PAK SAO
Napisano Ponad rok temu
wszystko o tej technice:
co to jest?, jak wyglada?, gdzie go stosujemy i jak
prosze o wasze wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najbardziej popularny z blokow w systemie - a moze on wydaje sie byc najlepszym w walce?
Łokeć przy ciele panowie
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie pak sao. nie wykonuje się tej techniki z łokciami zawieszonymi gdzieś w powietrzu. Zacząć pak sao możemy oczywiście z łokciami gdzieś z przodu, np.gdy wykonujemy pak sao z gardy. Ale kończymy pak sao zawsze z łokciem przy ciele.odnosnie czego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz racje, ale to jest jedna z wielu wersji paksao. ta najbardziej podstawowa. czy wedlug ciebie wszystkie paksao nalezy robic z lokciem przy ciele?
Zawsze tak nalezy kończyć pak sao.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale dlaczego? wzmacniasz go poprzez poparcie cialem - zgodze sie z tym, ale czy wedlug ciebie nie ma juz innych pak sao?
U nas jest takie pak sao. Oczywiście jest robione w różnych wersjacha ale zawsze sie konczy łokciem przy ciele. Robimy tak dlatego gdyż ręka pak sao podczas zbicia prowadzi rekę openta na zewnątrz i czy to w skutek dojścia ciałem do napastnika czy w skutek jego wpadnięcia tak ta technika siękończy. Poza tym z takiego ułożenia możemy swobodnie przechodzić do innych technik.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli przeciwnik nic nie wykobinuje to tak.znaczy ze cala akcje konczysz w dystansie krotkim, tak?
Napisano Ponad rok temu
a jesli tak to dazysz do zwarcia?
Nie zawsze. Jak przeciwnik będzie wielkim chłopem to raczej zwarcie nie bedzie najleprzym rozwiązaniem. Wtedy stosuje inne techniki. Ale gdy przeciwnik jest porównywalnych parametrów to krótki dystans w niczym mi nie przeszkadza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz na to jakies przyklady? np fotki lub video? mozesz takie cos zrobic i wkleic?
Niestety brak. I nie zapowiada się żeby coś się zmieniło w najblizszej przyszłości. Z założenia mało co sie u nas w szkole publikuje. Uważamy ze przekaz na treningu jest najwazniejszy a wszelkie próby opisu lub ilustracji bez wyjaśnienia dogłebnego moga tylko zaszkodzić. Taka jest polityka firmy
pzdr
p.s. moje wypowiedzie na tym forum sa trochę nielegalne i nalezy je traktowac tylko i wyłącznie jako moje osobiste spostrzeżenia a nie oficjalny stanowisko szkoły
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BONG SAO
- Ponad rok temu
-
Olimpiada w Pekinie Wushu jako nowa dyscyplina
- Ponad rok temu
-
TAN SAO na sierp bokserski
- Ponad rok temu
-
TAN SAO na sierp bokserski
- Ponad rok temu
-
Pozdrowienia z Chin
- Ponad rok temu
-
takie tam sobie
- Ponad rok temu
-
na weekend i inne wolne chwile kiedy pot nie kapie z czola
- Ponad rok temu
-
Yip Man Interview - roznice Wing Tsun / Weng Chun
- Ponad rok temu
-
Prawdopodobnie dostane bana za samo pytanie, ale....
- Ponad rok temu
-
1st World Wushu Festival in Zhengzhou China
- Ponad rok temu