Problem z łokciami!!
Napisano Ponad rok temu
ps.nie mam zadnych problemów jak walcze w stojce jak i na silowni,bol nastepuje prawie zawsze po walce w parterze!
Napisano Ponad rok temu
Mnie bole w lokciach minely zaraz po tym jak zaczolem chodzic na silownie cwiczac miesnie rak. Biceps, triceps, miesnie przedramienia.O dziwo kontuzje zminimalizowaly sie a czas powrotu do zdrowia po ktorejs, skrocil sie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz za luźne torebki stawowe, naciągnięte przez franacuskie wyciskania na triceps. Masz za mocny triceps, który drze Ci te torebki do granic bólu. Teraz- ponieważ na siłowni ruch jest stateczny, nie ma wielkiego problemu, natomiast kiedy uderzasz o matę, gwałtowne napięcia tricepsa działają na zasadzie wbijania gwoździa- trudno wsadzić gwóźdź w scianę jedny ruchem, ale wbijając młotkiem nie ma problemu. Podobnie jest z twoim stawem i mięśniami wokół niego.
Nie wiem na ile moja teoria sprawdzi się u Ciebie, ale mi pomogła. Na siłowni postępuj ostrożnie z ciężarami na triceps, w worek bij tylko w grubych rękawicach. Od tamtej pory bóle mi znikły. Czego życzę i Tobie. ZDROWIA
Napisano Ponad rok temu
Wnoiski:
1) Zmniejszyć objętoś tricepsu (np. cirurgicznie wyciąć, odgryść kawałek)
2) Koniec z siłownią i bjj
3) Kupic sobie psa i uprawiać spacering jako sport
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeszcze jedno pytanie-isc do ortopedy czy do lekarza sportowego a moze do jakiegos innego speca!!>??
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
juniorzy na lidze BJJ
- Ponad rok temu
-
Marcio Cromado w Polsce
- Ponad rok temu
-
BJJ i VT w Bielsku