Nimravus Cub?
Napisano Ponad rok temu
Mozna prosic?
Jak zwykle: mial ktos, popsul, zgubil, cos jeszcze moze komus do glowy przyjdzie...
Plain/combo, 154CM/M2...
Opis u Pitera-Mastera czytalem, fajny
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I nie rdzewieje mu? W slonej wodzie nurkuje, czy glownie w slodkiej?Mój znajomy używa 140 jako swojego podstawowego noza nurkowego.
Pamietasz moze czy to jest zwykly, czy HS?
A mnie wlasnie ten mniejszy interesuje, 145 - i bylem ciekawy, czy kto ma moze jakies spostrzezenia.Wersja combo. Bardzo sobie chwali. Ja miałem kilka razy go w rękach. Jest ok. Nie ma się do czego przyczepić. Choc mi osobiscie nie pasuje jego rozmiar. Preferuję większe fixed.
Ja w ogole nie bardzo na razie potrzebuje noze dluzsze, niz te 4.5 cala, a Cub by mi pasowal jako zamiennik Pinnacla/710, bo czasem trzeba mocniej w cos przylozyc, a oski szkoda.
Dzieki w kazdym razie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie ciales nim nic?mialem w lapach, bardzo przyzwoity kawal zelastwa, wygodny i jak to benchmade - wykonany bez zarzutu. Mogliby tylko dac s30v i stonewash i byloby jeszcze lepiej (czepiam sie ).
Napisano Ponad rok temu
I nie rdzewieje mu? W slonej wodzie nurkuje, czy glownie w slodkiej?
Pamietasz moze czy to jest zwykly, czy HS?
Rekojesc pociagnął jakąś bezbarwną powłoka. Wyglada troche jak lakier bezbarwny. I właściwie konserwacje ma załatwiona. Jedynie musi pamietac o tym aby przetrzec ostrze po wyjsciu z wody.
Najbardziej sobie cenił ten nóż za mozliwość wyjęcia z pochwy i schowania jedną ręką bez niepotrzebnego kombinowania.
Co to jest HS?
Napisano Ponad rok temu
Stal narzedziowa szybkotnaca. U Benchmade hartowana do 62HRC, mam z tego moj 710 i jestem bardzo zadowolony.
Napisano Ponad rok temu
a mi srednio nimravus lezal w lapie (140, nie cub), nie wiem, kiedys mi sie strasznie podobal i sie ciut zawiodlem (moze dluzsze obcowanie niz 30s. by pomoglo )
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
no patrz jak mnie wyprzedzil no... 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie ciales nim nic?
Niestety nie, ale po odzewie, jaki dostales widze, ze moj post byl zbedny, wiec sie usuwam w cien
Napisano Ponad rok temu
Recki rozne to ja juz czytalem - ale pytam jeszcze zawsze tu, bo "Polak potrafi"
Napisano Ponad rok temu
BT2 to jest tragedia we wszystkich BM, ktore mam.Jak dla mnie moglby miec troche grubsze ostrze i solidniejsza powloke.
No, ale noze maja tez zalety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam małego Nimravusa ze stali 440c i bardzo sobie go chwlę jako miejskie EDC.Nóż tnie bardzo dobrze ,w łapie też jest ok.Noszę go przypiętego do paska za pomocą małego tec-loka.
440 w nimravusie??
Napisano Ponad rok temu
Ja wlasnie planuje sobie taki maly staly nozyk do miasta, bo Gamer cos mi za wielki jest.ja mam małego Nimravusa ze stali 440c i bardzo sobie go chwlę jako miejskie EDC.Nóż tnie bardzo dobrze ,w łapie też jest ok.Noszę go przypiętego do paska za pomocą małego tec-loka.
Ale 440C? To chyba stary jakis bardzo, bo znalazlem go tylko chyba raz w necie w ogole...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mały to on jest ale jak to mówią technika się liczy ,a nie wielkość :wink:
Napisano Ponad rok temu
Bylem przekonany, ze pierwsza wersja byla z ATS34.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wszedzie indziej gdzie znalazlem sa wspomniane tylko z 154CM, albo M2.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czym się różni wróbelek czyli dwa Amphibiany
- Ponad rok temu
-
Nowa seria scyzoryków Wenger...
- Ponad rok temu
-
Moc blokady
- Ponad rok temu