Skocz do zawartości

Zdjęcie

macie cos takiego?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

budo_lordprzemo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 308 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

macie cos takiego?
a tam sie tak zastanawiam czy wystepuja u was jakies hmm anomalie z serduchem... bo mmnie np: zaczelo ostatnio kluc przy jakims tam wysilku - nie zawsze/sporadycznie ale jednak... wczoraj wieczorem tak walilo ze np: do 6 siedzialem bo nie moglem zasnac przez nie ~~... ogolnie sprawdzam czy to normalne - moze wy tez tak macie = a jak nie no to przejde sie chyba do tego lekarza ~~...
  • 0

budo_latajacy czestmir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: macie cos takiego?
Jezeli kluje to raczej nie masz sie czym martwic. Gorzej gdyby Cie gniotlo w klacie po wysilku, robiloby sie slabo albo czulbys ze serducho nie pracuje miarowo - wtedy bezwzgeldnie natychmiastowa wizyta u lekarza (jezeli jestes mlody to wiencowka malo prawdopodobna ale sezon grypowy w pelni a jednym z powiklan pogrypowych moze byc niestety rozklapniete serducho).
Tak czy inaczej do lekarza mozesz sie przejsc, niech Cie dla swietego spokoju oslucha i zrobi EKG.
Co do walenia to nie pij kawy i nie pal tyle papierochow ;)
  • 0

budo_skiper
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1052 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mnie też czasami troszke kłuje w okolicach serca przy długim bieganiu, albo ciut mniej długim treningu na skakance. Zastanawiam się czy to może np.:
- powoli kończy się kondycha w tym miejscu
- za dużo piłem na ostatniej imprezie :wink:
- cos poważniejszego

Iść z tym do lekarza, czy mi tylko powie : "Panie, po takim wysiłku to każdego będzie coś bolało" :?: :wink:
  • 0

budo_saku
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5219 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a tam sie tak zastanawiam czy wystepuja u was jakies hmm anomalie z serduchem... bo mmnie np: zaczelo ostatnio kluc przy jakims tam wysilku - nie zawsze/sporadycznie ale jednak... wczoraj wieczorem tak walilo ze np: do 6 siedzialem bo nie moglem zasnac przez nie ~~... ogolnie sprawdzam czy to normalne - moze wy tez tak macie = a jak nie no to przejde sie chyba do tego lekarza ~~...

Kup sobie magnez w aptece i obserwuj. Do lekarza także nie zaszkodzi się przejść. Być może tak się dzieje na tle nerwowym
  • 0

budo_lordprzemo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 308 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

saku - wale visolvit complex codziennie - 22,5 mg magnezu to zawiera...

flyin czestmir - no najbardziej to to klucie mnie niepokoilo - ale jak spoko wodza to spoko wodza ~~...
  • 0

budo_cooler
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mnie też co jakiś czas ukłuje. Mam tak od daaaaawna.
Pare razy robiłem EKG i wszystko w porządeczku więc myśle że u ciebie też wszystko jest ok.
  • 0

budo_suseł
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 349 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hmm a mnie czesto kluje dokladnie po przeciwnej stronie klatki piersiowej (z prawej strony). Wiecie moze od czego to ?
I zaznaczam z gory, ze serce mam jedno i po lewej stronie :)

Pozdro,
  • 0

budo_rip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 414 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mnie rowneiz czasem boli no ale ja mam wrodzoną wade- niedoczynnosc płatka lewej zastawki mitralnej...w sumie da sie z tym zyc.
  • 0

budo_latajacy czestmir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jezeli kluje w klacie to najczesciej na tle nerwowym - nie ma sie czym przejmowac, chyba ze towarzysza temu jeszcze inne dolegliwosci (np te o ktorych napisalem na poczatku topicu) - wtedy warto sie przejsc do znachora i dac sie zbadac.
BTW jak wznowilem ostre treningi po 2 latach flaczenia tez mnie serducho czasem zabolalo przy wysilku, ale szybko to minelo, podejrzewam ze po prostu musialo sie znowu przyzwyczaic do pracy :) .
  • 0

budo_xaimoon
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 786 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja najpierw to miałem z prawej strony klatki piersiowej ,a potem przeszło właściwie na całe plecy ,brzuch i klatke :? Lekarz powiedział ,że to na tle nerwowym przepisał coś na nerwy i przeszło :-)
  • 0

budo_dusza
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 516 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak bylem mlodszy to mialem takie klucia raz na jakis czas jak robilem wdech lekarz powiedzial ze to bole rozrostowe ...
  • 0

budo_redeax
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 286 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tez mam takie klucia i to w roznych miejscach nie tylko w klacie, czasem w nerkach albo przy kregoslupie. To wszystko jest na tle nerwowym. Trza sie zabrac za medytacje i przestac sie przejmwac pierdolami, tzn. jak ktos umie, bo ja niestety nie :wink:
  • 0

budo_lordprzemo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 308 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ej sory ja jestem najbardziej wyluzowanym totalnie olewajacym wszystko czlowiekiem stapajacym po moim osiedlu.. no kurde chyba ze to moja podswiadomosc ~~...
  • 0

budo_warhead
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4469 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

czasami takie klucie u mnie wystepowalo jak trenowalem na czczo.
  • 0

budo_marshall loh
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja także miewam dziwne kłucia i uściski w okolicach serca...Występują one sporadycznie. Czesem przez dłuższy czas wogóle a czasem prawie codzienie...Też się tym martwiłem. Może faktycznie warto przejść się do lekarza :?
  • 0

budo_klichu
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 53 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak palisz albo cos ale ja tak miałem też nieraz ale nie pale przejć się do lekarza
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024