Chetni na G10 ?
Napisano Ponad rok temu
Niedlugo powinna byc nasza stal, w cos trzeba bedzie poubierac nozyki.
Narazie to tylko luzne badanie "rynku"
Cena na 90% nie przekroczylaby 30zl za kawalek 6cm x 30cm x 0,5-0,7.
Narazie szukam skad najtaniej zalatwic.
Dajcie znac czy ktos to kupi i czy jest sens kontynuowac poszkiwania.
pozdr.
Der Metzgermeister G3d
Napisano Ponad rok temu
Inne materialy typu dobre drewno czy micarta sa stosunkowo latwo dostepne, ale z G10 w Polszcze jest troche problem.
Juz mialem kupowac fina do deski windsurfingowej z G10 ale to kurestwo drogie jest i ma taki niewyjsciowy kolor budyniu waniliowego. Zero taktycznosci
Napisano Ponad rok temu
Zawsze mozesz pomalowac czarnym lakierem do paznokci, Blacha Ci na pewno da namiary na jakis dobry sklepik z takimi artykulamiJuz mialem kupowac fina do deski windsurfingowej z G10 ale to kurestwo drogie jest i ma taki niewyjsciowy kolor budyniu waniliowego. Zero taktycznosci
Albo Guldan
Napisano Ponad rok temu
Mozna zrobić np. cos takiego:
W przyszłym tygodniu bede w Bo-Sporcie to postaram się wyciągnąc od nich jeszcze kilka rozpieprzonych finów.
Napisano Ponad rok temu
ale wiecie ze g10 jest very hazardous w obrobce... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlatego mi osobiście się nie spieszy do G10 :wink: . Zwykła maseczka przeciwpyłowa już nie wystarczy raczej, więc sobie odpuszczam...ale wiecie ze g10 jest very hazardous w obrobce... :twisted:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jedzie do mnie teraz G10 w nowej wersji podobnej do CF , ttzw diamond G10 w kolorze srebrnym ( na folderka ) zobacze jak t osie sprawuje w obubce.
Znakomitym zrodlem za dobra cena na G10 jest Helper Titianium , niezle ceny izankomita obsluga .Znosne ceny tez sa w Sheffiled Knives.
Jako ze firma Westingohouse majaca trade mark na Micarte i i robiaca tez G10 , juz sie tym nie zajmuje , duzo ludzi sprzedaje to pod nazwami
Micarta- jako Laminated phenolic
G10 - woven fiberglas fabric
PS
Wieiecie kto pierwszy zmodernizowal technologie wykonania G10 z Westinghouse i zastosowal do nozy , nastepnie przekazujac to ( za free) do takich ludzi jak Terzoula ,Nealy czy Carson ?........
Wasz powszechnie nie lubiany Kevin McClung , ale o tym to moze w nadchodzacym artykule-wywiadzie o Mad Dogu na MagiStali
Napisano Ponad rok temu
ps. nie mozna obrabiac na mokro? wtedy by sie tak nie pylilo chyba?
Napisano Ponad rok temu
Bataki
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Przykladowe ceny ( rozmiar 5X12 " , czyli komplet na 4 -5 nozy )za grubosc 1/4 "
G10 - 12 $
Micarta Linen - 8 $
CF - 48 $
Napisano Ponad rok temu
W takim razie juz sie za to zabieram.
Dzieki Seiken! poklon poklon poklon
Napisano Ponad rok temu
Znlazlem natansze jak do tej pory zrodlo na G10 ( we wszystkich kolorkach ) , Micarte ( jak wyzej )czy Carbon fiber , oczywiscie drzewo , kosc i inne duperele na rekojesci.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Przykladowe ceny ( rozmiar 5X12 " , czyli komplet na 4 -5 nozy )za grubosc 1/4 "
G10 - 12 $
Micarta Linen - 8 $
CF - 48 $
kuuule - byłem na tej stronie - ale strasznie jakaś "introwertyczna"jest ...
Seiken - dzwoniłeś do nich - skąd masz ceny - ja żadnych szczegółów nie znalazłem
Ja bym miał ochote na cięsze G10 - tak do max 1/6" a najlepiej 1/7"
na rąche foldera.
Napisano Ponad rok temu
Cyknij im maila o katalog ( 6 kartek z inkjeta )
Aha , maja minimum 50 $
Napisano Ponad rok temu
Dalem im info przez 'contact us', ale jezeli mam teraz czekac na list ze stanow to troche potrwa....
Jezeli nie... jestes w stanie zeskanowac ?
Napisano Ponad rok temu
Ja nie , to zeskanuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dylemat dot. Aluminium 6061T-6 Melon - liczymy na ciebie.
- Ponad rok temu
-
pomoc
- Ponad rok temu
-
ostrze
- Ponad rok temu
-
Full Tang I i Grubasek II ;)
- Ponad rok temu
-
D2