Napisano Ponad rok temu
Re: Obluzowany kołek
Witam!
Nie mogłem się wczoraj zalogować, dzisiaj dopiero mogę odpisać. Nożyk sprawuje się rewelacyjnie - nie przewidywałem dla niego ciężkich zadań, ot, takie tam, zdjąć izolację z kabelków, papier przeciąć, jabłko przekroić. Rzeczywiście nie wypycha tylnej kieszeni, jest lekki, wygodnie się go trzyma. Wygląda też rewelacyjnie (IMHO). Przymierzałem się też do E-Z Out (czytałem w postach, że wielu ludziów ma do niego sentyment), ale Gerber wypuścił wersję skeleton, kurde, te dziury w ostrzu... (pewnie, wersją z ATS-34 bym nie pogardził, ale coś jakby za droga). Nóż kupiłem w military, nie wiem czy gdzieś taniej można go dostać.
Co do kołka to tak jak radził Langus, dokręciłem - trzyma świetnie, myślę, że już nie będzie kłopotu. Do Gerbera wysłałem też maila, i przyjemne zaskoczenie, odpowiedź w parę godzin. Nie przytoczę całej bo długa, w skrócie: najpierw tekst gwarancji (mój ublubiony fragment to: "This warranty does not cover damage due to acts of God...":D) i że mogę wysłać nóż do Portland to wymienią (tylko ile zapłacę za przesyłkę), a potem najważniejsze:
"However, if your thumb stud is still attached and only lose, it is
indeed a screw and can be tightened. If you do not want to send your
product in, acquire a dab of loctite and then retighten the thumb stud.
This will help to ensure security of the product and hopefully will not
loosen again."
Czyli nie zbyli mnie tylko standardowym tekstem. Słowem firma jest ok. W końcu to Legendary Blades, hehehe
Pzdr.
Contubernalis