Proszę o pomoc z góry dzięki !!!
Napisano Ponad rok temu
Mam małą prośbę czy możecie mi podać jakieś strony z uderzeniami, chwytami, kopnięciami chodzi mi o zdjęcia krok po kroku gifami czy filmami do ściągnięcia. Chodzi mi o boks, kickboks , karate ale również mogą być inne sporty walki. Bardzo bym był wdzięczny za pomoc i może jeszcze jakieś wskazówki czy porady tych którzy trenują sporty walki. Potrzebne jest mi to ponieważ chciałbym się nauczyć bić lecz u mnie w mieście niema szkół np: boksu czy kickboksu więc chciał bym poznać jakieś np: uderzenia żeby poćwiczyć za niedługo kupuje sobie worek treningowy.
Dziękuję za pomoc :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. Zawsze mozesz zaprosic kumpli do piwnicy i mozecie uczyc sie sami...wtedy bedzie wieksza motywacja itd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zaproponuj alternatywe w takim razie
Wedlug mnie to chyba najlepsze wyjscie niz np jechac pociagiem iles tam kilosow, aby wpasc raz w tygodniu na trening.
Ps Lepszy rydz niz nic
Napisano Ponad rok temu
to moze byc tylko i wylacznie uzupelnienie do treningu...
dziekuje za uwage...
Napisano Ponad rok temu
gosce z kb (bardzo dobrzy ) jak widzieli jak sie sparuje az sie pytali gdzie ja cwicze ( a byl to moj moze 3 sparing, niebyl to w klubie )
ale musze przyznac ze brakuje mi sparowania, na szczescie juz zaczynam coraz bardziej z kumplami (moze sie cos naucze bo oni to raczej nic nieumia ) najlepiej zrob tak jak wczesniej Ktos napisal wez kilku kumpli i cwiczcie (tylko niepatrzcie na siebie i ... ktory lepszy, ale cwiczcie dla siebie i np jak cwiczysz cos ale nie na silowni, probuj robic jak najwiecej tego cwiczenia, u mnie to skutkuje na poczatku mialem straszne zakwasy ale potem jest spoko)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powinno sie robic przysiad zeby kogos wybic a jak sam sie uczysz to napewno przysiadu nie zrobisz (nawet jak kogo rzucic to nie wiesz czy robisz dobrze )
tak samo z udezanymi, noga powinna isc bardziej od gory, biodra do przodu itp itd.. to sa szczegoly ale sa one bardzo wazne i nie mozna sie nauczyc zle a potem poprawic bo to juz wchodzi w nawyk
pozdro
Napisano Ponad rok temu
ale zawsze mozna poprawic sie w tym (np isc na jakis terening tylko do jakiegos dobrego trenera nawet z natury) i on moze pomoc w osiagnieciu lepszych wynikow( bo niedoskonalosci)
mimo wszystko nawet szkoleniowki i cwiczenia beda dobrymi podstawami (fakt ze mozna przywyknac do niektorych zlych rzeczy i trudno jest je usunąc)
a tak poza tym lepiej zeby sie uczyl czegos niz nic nierobil
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za wszystkie odpowiedzi !!
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
a cwiczenia sa rozne
moze napisze Ci moje
to tak na poczatek rozciaganie tylko mocne i długi
skakanka z 10 minut teraz nawet do 20 ( bo przeciez za zimno zeby biegac; ale jak jest cieplej polecam duzo biegac)
no potem bardziej prubuje uderzac w nic, chcac poprawic choc troche technike,
nastepnie przechodze do worka i tu leci wszystko co moze byc ( rece ,nogi, kolana [tez nogi], lokcie[tez rece], i wiadomo kombinacje, potem bloki(jak masz kumpli), uniki i mieszac to wszystko ale w dobrej kolejnosci..
no siłownia hmm (szczerze mowiac chodze ale nielubie chodzic bo mam wieksze efekty po cwiczeniach tradycyjnych heh )
cwicz duzo (choc np moi kumple maja od 3 - 5 treningow kb w tygodniu i zdobywaja "duze rzeczy :-) "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tamta strona chyba jest płatna ale sa inne strony torrentów(torrent to tylko program) na kazie (choc niepolecam) najlepiej na dc (sciagnij ten program direct connect (tam jest hub jeden bardzo fajny adres: 10mbit-5.myftp.org ) jak zainstalujesz dc (direct connect) to bedziesz wiedzial co i jak zrobic a jak nie to napsiz to Ci pomoge
Napisano Ponad rok temu
thx za pomoc all
Napisano Ponad rok temu
np to takie cwiczenie ty bijesz w worek(on trzyma worek z drugiej strony i "chce Cie uderzyc"ty patrzysz gdzie on chce uderzyc robisz unik i ladujesz w worek
a niemasz kumpli do sparowania z powodu ze znajomi boja sie sparowac, czy moze nikogo to nie interesuje (jesli to pierwsze to powiem szczerze sparowanie niebokli choc ja zawsze musze miec szczeke bo sie boje o zeby), a i sparowanie nieboli oczywiscie w rekawiach i jak umiesz robic uniki parować ciosy itp mnie nie boli bo ostatnio na moich sparingach z kumplami ani jeden cios niedoszedl do mnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gołota w czołówce rankingu WBC
- Ponad rok temu
-
Gala sportów walki w Radomiu
- Ponad rok temu
-