walić czy nie walić?
Napisano Ponad rok temu
podczas ćwiczeń z bokken kiedy prowadzący chce żeby wykonać "na nim" shomen uchi na normalnej prędkości moje wbudowane zabezpieczenie automatycznie hamuje prędkość uderzenia - strasznie ciężko ciąć człowieka mimo iż na 99,9% wiem że uniknie cięcia...
i tak źle i tak źle... jak akurat trafię na to 0,1% to źle a jak hamuje to też niedobrze bo szef wrzeszczy i w ogóle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Instruktor szczodrze poprawia twoj badziewiarski atak , a ty w swoim zadufaniu jeszcze watpisz czy on ma racje???? :roll: 8O 8O 8O
Ja bym na jego miejscu od razu ci w ryja przywalil, zebys fizycznie poczul porzadny atak, skoro slowa nie pomagaja :wink:
Napisano Ponad rok temu
khm khmDopuki
w takim razie u nas "wieksza połowa" to pierdoly
ok , jutro ide i tne!!!!
Napisano Ponad rok temu
Wszędzie, nie tylko u was i nie tylko w aikido.w takim razie u nas "wieksza połowa" to pierdoly
ok , jutro ide i tne!!!!
Większość ludzi zabiera sie do rzeczy nijak. Trzeba tak robić by oddzielić ziarno od plew :twisted:
Napisano Ponad rok temu
(jak mu się nie uda to tym lepiej dla was - po co wam ktoś kto ma pecha i jest wolny? :wink: )
Napisano Ponad rok temu
drażniący wiele osób problem
podczas ćwiczeń z bokken kiedy prowadzący chce żeby wykonać "na nim" shomen uchi na normalnej prędkości moje wbudowane zabezpieczenie automatycznie hamuje prędkość uderzenia - strasznie ciężko ciąć człowieka mimo iż na 99,9% wiem że uniknie cięcia...
i tak źle i tak źle... jak akurat trafię na to 0,1% to źle a jak hamuje to też niedobrze bo szef wrzeszczy i w ogóle
"Wal" z pełną siłą i prędkością skoro sensei prosi...
Jeżeli nie masz wrodzonego talentu, nie jesteś inkarnacją jakiegoś samuraja lub nie ćwiczysz jakiejś sztuki miecza (na ten przykład iaido) to powinien się obronić... 8)
Napisano Ponad rok temu
drażniący wiele osób problem
A może właśnie dlatego zwalniasz, bo myślisz co będzie jeśli prowadzącemu przyjdzie do głowy wykonanie techniki, oprócz uniku, i na pełnej prędkości czeka Cię na przykład nieprzyjemne spotkanie z matą
A tak swoją drogą walić. Oczywiście że tak. Jak się nie wywrócisz, to się nie nauczysz Jak mawiają najstarsi górale... Hey....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy to nie Szczepan opowiadał o tym jak musiał zatrzymywać cięcia bo po treningach iaido był za szybki dla swojego nauczyciela? 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czasem tez jest tak ze sensei spradza czy na pewno uderzasz prawidlowo i nic nie robi. to tez jst sztuka umiec zatrzymac miecz przy czyjes glowie nie robiac mu krzywdy
no własnie!!!!
mówie mu ze za chwile postaram sie ciac a ten mnie sprawdza
moze gdyby mial kask na glowie....
Napisano Ponad rok temu
Sprawdza cię powiadasz? Więc postaraj się, żeby przez jakiś czas nosił na czole dowód, że jesteś godzien jego zaufania.czasem tez jest tak ze sensei spradza czy na pewno uderzasz prawidlowo i nic nie robi. to tez jst sztuka umiec zatrzymac miecz przy czyjes glowie nie robiac mu krzywdy
no własnie!!!!
Napisano Ponad rok temu
Zawsze możesz wybrać wersje lightową bokkena :wink:czasem tez jest tak ze sensei spradza czy na pewno uderzasz prawidlowo i nic nie robi. to tez jst sztuka umiec zatrzymac miecz przy czyjes glowie nie robiac mu krzywdy
no własnie!!!!
Ł. (bzzzyczący swym swietlnym mieczem )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czasem tez jest tak ze sensei spradza czy na pewno uderzasz prawidlowo i nic nie robi. to tez jst sztuka umiec zatrzymac miecz przy czyjes glowie nie robiac mu krzywdy
Wydaje mi się że zatrzymanie i prawidłowe uderzenie nieco się wykluczają... :? Jak tniesz to tniesz - nie ma zmiłuj.
Poza tym dziwne że cię sprawdzał... :? Kiedy ćwiczyłem to zanim zaczęliśmy treningi z bronią to mój nauczyciel zdążył już nam wbić do głów żeby nie markować ciosów kiedy się go atakuje (chyba że powie inaczej).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nebi Vural w Zielonej Gorze 22-24.10.2004...
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu EFE1 w Siedlcach 23-24.10.2004
- Ponad rok temu
-
PUA PFA PAA ??
- Ponad rok temu
-
Turnieje
- Ponad rok temu
-
Aikido po drugiej stronie lustra