zamykanie oczu ..
Napisano Ponad rok temu
otoz mam pewną kwestie do rozstrzygniecia, dzis na sparingu cos mi "odbilo" i przy kazdym ciosie przeciwnika zaczałem zamykac oczy ,skonczylo to sie fatalnei bo przez nieuwage opuscilem lekko garde i dostalem po nosie, mocno.
wiem ,ze to jest odruchowe i czy jesli znow to sie powtorzy to jak mam sie tego oduczyc? Prosilbym o powazne potraktowanie tego tematu..
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patrzysz przed siebie unikając mrugania jednocześnie machając lużno i szybko dłońmi w okolicy twarzy. Potem zastępujesz łapy kawałkiem szmaty i też machasz Jak udaje ci się powstrzymywać od mrugania robisz to nieco intensywniej, tak, że od czasu do czasu palce wchodzą w kontakt z twarzą lakko ją oklepując (uwaga, żeby nie wsadzić sobie palca do oka ). Można też robić to z partnerem, który robi nam przed twarzą wiatraczek
Natomiast w sytuacji sparringowej należy zwrócić uwagę na to, czy to zamykanie oczu nie jest związane ze strachem przed oberwaniem. Krótko mówiąć z tym, czy aby dojrzeliśmy do sparringów, czy jeszcze nie bardzo
K.
Napisano Ponad rok temu
Musisz sie troche do uderzen przyzwyczaic, jak masz chwile czasu to popros kolege zalozcie rekawice albo napiastkowki i niech on tak na poczatku delikatnie a pozniej juz sobie dostosowuj uderza lewy prosty a Ty to czasem sobie na czolo przyjmuj. Tylko nie zrob z tego automatu ze kolega uderza 30 razy na minute a Ty caly czas to na glowe zbierasz delikatnie chodzicie sobie i co pewien czas bach uderzenie a Ty przyjmujesz. Tylko nie za mocno na poczatku. Powodzenia
To ćwiczenie jest dobre ale jeżeli chcesz jeszcze mieć trochę szrych komórek to proponuje zamienić przyrządówki na zwykłe rękawice.
Napisano Ponad rok temu
Tori cwiczy dokladnosc zatrzymujac po cieciu drewniany miecz 1 milimetr przy glowie, a uke najpierw stoi bez mrugania oczami, a potem probuje robic technike bez zamkniecia oczu.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muzyka do treningu!!??
- Ponad rok temu
-
Bandaże<<< przydają sie :]
- Ponad rok temu
-