Zielonkawa Czapeczka
Napisano Ponad rok temu
Włascicieli Zielonych Czapeczek proszę o wrażenia z dłuzszego używania i katowania. Przyznać się - kto ma GB i co nim robił? Jakieś przygody, spostrzeżenia, uwagi i zalecenia czego nie robić?
Wóju - liczę na ciebie!
Napisano Ponad rok temu
Kuchnia - uparłem się kiedyś (będąc sam na włościach), że przez cały dzień będę kucharzył wyłącznie przy użyciu GB.
Dało się, ale szczyt ergonomii to nie był... Po prostu jest wielkim bydlakiem i precyzyjne struganie plasterków pomidorowych - to trochę nie dla niego :wink: Używany na ogrodzie (przygotowywanie prażonych, prace przydomowe i tzw. zbójecka kuchnia - piątka z plusem. Bardzo wygodna rękojeść, bardzo ładnie wyważony (nie jestem fighterem, ale opieram się na zdaniu Cynika, który nadal się ślini, kiedy weźmie go do łapki).
Pochwa - standard NATO - nic dodać, nic ująć. Dla cywila, takiego jak ja - za dużo tych pstryków, troczków, ale faktycznie - można go nosić jak się chce.
Rdzewność: zero.
Trwałość powłoki: używałem go bez hardcore'u - rys brak.
Trzymanie ostrza: był raz ostrzony, po pół roku używania
Łatwość ostrzenia: na trianglu - bajka!
Ząbki - pociachałem trochę tworzyw, linek z tworzywa - tnie bez trudności.
Generalnie - kapitalny nóż "za miasto".
Ostatnio troszkę się kurzy (ale ostatnio wszystkie moje noże się trochę kurzą, z przyczyn, hmm... niezależnych ode mnie), bo sprawiłem sobie Col Moschina. Na razie się nim tylko bawię (totalny brak czasu), ale niebawem postaram się zrobić test porównawczy (jak znajdę trochę czasu, coby z ekipą skoczyć na parę dni w góry).
To chyba tyle.
Acha - jeszcze jedno - jest PERFEKCYJNIE wykończony i po prostu... ładny
Pzdr
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, kamboras
Napisano Ponad rok temu
najlepiej przed styczieim, bo jade na wodosospady.
eeeKTOS jedzie:)
Napisano Ponad rok temu
Szafcior, z tobą to ja moge najwyżej do jaccuzi w styczniu wskoczyć a nie jakieś nam wodogrzmoty. 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
440C w "Kopromed"
- Ponad rok temu
-
Microholizm - podziękowania dla PiterM i WAR
- Ponad rok temu
-
Żabo-francuzo-koziko-pająk
- Ponad rok temu
-
Nóż na Antarktydzie ?
- Ponad rok temu
-
który nóz spełnia poniższe wymagania (dla kobiety) ?
- Ponad rok temu
-
nowy nóz ... ale jaki?
- Ponad rok temu
-
Duże EDC?
- Ponad rok temu
-
KA-BAR Warthog...
- Ponad rok temu
-
Pytanie do zaawansowanych ...