Jak to jest z dziewczynami i bjj...?
Napisano Ponad rok temu
sparring z kobietą, juniorem osobą lżejszą ma sens, pozostaje kwestia podejścia i tego co chcesz osiągnąć podczas takiego randori.
W życiu nie wypróbuje jakiegoś ryzykownego wyjścia z techniki z kimś o wiele cięższym i silniejszym podczas randori, poprostu mam szansę, że nie zdąże odklepać :? , podczas gdy walcząc z kimś lżejszym (patrz: czasem :wink: słabszym fizycznie) moge robić jakąś niewypróbowaną i ryzykowną technike nie martwiąc się o kontuzje. W razie zagrozenia zawsze moge nadrobić siłą. Oczywiście bywają wyjątki :wink: ( Salve Anim )
Tak więc na tym prostym przykładzie wydaje mi sie, ze sparring ma sens zawsze nie zależnie od płci, wagi i inych rzeczy
Kwestia podejścia do walki :wink:
Napisano Ponad rok temu
Niczego - ale to nie jest wina sparringpartnera a nieumiejetnosci cwiczenia z nim.
Napisano Ponad rok temu
Animek:) Jak patrzylem na twoje skoksowane cialo to myslalem ze jestes ciezszy Nie mialem racji skoro mowisz inaczej ( ja nie uwazalem na biologii :-) ). Przyklad dzidzi jest troche chybiony, bo to osoba, ktora kilkanascie lat juz cwiczy. No a moze wlasnie dobry, nie wiem :?Mały animek (...) jeszcze ćwiczyła.
bartek: nie mow, ze przesadzam, bo raz na 2 tyg wypalasz do mnie z textem: " Bo znow Paulinie nos rozbijesz ", " Dziewczyne pobiles " itd. Osiagnac w czasie randori chce tego co zwykle czyli walczyc, pocwiczyc techniki i wygrac. Wole z chlopakami i mam do tego prawo :-)
A wogole racja , niech sobie kazdy cwiczy co lubi. Nikt mu tego nie zabroni. Co nie znaczy, ze uwazam ze ma jest dobre dla kobiet. Ale przeciez nie mam sekcji, w ktorej ucze walczyc anie jak przychodzi dziewczyna na mate to nie wyskakuje z nozem
Napisano Ponad rok temu
bo raz na 2 tyg wypalasz do mnie z textem: " Bo znow Paulinie nos rozbijesz "
ok, nie bede już wspominał o tym smutnym wydarzeniu :twisted:
a co do reszty, to cieszę sie, że masz swoje zdanie :wink: masz do niego pełne prawo (ach te uroki demokracji ), ale nie zapominaj, że nie możesz odmawiac go innym pisząc, ze ktoś sie do czegoś nie nadaje tylko ze względu na np. płeć
Napisano Ponad rok temu
szkoda słów
Napisano Ponad rok temu
Ale ja nie zabraniam niczego. Nie odmawiam zdania. Po prostu stwierdzam, ze sie nie nadaja Przeciez to normalne. Ja wiem, ze sie nie nadaje na np: pedagoga czy innego nauczyciela, na lekarza i do wielu innych rzeczy. Nie robie z tego sensacji. Napisalem, ze sa wyjaki i to jest prawda. Nikomu niczego nie odmawiam.ale nie zapominaj, że nie możesz odmawiac go innym pisząc, ze ktoś sie do czegoś nie nadaje tylko ze względu na np. płeć
Napisano Ponad rok temu
W życiu nie wypróbuje jakiegoś ryzykownego wyjścia z techniki z kimś o wiele cięższym i silniejszym podczas randori, poprostu mam szansę, że nie zdąże odklepać , podczas gdy walcząc z kimś lżejszym (patrz: czasem słabszym fizycznie) moge robić jakąś niewypróbowaną i ryzykowną technike nie martwiąc się o kontuzje. W razie zagrozenia zawsze moge nadrobić siłą. Oczywiście bywają wyjątki ( Salve Anim )
Moge tylko dodac, ze taki gosc jak Eddie Bravo w wywiadzie powiada, ze najlepiej mu sie cwiczy z niebieskimi pasami (sam ma czrny) bo moze podrasowac i utrwalic sobie technike - wiec roznica umiejetnosci moze isc na plus zarowno dla slabszego jak i lepszego
pzdr barth. i niedziel (plytki sie pala)
Napisano Ponad rok temu
Ale ja nie zabraniam niczego. Nie odmawiam zdania. Po prostu stwierdzam, ze sie nie nadaja Przeciez to normalne. Ja wiem, ze sie nie nadaje na np: pedagoga czy innego nauczyciela, na lekarza i do wielu innych rzeczy. Nie robie z tego sensacji. Napisalem, ze sa wyjaki i to jest prawda. Nikomu niczego nie odmawiam.
