Benchmade Brzydak :)
Napisano Ponad rok temu
Ale wlasnie go dzisiaj znowu do przygotowania obiadu uzylem - recurve i rozklad przekroju poprzecznego na dlugosci sa takie, ze on kroi wszystko, jakby byl jeszcze z milimetr-poltora cienszy.
Super sie nim pracuje. Moze nawet troche lepiej, niz 710.
Napisano Ponad rok temu
równierz się przyłączam do gratulacji.
Moim zdaniem jest piękny i nawet czarne ostrze mi się podoba.
Jak będziesz miał na zbyciu to daj znać ustawiam się w kolejce
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dobre dobre... Rowniez pozdrawiamJak będziesz miał na zbyciu
Napisano Ponad rok temu
Jak będziesz miał na zbyciu to daj znać ustawiam się w kolejce
Na to maleństwo jest wiecej chętnych.....
Napisano Ponad rok temu
Kurcze ... podpaliłem się i tez zaczynam szukać jak coś namierzę to zgłosze sie do ciebie po pradę, bo jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć żebyś chciał sie pozbyć takieco cacka
Napisano Ponad rok temu
I bardzo slusznieRybaku
Kurcze ... podpaliłem się i tez zaczynam szukać jak coś namierzę to zgłosze sie do ciebie po pradę, bo jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć żebyś chciał sie pozbyć takieco cacka
A porada jakiego rodzaju by miala byc?
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś zawsze mósi być pierwszy raz
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=71823
http://www.forum-kul...ndpost&p=833837
Tylko czytac.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jesli to ten, to stoi jak byk "Versand nach Deutschland".
Tez sie na niego szykowalem, ale stwierdzilem, ze poczekam, co bedzie w nowym katalogu. No i dodatkowo znalazlem jeszcze gdzie indziej co innego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
drugi problem to kuleczka ktora prowadzi locka po ostrzu..... znow to samo..... zbyt mala twardosc i kuleczka sie sciera z czasem
juz kiedys o tym pisalem
byly to ponoc powody wycofania go z produkcji przez BM
btw..... dla mnie ten brzydal jest piekny ..... i pomimo wady to jeden z tych nozy ktory nie poszedl do ludzi.....
Napisano Ponad rok temu
To dziwne. jestes pewny, ze wszystko zrobiles jak trzeba? Poza tym nie jestem pewny, czy nie trzeba miec tutaj zameldowania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
slaw - mialem pomalu wlasnie ruszac temat, Seiken tez o problemach z lockiem pisal.
Mam znajomych, ktorzy sie Pinnacli swego czasu pozbyli wlasnie z powodu wycierania sie frame.
Moj tez juz zaczyna dosc gleboko wchodzic, poza tym sie juz nie klei. Ale nei puszcza. Uzywam go dosc czesto, zadnych problemow nie mam z blokada, poza tym wymienionym wlasnie.
Ergo rekojesci i geometria klingi (czyli ciecie) sa po prostu niemozliwe. Moge na ten frame przymknac oko, dopoki dziala.
Yahoo - tak BTW to chyba bedziesz mial sekcje niedlugo, mam ochote mu sie jednak przyjrzec.
Napisano Ponad rok temu
tylko ze poki co bardziej przeraza mnie ogrom roboty w stosunku do bladeplay..... a jak mowie..... pomimo wytarcia sie locka...... to nawet wytarty sluzy jako blokada..... nie ma mozliwosci zeby ostrze sie zlozylo ..... uzytkowo do roboty pinacle byl swietny...... nawet przed swietami nim cielaka sprawialem z tesciem
tyle tylko ze jak ktos sie zakocha w minilamizmie formy..... to potem zostaje sie juz tylko przesciac na protoplaste sebi...... albo SnG :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tutaj nie wiem, musialbym pogrzebac w literaturze, o hartowaniu stali sie kiedys tam uczylem, jak by to mialo byc z tytanem nie mam pojecia.jest pewna recepta naprawcza...... przynajmniej tak kombinuje...... palnik.... hartowanie koncowki tytanowego locka
To byl pierwszy pomysl, ktory mi przyszedl do glowy. Albo pokombinuje cos z tangiem.+ wymiana stop pinu na koleczek o ciut wiekszej srednicy i bylo by git
A fotki wlasnie obrabiam
Napisano Ponad rok temu
I na koniec jeszcze dwie fotki samej klingi - ciekawy jestem, jak sie to nowe BK bedzie sprawowalo, bo BT2 jakie jest, kazdy widzi.
Napisano Ponad rok temu
jest pewna recepta naprawcza...... przynajmniej tak kombinuje...... palnik.... hartowanie koncowki tytanowego locka
Tytanu sie chyba nie hartuje, ale glowy nie dam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
loctite
- Ponad rok temu
-
tak filozoficznie ...
- Ponad rok temu
-
Rozwiazanie konkursow magiastali
- Ponad rok temu
-
Pytanie maksymalnego laika nożowego ...
- Ponad rok temu
-
sklep Arsenalik.pyton
- Ponad rok temu
-
BM Ambush
- Ponad rok temu
-
Kolejne rozwiazanie dla oszczednych - ostrzenie :)
- Ponad rok temu
-
Nożyk składany na codzień
- Ponad rok temu
-
Małe pytanko od laika:)
- Ponad rok temu
-
BM 921 (switchback)?
- Ponad rok temu