[KB] Uniki - pomocy
Napisano Ponad rok temu
KB trenuje juz od 4 treningow i mam problem.
Podczas sparingow 3/4 moich unikow wykonuje na strone wewnetrzna reki atakujacej, zamiast jak powinienem na zewnetrzna.
Czy jest jakis dobry sposob zeby wyrobic w sobie nawyk szybkiego przewidywania z ktorej reki przeciwnik wyprowadzi cios i automatycznego uniku na dobra strone?
Napisano Ponad rok temu
Miesiac po rozpoczeciu treningow zaczalem
Napisano Ponad rok temu
ja nie widze w tym nic dziwnego
tylko u nas bez wzgledu na to ktora reka przeciwnik zadaje cios to zbija sie go swoja zakroczna (reka tez jest zakroczna ? hehe tylnia w kazdym razie) i do srodka, tylko nalezy pamietac zeby ta druga reka (nasza) zostala przy glowie...
ale ja cwicze MT
Napisano Ponad rok temu
tez tak mam, ale to jest kwestia wyrobienia sie. im wiecej bedziesz cwiczyl i sparowal, tym lepiej bedziesz czul takie rzeczy. cierpliwosciWitam
KB trenuje juz od 4 treningow i mam problem.
Podczas sparingow 3/4 moich unikow wykonuje na strone wewnetrzna reki atakujacej, zamiast jak powinienem na zewnetrzna.
Czy jest jakis dobry sposob zeby wyrobic w sobie nawyk szybkiego przewidywania z ktorej reki przeciwnik wyprowadzi cios i automatycznego uniku na dobra strone?
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi jednak nie o zbijanie ciosu, ale unik w formie: tlowie lekko w bok i do przodu pod reke atakujaca, a po tym hak albo sierpik...ale to inna bajka. Mnie chodzi o to jak szybko i na dobra strone robic unik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kurcze.....to nei jest wazne na ktora strone zroibsz unik........wazne jest to zeby w ogole go zrobic i aby wyszedl....
No chyba się nie zgodzę, po pierwsz wydaje mi się, że na tym poziomie to oni uczą się uników przed prostymi, a po drugie kierunek zejścia jest bardzo ważny. Dlaczego?
Jak robisz unik do środka, naprawdę dużo ryzykujesz. Idealnie nachodzisz na drugą (wówczas silniejszą) rękę i jak szybko nie uciekniesz to zbierasz solidny cios. Myślę, że nie warto ryzykować, już lepiej zbić na rękawice.
A jak się nauczyć? Uniki nie sią proste, najważniejsza jest praca bioder, można to robić na sucho przed lustrem, łatwiej wejdzie w krew.
Moim zdaniem, to na początku, jasne uniki się ćwiczy, ale w sparigu to bardziej sie zbija, przyjmuje na gardę, a nie unika, tak łatwiej.
Napisano Ponad rok temu
Ale widzisz jak zrobisz juz unik do srodka to odrazu z ciosem na korpus....ale to zalezy z kim sie walczy....generalnie trzeba pameitac ze przy unikach zawsze jest garda
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Rocky
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zdjecia Polakow z MŚ Muay Thai
- Ponad rok temu
-
ROBERT NOWAK
- Ponad rok temu