fixed EDC
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Powaznie , ,musze powiedziec ze szlachetnieje tobie linia szlifu , narszecie jest cos w twoim stylu a jednoczesnie pozbawione "topornosci" (moze to zle slowo ) ktore mialy niektore dwoje dzielka.
Ps Bawiles sie z rozhartowaniem czy walczyles do bolu ?
Napisano Ponad rok temu
jeszcze trza o tym otwieraczu pomyslec... i korkociag...
jak mowisz ze linie szlifu mi "szlachetnieja", faktycznie prawda i to. a wiesz dlaczego? bo jak widze np twoje prace to sila rzeczy sie mobilizuje.
nierozhartowywalem z dwoch powodow:
- potrzebowalem edc
- nie mam gdzie zahartowac, jakbym mial to bym zrobil edc z d2
walczylem 'do bolu' jak to ujales, choc tam tego bolu nie zauwazylem. zrobilem go w godzine, na stopniu predkosci 2-3 na 6 (na ostrzu wolniej jechalem coby nie rozgrzac). a po chwili szlifowania noz chlodzilem w wodzie.
dzgalem nim w mur i czubek wytrzymal test wiec uznaje ze go nie rozhartowalem zbyt mocno.
Napisano Ponad rok temu
w nozach bez ricasso , jak ten , polecam dodac maly choil , umozliwi to na redukcje przenoszenia przeciazen z rekojesci na ostrze i jednoczesnie pozwoli na ladniejsze wyprowadzenie lini glownego ostrza przy uzywaniu grubego materialu i krotkiej dlugosci noza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
specialnie dla ciebie zrobie na Magi Stali pogladawa grafike , co jest co w international knifemakers terminology
oj przyda sie, przyda. pewnie nie tylko mnie.
Napisano Ponad rok temu
testy obejmowaly dziedziny lesne i kuchenne.
lesne:
- przerabalem na pol pieniek brzozowy metoda noz+drugi pieniek
- strugalem patyki
- dlutowalem
kuchenne:
krojenie pietruszki, marchewki, chleba itp
jakie mam odczucia?
rewelacja. noz stepil sie niewiele nawet po rabaniu. szatkujac pietruche pocialem sobie palucha (najpierw rabalem potem szatkowalem).
patent z moletowanie sprawdza sie dobrze (przy suchej rece).
jedynie co to w to moletowanie wlazly mi kawalki marchewki i trza bedzie wydlubac.
slowem jednym (moze dwoma nawet): zajebisty EDC!
ps
zapomnialbym o najwazniejszym. wczoraj z powodzeniem, jednym ruchem otworzylem nim piwo!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hartowanie
- Ponad rok temu
-
Tym razem do BM210
- Ponad rok temu
-
Nature Companion 5"
- Ponad rok temu
-
Następny, mały sztylecik.
- Ponad rok temu
-
LP1! Mój pierwszy nożyk
- Ponad rok temu
-
Kolejny kerambit
- Ponad rok temu
-
potrzebna porada na temat co wam sie bardziej widzi !!! :P
- Ponad rok temu
-
Pytanie techniczne do Masters...
- Ponad rok temu
-
Pussy Dog
- Ponad rok temu
-
HSS
- Ponad rok temu