kuty Victorinox
Napisano Ponad rok temu
Planuje na gwiazdkowy prezent parę noży Victorinoxa, w tym 15 cm, i zastanawiam się, czy szarpnąc się na nóż kuty, czy wystarczy zwykły:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Różnica w cenie prawie 2 krotna i interesuje mnie, na czym polega "kucie" i jakie zalety niesie ze sobą. Czy trzymanie ostrza jest zdecydowanie lepsze w nożu kutym?
Pozdrawiam,
Michał
Napisano Ponad rok temu
Jeśli kupisz z rękojescią z palisandru (ok 50% droższy od fibroxu) to na prezent dla nienożownika w zupełnosci wystarczy. Do zwykłych nozy kuchennych ma się jak SAK do scyzoryka ze stacji benzynowej. Tnie lekko mrożone mięso na przezroczyste plasterki, małe kości nie wpływają na płynność cięcia. Nawet chleb się lepiej kroi niż "standardowym" ząbkowanym kuchenniakiem. Taki fajny jest, ze nawe baby w kuchni nim sie bawią. Pierwszego dnia po zakupie Anka zamiast przygotowywać dla mnie żarcie siedziała i zamieniała kartki A4 w kilkumilimetrowe spagetti. Oj ostry sukinsyn z Wiktora. Baby bałamici.
Co do kutych Wiktorów.
Też się przymierzam, bo to zupełnie inna bajka. Cieższe, solidniejsze, ładniejsze. Po prostu klasa wyżej, ale za tą cenę to już mozna Santoku kupić albo coś porządnego do paska. Kuchnia może poczekać.
Napisano Ponad rok temu
O przepraszam... ja jedenego ze swoich victorow dostalem za punkty wlasnie na stacji benzynowejDo zwykłych nozy kuchennych ma się jak SAK do scyzoryka ze stacji benzynowej.
Napisano Ponad rok temu
Ale niech ci będzie - teraz dają lepsze.
Do zwykłych nozy kuchennych ma się jak SAK do scyzoryka z bazaru.
Może być?
Napisano Ponad rok temu
A ja na BP dostałem badziewie z rozklekotanego plastiku, krzywym ostrzem, nożyczkami które nie działają i korkociągiem który się wyprostował na pierwszym winie.
Ale niech ci będzie - teraz dają lepsze.Do zwykłych nozy kuchennych ma się jak SAK do scyzoryka z bazaru.
Może być?
Z tego bazaru http://www.forum-kul...p?showforum=142 ? :wink:
Fajne noze, chyba sobie jeden kupie, bede mial co wstawiac do galerii
Napisano Ponad rok temu
JasneMoże być?
Fakt - kiedys dostalem na Orlenie podobne badziewie, ale na Statoil daja prawdziwe victory...
Napisano Ponad rok temu
Witam :-)
Planuje na gwiazdkowy prezent parę noży Victorinoxa
Podobno nozy i innych ostrych przedmiotow nie daje sie w prezencie. A jak juz daje to obdarowany powinien za niego zaplacic np zlotowke Ale jesli ktos z Szanownego Grona ma ochote mi jakis sprezentowac to nie bede przesadny
Napisano Ponad rok temu
To i tak stalowy skok w nadprzestrzeń.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak są robione napisy na klindze
- Ponad rok temu
-
Tapeta
- Ponad rok temu
-