który nóz spełnia poniższe wymagania (dla kobiety) ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w paramilitarce to mi to na niezly patent wygladalo
Napisano Ponad rok temu
Jak nosi się w etui na pasku albo w bagażu typu plecak albo torebka to to wsio rybka czy ma 10 czy 15 mm grubości
Zresztą potwornie się pocę i nawet nierdzewka od Leathermana kiedyś mi mocno zardzewiała, więc miejsce za paskiem odpada jak nie chce wypłukiwać soli spomiędzy okładzin i zakamarków blokady co kilka dni
Duży model w łapie rozmiar 8 (mała męska albo duża damska ) leży idealnie. Za ergonomię daję 5+. Wcześniej miałem cieńszo-rękojeściowe składaki więc przyzwyczajenie zabrało mi kilka ... minut . Dłużej przyzwyczajałem się do solidnego zegarka, bo 2 dni chodziłem z ręką 10 cm niżej
Rękojeść jest bardzo przemyślana. Nie można w żadnym razie nazwać jej pękatą. Podawane wartości określają grubości w najgrubszym miejscu a rękojeść płynnie zwęża się ku końcom a na dodatek ku górze i dołowi. A więc jest sferyczna (tak to chyba można nazwać roboczo).
Dzięki tej większej nieco objętości rękojeści niż u kolegów do noszenia pod bielizną, griptiliana można wykorzystać jako solidne narzędzie robocze, bo można dobrze złapać, ścisnąć i przyłożyć się do jakiegoś poważnego cięcia lub strugania Pewnie tak samo z jakąś nagłą samoobroną. No i blokada solidna.
Ja tam sobie kupię jeszcze zielonego albo żółtego mini w przyszłości
Napisano Ponad rok temu
Baaaa rdzo fajny nożyk, no i wyknanie - jak to u Benchmade - mucha nie siada.
Polecam
A ostatnio pojawiła się wersja "auto", ale niestety już bez ślicznych tytanowych okładzin.
Zastanów się też nad LOCO Trace Rinaldiego (Cynik - to o nim wczoraj mówiłem!!), zanim się opamiętałem - ktoś (niechaj mu służy dobrze) zwinął mi go u Pitera sprzed nosa.
Taki taktyczny maleńtas - S30V, Boss, a mieści się w dłoni...
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Nola" Blued Mosiac Damascus Folder
$1,100.00
dzieło sztuki, ale cena nie z tej ziemi,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to lubie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
B. cenię sobie BM Tethera kupiłam go z przeznaczeniem na prezent, ale został i wiem, że sie go dłuuugo jeszcze nie pozbędę 8) - taki sobie wisioreczek.
Napisano Ponad rok temu
- nie ma też np. rowerów dla kobiet ( zwykle inny rozmiar ramy )
- nie ma damskiego obuwia ( a te fikuśne sandałki są do garnituru w dechę -co z tego że palce wystają - lepsze wybicie jest )
- nie ma damskiej toalety ( na jakimś dworcu byćmoże zapomnieli )
- nie ma damskich rękawiczek ( już widzę - jak pocinasz po stoku na desce albo nartach w rękawiczkach tak z 4 Nr za dużych )
- nie ma bielizny damskiej ( Pinokio też nosi stringi )
- statystycznie kobiety mają jednak ciut mniejsze dłonie - pewnie, że są wyjątki.
- większość firm odzieżowych szyje spodnie damskie z mniejszymi tylnimi kieszeniami i 1,5~2 cm płytszymi przednimi (nie pytaj dlaczego)
- kobiety mają te takie ładne dwa z przodu - co daje im przewagę przy noszeniu neck knife' ów ( nie przemieszczają się tak na boki jak facetom i są trudniejsze do wyczajenia - no chyba że dana osobniczka założyła właśnie stricte męskiego push up'a)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
B. cenię sobie BM Tethera kupiłam go z przeznaczeniem na prezent, ale został i wiem, że sie go dłuuugo jeszcze nie pozbędę 8) - taki sobie wisioreczek.
Gratuluje dobrego gustu
A Activatora sobie obejrzalas? Taki Tether, tylko troszeczke mniejszy i z okladzinami. Ale tnie chyba lepiej.
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=71727
Napisano Ponad rok temu
dostała ladybuga z latareczką na razie - jak będzie grzeczna (i będzie nosić) to dostanie coś więcej
salsa na razie jest ze mną (przy okazji - dzisiaj mnie się prawie otworzyła w kieszeni 8O - trochę mojej winy w tym może być , rzuciłem spodnie z wypchanymi kieszeniami na oparcie, rano włożyłem, coś tam się mogło zaklinować,poprzestawiać i nacisnąć na salsę , ale fakty są takie,że compression lock tak jak liner lock nie wciąga lekko wychylonego ostrza tak jak to robią backlocki czy axisy , a ten kapturek (cobra hood? tak to się nazywa?) zwiększa ppb otwarcia (zamierzonego i niezamierzonego) więc bądźcie ostrożni)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowy nóz ... ale jaki?
- Ponad rok temu
-
Duże EDC?
- Ponad rok temu
-
KA-BAR Warthog...
- Ponad rok temu
-
Pytanie do zaawansowanych ...
- Ponad rok temu
-
kat ostrzenia noza
- Ponad rok temu
-
Małe jest piękne
- Ponad rok temu
-
muela na wojnie
- Ponad rok temu
-
Rzecz o Nożoholiźmie, czyli "Kto mnie, kurde, zaraził??
- Ponad rok temu
-
Nowa BMka-Snipe
- Ponad rok temu
-
Wingwalk
- Ponad rok temu