Anglia - planowane dalsze obostrzenie przepisów
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawe dotyczy to kraju, w którym już teraz nielegalne na ulicy jest prawie wszystko powyżej najmniejszego nieblokowanego Victorinoxa.
Rozmawiałem ostatnio ze starszym człowiekiem z Norwegii. Opowiadał, że w jego dzieciństwie młodzi ludzie nosili noże myśliwskie ze sobą ale nikomu nie przyszłoby do głowy skierowanie noża przeciw człowiekowi.
Ciekawe, czy kiedyś politycy w Anglii zrozumieją, że problemem nie jest możliwość kupienia, czy noszenia noża tylko mentalność ludzi ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Vince, z RFN ma blizej, a tu juz np. balka nei mozesz miec...oby tylko z anglii nie przyszlo to do Polski :roll:
Napisano Ponad rok temu
oby tylko z anglii nie przyszlo to do Polski :roll:
Tego najbardziej sie obawiam.
Ostatnio ogladalem "Football factory", jakos mi ci Angole bardzo naszych przypominali (kiboli

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Vince, z RFN ma blizej, a tu juz np. balka nei mozesz miec...
balek balkiem, ale zeby zakaz noza otwieranego jedna reka z blokada byl to juz jest kurwa paranoja :roll:
Napisano Ponad rok temu
No bo to bardzo niebezpieczne narzedzie zbrodni jest, Panie...balek balkiem, ale zeby zakaz noza otwieranego jedna reka z blokada byl to juz jest kurwa paranoja :roll:
W Danii masz to samo.
Z tym, ze w UK jest zdaje sie dopuszczalna dlugosc 3'', a w DK wszystko zakazane.
A moze na odwrot...? Gdzie ten przyklejony topik z wybranymi perelkami?

Napisano Ponad rok temu
Qrcze ... bawiliśmy się miesiąc temu z Griptilianem na weselu w Berlinie ...
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Swietny przyklad balek - to chyba przyszlo z ameryki (filmy itp) - ale jest obecne w wielu krajach. Balek zakazany jakby to bylo niewiadomo jak niebezpieczne, a generalnie to (IMHO) noz raczej do zabawy i cwiczenia reki.
Swingline
Napisano Ponad rok temu
Ale skad - czy ja bym wtedy zdjecia swoich wsadzal na ogolnodostepne forum w necie?To Niemczech mogliby mnie za Griptiliana posadzić ? 8O
Qrcze ... bawiliśmy się miesiąc temu z Griptilianem na weselu w Berlinie ...
O UK i Danie chodzi przeciez. Tutaj nie ma z tym na razie problemu.
Napisano Ponad rok temu
a z mentalnoscia ludzi jest tak, ze kiedys, rozmawiajac w labie (w RFN-Rybak wie jak to jest : ) ) z kumplami na temat noszenia i przydatnosci noza, wiekszosc stwierdzila, ze tylko ciezkie debile i mordercy nosza i uzywaja noz "w cywilu", co skwitowalem usmiechem i spokojnym otwarciem trzymanej w rece koperty Amphibianem. Trzeba bylo widziec ich miny :roll: :twisted:Ciekawe, czy kiedyś politycy w Anglii zrozumieją, że problemem nie jest możliwość kupienia, czy noszenia noża tylko mentalność ludzi ...
Moja zona nie akceptuje nozy w ogole (tylko do smarowania chleba maslem - reszte kroje ja), moi rodzice westchneli i staraja sie nie widziec pochewki na pasie, 80% znajomych i ludzi z ktorymi sie spotykam nie wiedza nawet, ze cos takiego nosze, jedynie jeden kumpel ze szkoly stwierdzil, ze noz jest OK i nie pytal "po co ci on?", ale on tez jest "szurniety".
Wiec czego sie spodziewac po ludziach, ktorzy nie wiedza do czego noz sluzy? Jedynie bzdurnych przepisow.

Napisano Ponad rok temu
Tak ludzie "z tylu", czyli z warsztatu - bo bez tego ani rusz o po prostu potrzebuja, jak i "z przodu", czyli z biura - bo nie tylko przy kompie sie siedzi i czasem samemu cos trzeba pogrzebac.
A jak jest czasem potrzebne cos wiekszego od viktorka, albo akurat nie ma nic ostrego pod reka, to pierwsi melduja sie ci, co robia najwieksze oczy

Aha - i "urban legend" sa tez mocno rozpowszechnione, ostatnio mialem wyklad dla dwoch kolegow, ktorzy mnie przekonywali, ze Griptilian to niebezpieczna i w dodatku nielegalna bron. Juz im przeszlo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Parę pytań
- Ponad rok temu
-
TAK i RAT idą na facelifting?
- Ponad rok temu
-
Niezbędnik
- Ponad rok temu
-
Microtech Camofly
- Ponad rok temu
-
CAMILLUS C.U.D.A MAXX 5.5 Stiletto
- Ponad rok temu
-
Lil' Loco Trace Rinaldi/Shivworks
- Ponad rok temu
-
Niby wszystko jasne..... ale
- Ponad rok temu
-
Świąteczne promocje :)
- Ponad rok temu
-
Czy nosicie foldery z klipse? Czy Wam to nie przeszkadza?
- Ponad rok temu
-
Delica z CarbonFiber i...śrubką:)
- Ponad rok temu