Full Tang I i Grubasek II ;)
Napisano Ponad rok temu
Chodz zobacz!!!
Masz lape tlim. Piekne sa.
Napisano Ponad rok temu
a noże tradycyjnie - piękne.
Napisano Ponad rok temu
poklon poklon poklon poklon
Tlim Twoje ostrza zawsze mnie zachwycały, ale ten pobił wszystkie, przynjamniej w moim odczuciu. Poprostu super.
PS. Próbowałeś robić samą krawędź tnącą z jednolitej stali? Bo jeśli istnieje możliwość zrobienia takiego noża, to zaczynam zbierać fundusze...
Napisano Ponad rok temu
Tang też z damastu czy skuty z inszego materiału?
a noże tradycyjnie - piękne.
Z innego, spawany
Napisano Ponad rok temu
8O o Perunie jasny!! Poprostu cud i miód, jeszcze tylko orzeszków brakuje.
poklon poklon poklon poklon
Tlim Twoje ostrza zawsze mnie zachwycały, ale ten pobił wszystkie, przynjamniej w moim odczuciu. Poprostu super.
PS. Próbowałeś robić samą krawędź tnącą z jednolitej stali? Bo jeśli istnieje możliwość zrobienia takiego noża, to zaczynam zbierać fundusze...
Jeszcze troszeczkę, zamierzam przeprowadzić mój warsztacik do większego pomieszczenia i wtedy
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy jestem jak wrazenia przy FT , ja uwazam ze jest to technika bardziej wymagajaca ( szczegolnie z garda lub bolsterami ) od knifemakera niz HT w wersji bez pommel.
Dopasowanie okladzin prz y2 -3 pinach i gardzie czy bolsterze wymaga troche wysilku , tu juz po wywierceniu otworow i docieciu okoladzin nic nie zrobisz ( jak sam sie przekonalem ostanio , spieprzajac cudne prawie biale okladziny z Curl Birch )
PS
ten drugi noz ma taki "smiesznie" polozony pin, czy tez to wina zdjecia ?
Napisano Ponad rok temu
No nareszcie !!!
Ciekawy jestem jak wrazenia przy FT , ja uwazam ze jest to technika bardziej wymagajaca ( szczegolnie z garda lub bolsterami ) od knifemakera niz HT w wersji bez pommel.
Dopasowanie okladzin prz y2 -3 pinach i gardzie czy bolsterze wymaga troche wysilku , tu juz po wywierceniu otworow i docieciu okoladzin nic nie zrobisz ( jak sam sie przekonalem ostanio , spieprzajac cudne prawie biale okladziny z Curl Birch )
PS
ten drugi noz ma taki "smiesznie" polozony pin, czy tez to wina zdjecia ?
Jeśli chodzi Ci o dolny pin, to wygląda jak wygląda przez to że jego czołowa powierzchnia została zeszlifowana pod kątem. Z górnym jest to samo jednak nie widać tego na tych zdjęciach tak dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nareszcie !!!
A co do wrażeń to faktycznie jest ciekawie a i taki nożyk trochę więcej waży:) Nooo, ale myśle że teraz częściej full tangi będą gościły u mnie w warsztacie. Następne full tangi bez pommel by rozeznać teren.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zadziwiasz mnie(chyba nie tylko mnie) za kazdym razem coraz bardziej!
Napisano Ponad rok temu
Z innego, spawany
sorry Tlim, ale spawany?? to mi przez gardlo nie chce przejsc.... 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z innego, spawany
sorry Tlim, ale spawany?? to mi przez gardlo nie chce przejsc.... 8O
A jak byś to zrobił? Weźmy że ostrze jest już oszlifowane, zahartowane i wytrawione, masz założony jelec i ....... przecież tego nie włożysz do ognia by skuć bo wszystko się popsuje.
Napisano Ponad rok temu
seiken
jacy wszyscy, pokaz mi tych wszystkich to ja pokaze Tobie wszystkich ktozy tak nie robia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
D2
- Ponad rok temu
-
kupię
- Ponad rok temu
-
Łączenie metalu klejem.