...śrubką:)
- Ponad rok temu