soke Kubota
Napisano Ponad rok temu
Jest to mój pierwszy post na forum i mam pytanie. Co myślicie o wizycie soke Takayuki Kubota w Polsce?? Czy warto iść na seminarium? Z góry dzięki.
Napisano Ponad rok temu
"Today there is only one Soke."
Nie wykorzystanie takiej okazji jest głupotą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Warto. Byłem już na dwóch seminariach Kuboty i z przyjemnością pójdę na następne.
Jeżeli ktoś nie mówi po angielsku, to bez obaw, soke zna jezyk uniwersalny "bam, bam"
Napisano Ponad rok temu
From the book "Fighting Karate" by Unique Publications 2002.
Napisano Ponad rok temu
"Because of the spectacular successs of Gosoku-ryu, the original style of karate created by So-Shihan Kubota, and its acceptance and expansion to dojo worldwide, the Ministry of Education in Japan has bestowed the coveted title of Soke (founder of a style) on him. This makes him the only living holder of such a title in the world."
From the book "Fighting Karate" by Unique Publications 2002.
Tłumacząc dla osób nie operujących płynnie angielskim:
Z powodu spektakularnego sukcesu Gosoku-ryu, oryginalnego stylu karate stworzonego przez So-Shihan Kubotę, oraz jego powszechnej akceptacji i ekspansji do dojo na całym świecie, Ministerstwo Edukacji Japonii postanowiło nadać mu zaszczytny tytuł Soke (twórcy stylu). Czyni go to jedynym żyjącym posiadaczem takiego tytułu na świecie"
Szczerze mówiąc, nie mogę się już doczekać tego seminarium... byłem już na 3 seminariach z Mistrzem Kubotą i każde z nich było wyjątkowym wydarzeniem. O nim mówi się, że jest Żywą Legendą Karate, ale dopiero gdy się ćwiczy z nim w tym samym dojo, człowiek rozumie, co tak naprawdę oznacza ten tytuł. Tego nie da się opisać słowami. Rozumiem, że w naszych realiach często czynnikiem odstręczającym od wizyty na 'konkurencyjnych' seminariach są jakieś międzyklubowe antypatie, ale tutaj naprawdę nie ma co się zastanawiać, taka okazja może się już nie powtórzyć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ad rem
Pierwsze dwa seminaria z soke Kubotą odcisnęły się bólem dłoni, chwilową utratą wiary w siebie i nagłym wybuchem euforii, kiedy okazało się, że udało mi się opanowac kolejność ruchów w kata, którego nauczał.
Że można z tonfamii robic różne dziwne rzeczy, to już wiedziałem. Ale że można w taki sposób wywijać mieczem, to bym nigdy nie pomyślał. Schowanie miecza w przeciwniku, to najbardzoej pomysłowa rzecz o jakiej słyszałem. A jednocześnie wyglada niewinnie jak wyrzucanie śmieci. Kto nie widział, niech żałuje.
Soke swoim zwyczajem zahipnotyzował nas i uwolni ze swej mocy, dopiero w niedzielę. Tak niecierpliwie czekam jutra, ze boję się zasnąć, by nie zaspać.
Jeżeli ktoś jeszcze nie wie, czy warto iść na seminarium, to podpowiadam: WARTO!!!!
Jurto może zdarzyć się wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem już czego chcę od życia. Chce się nauczyć angielskiego i chce mieć dość cashu, żeby na jakiś czas rozbic obóz w LA.
Troszke się dziś stresowałem, że w pierwszym szeregu na samym srodku cwiczy największa kaleka z pośrod obecnych. Ale wyrozumiałość shihanów i samego soke w stosunku do mojej kontuzji, okazała się nie mieć granic.
Dziekije im i wszystkim kolegom, którzy mi dzis pomagali.
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogę Soke ma aż 70 lat.. Aż bo jakbyście zobaczyli jak się rusza i jak się trzyma to byście powiedzieli, że 30
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja: Skjuz mi Soke łot hapend tu jor arm?
Soke: Hajontoriniotirasome (Soke mowi BAAARDZO niewyraznie po angielsku)
Ja: Ekskjuz mi?
Soke: Hajontoriniotirasome... Ju noł...
Ja: yyyy... jes aj noł... (po czym bez slowa odszedlem bo nie zrozumialem co on do mnie rozmawiał...
Napisano Ponad rok temu
Pragne wyzwac mistrza Takayuki Kubote na pojedynek, jednak Soke Tak Kubota nie ponosi zadnych konsekwencji na ewentualnosc mojej smierci.
Podpis...........
Przybysz przeczytal dokument, po czym wyszedl i nikt z uczniow go nigdy wiecej na oczy nie ujrzal...
Piekna historia...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Domowe metody utwardzania!!!!
- Ponad rok temu
-
Potrzebne Kanji
- Ponad rok temu
-
Odrodzenie Dojo Oyama w Ikebukuro
- Ponad rok temu
-
drugie tsunami
- Ponad rok temu
-
Zęby nie grzyby, trzy razy nie rosną
- Ponad rok temu
-
Kilka pytań
- Ponad rok temu
-
MIEDZYNARODOWY TURNIEJ GERMAN OPEN FRANKFURT 2004
- Ponad rok temu
-
shotokan - czy warto go cwiczyc w swiecie nozy i krav magi ?
- Ponad rok temu
-
Mala postura - jak sobie radzic?
- Ponad rok temu
-
J.K.A - Japan Karate Association
- Ponad rok temu