Krzyś... jesteś NIEREFORMOWALNY
nie będe Cię przekonywał... szownisto :wink:
pozdro chłopaki
Napisano Ponad rok temu
jak dziewczyna ma trenowac , ale jako dziewczyna to OK
ale jak dziewczyna chce trenowac , chcac sie upodobnic do mezczyzny to juz nie jest dobrze, kobieta ma byc kobieta a mezczyzna mezczyzna
starczy juz tych zakompleksionych dziewczynek ktore chca sie bic bo kolezani sie z nich smieja bla bla bla , histori tyle ze film brazylijski by zrobil
i ja nie mowie tu o BJJ a o wszystkich SW
chociaz wlasnie jesli chodzi o grappling to tutaj widujemy malo kobiet...
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze nie ma sekcji Bjj dla kobiet w naszym pięknym kraju. Wiec kobiety są zmuszone do ćwiczenia jak faceci.jak dziewczyna ma trenowac , ale jako dziewczyna to OK
ale jak dziewczyna chce trenowac , chcac sie upodobnic do mezczyzny to juz nie jest dobrze, kobieta ma byc kobieta a mezczyzna mezczyzna
Po drugie ćwicząc z facetami, kobieta może się sporo nauczyć (i odwrotnie).
Z tego co wiem, przyczyny z których kobiety trenują są te same jak w przypadku mężczyzn.starczy juz tych zakompleksionych dziewczynek ktore chca sie bic bo kolezani sie z nich smieja bla bla bla , histori tyle ze film brazylijski by zrobil
Napisano Ponad rok temu
.... na punkcie kobiet :wink:
Napisano Ponad rok temu
Niedziel, przecież ty też sie nie nadajesz, a nikt cię nie wygania.Po prostu stwierdzam, ze sie nie nadaja
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze nie ma sekcji Bjj dla kobiet w naszym pięknym kraju. Wiec kobiety są zmuszone do ćwiczenia jak faceci.
Po drugie ćwicząc z facetami, kobieta może się sporo nauczyć (i odwrotnie).
ok tylko niech sie nie upodabnia do facetow w codziennym zyciu , wiadomo ze jak ktos trenuje to trenng sie staje czyms waznym , szczegolnie u kobiet ktore jak juz ida trenowac to nie z zachcianki tlyko z jakims celem, powodem
Z tego co wiem, przyczyny z których kobiety trenują są te same jak w przypadku mężczyzn.
oj i tu sie nie zgodze , bo coraz mniej facetow co ida trenowac nie poto zeby sie "bic na ulicy" tylko dlatego ze maja jakas chcec wspolzawodnictwa, rywalizacji, chca cos w sporcie osiagnac
Napisano Ponad rok temu
ok tylko niech sie nie upodabnia do facetow w codziennym zyciu , [/quote]
[/quote]
Masz racje niech sie nie gola na lyso i odloza te prochy - zgadzam sie z tym calkowicie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedziel, przecież ty też sie nie nadajesz, a nikt cię nie wygania.Po prostu stwierdzam, ze sie nie nadaja
Fakt. Musze troche przykoksic i juz bede dobry
Napisano Ponad rok temu
jedno drugiemu nie przeszkadza
chociaż od lowkicków w VT siniaki są i spódnicy nosić nie można
;P
Napisano Ponad rok temu
oooo! Wlasnie tak. Zle sie wyrazilem poprzednio. Pod tym tez sie podpisze:)
Czy powinny cwiczyc z facetami? Zdecydowanie nie.
Pokazcie mi sport kontaktowy w ktorym kobiety startuja razem z mezczyznami. (Curling nie jest sportem kontaktowym).
dobrze dobrze ale jak dziewcziąt nie ma co mam zrobic tylko praca na worek lub cos :roll:
Bądz cie realnie chłopaki.
Dobrze sporty full kontaktowy np. boks, KB, BJJ, valetudo and MMA nie są dobry dla kobiety a wiele mimo to ze by chciałi nie potrafią.
Ja cwicze boks i teraz KB moj chłopak MMA. karete, KB, Boks i BJJ. On nie lubi to co robię ale akceptuje. Rowniez akceptuje jak jestem zmuszona sparować z facetami. No coś jak nie ma lasek to co mam zrobić zkim. I to jest to samo w kazdy dziedzinie
Napisano Ponad rok temu
ja lubie bjj trenować i spódnice lubie nosić...
jedno drugiemu nie przeszkadza
chociaż od lowkicków w VT siniaki są i spódnicy nosić nie można
;P
No ja mam tej samy problem po KB
Napisano Ponad rok temu
Fakt, ze przy takim natłoku treningów znajduje czas dla Ciebie, należy zaliczyć do cudów niemalże. No chyba, że na treningi dojeżdża tą karetą, wtedy jest szybciej.moj chłopak MMA. karete, KB, Boks i BJJ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TAIR NARIMANOV - seminarium szkoleniowe, ground grappling
- Ponad rok temu
-
BJJ ŚWINOUJŚCIE !!! prawda czy mit
- Ponad rok temu
-
BJJ Luboń
- Ponad rok temu