Kolejne rozwiazanie dla oszczednych - ostrzenie :)
Napisano Ponad rok temu
Rozwiazanie raczej dla tradycjonalistow uwazajacych ze nie ma to jak dobry kamyk (ja sie do nich zaliczam 8) ) ale z odrobina wody przynosi znakomite efekty. No i przyjazne dla kazdej kieszeni
Napisano Ponad rok temu
Czy raczej dogladzanie?
Bo ja probowalem np. ostrzyc na Belgischer Brocken - to tylko kurwy lataly, bo to tak +/- bylo, jakbys probowal ostrzyc na bialych pretach od triangla.
Do dogladzenia - uuu... Czad. Ale do ostrzenia tak se.
A gladzony (bo chyba nie chcesz na odlupanym kawalku z dziurami ostrzyc? ) marmur jest gladszy, jesli mi sie nic nie pokopalo.
Napisano Ponad rok temu
Ostrzenie?
Czy raczej dogladzanie?
No to zalezy pewnie jak masz stepiony nozyk. Chodzilo mi raczej o doprowadzenie wstepnie podostrzonego (na grubszej ostrzalce, w sumie dowolnego typu) noza do wlasciwej ostrosci. Cos a'la fine albo extra fine.
Napisano Ponad rok temu
Toc o tym przecie piszeNo to zalezy pewnie jak masz stepiony nozyk. Chodzilo mi raczej o doprowadzenie wstepnie podostrzonego (na grubszej ostrzalce, w sumie dowolnego typu) noza do wlasciwej ostrosci. Cos a'la fine albo extra fine.
A tak BTW to musze Brocken znowu wyciagnac - bo ostatnio w ogole go nie uzywalem, konczylem na plaskim w brazowych pretach, albo jak sie chcialem pobawic w golenie, to na bialych.
Bo sie czlowiek tak nie brudzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam jak ktoś zajdzie do kamieniarza to niech spyta lepiej czy ma zużyte kamienie do szlifowania te którymi się poleruje granity na mokro to są jakby ..[...]..stale też ale głowy za to nie dam opierdzielić. Pozdrawiam wszystkich.
Wiesz co wstawte fotki. Btw mozna Cie zagadac wzgledem tego ostrzenia na gadu czy cos? Miala bym odnosnie tego jeszcze pare pytan (?)
Napisano Ponad rok temu
Nie!Witam jak ktoś zajdzie do kamieniarza to niech spyta lepiej czy ma zużyte kamienie do szlifowania te którymi się poleruje granity na mokro to są jakby ..[...]..stale też ale głowy za to nie dam opierdzielić. Pozdrawiam wszystkich.
Wiesz co wstawte fotki. Btw mozna Cie zagadac wzgledem tego ostrzenia na gadu czy cos? Miala bym odnosnie tego jeszcze pare pytan (?)
Tu pisz, bo tez sie chetnie dowiem. Pozatym mysle ze nie tylko ja :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wstydz sie. Kazdy kiedys zaczynal.Wstydze sie
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ta propozycja jest raczej dla tych, co na nadmiar gotówki nie cierpią.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli wygladasz jak na awatarku...
...i chciala bys porady goscia ktory zajal 3cie miejsce w konkursie ciecia liny, z wlasnorecznie zrobonym i naostrzonym nozem, to zapraszam na priv lub GG 8)
sorrki ni emoglem sie powstrzymac
ale tak na powaznie to chetnie odpowiem na wszelkie pytania
szacunek
wojtek
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za OT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ja tutaj powinienem przepraszac
a jesli chdzi o OT to na innym forum juz zostalem okrzykniety spamaerem a tutaj jeszcze nie
co wydaje sie dziwne bo tutaj o wiele dluzej jestem
wiec musze zapracowac na swoje dobre imie :twisted:
BTW
ostrzenie? zapraszam na krotki kurs
weekendy zazwyczaj mam wolne,
pierwszym razem nie musisz miec swoich oselek, ale musisz miec noz
kurs gratis
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nożyk składany na codzień
- Ponad rok temu
-
Małe pytanko od laika:)
- Ponad rok temu
-
BM 921 (switchback)?
- Ponad rok temu
-
Nowe powłoki w RAT-7 i TAK
- Ponad rok temu
-
Ostrość fabryczna-czy można ją utrzymać ?
- Ponad rok temu
-
Tanie ostrzenie po raz któryś :)
- Ponad rok temu
-
N690 w Benchmade .
- Ponad rok temu
-
Jajcarze w NewGraham :-)
- Ponad rok temu
-
Sklepy z nożami na Słowacji i w Czechach