Czy ktoś zna tę szkołę?
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie czy gdzies w Polsce i stnieje szkoła
Musojikiden Eishin Ryu.
Zetknąłem sie z nią ostatnio w niemczech i chciałbym skontaktowac się z ludźmi ten system w polsce.
Czy wiecie może gdzie można znaleźć jakieś informacje na jej temat?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witajcie
Mam pytanie czy gdzies w Polsce i stnieje szkoła
Musojikiden Eishin Ryu.
Zetknąłem sie z nią ostatnio w niemczech i chciałbym skontaktowac się z ludźmi ten system w polsce.
ano niby jest - na śląsku troche klubów, ale w "wersji" Komei Juku, co prawdopodobnie będzie sie troche różnić od tego co w DE robiłeś... Sam Komei Sensei mówił że on uczy iaijutsu nie iaido
zobacz sobie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mam pytanie: gdzie ćwiczyłeś Muso Jikiden w niemczech?
bo w sumie jest to styl baaaaaardzo mało w europie popularny, ciekawym gdzieś to widział/ćwiczył???
pozdrowka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w Szczecinie ćwiczymy ten styl, ale tylko czsami, głownie robimy seitei iai, radzę skontaktować się z K. Górnickim z Opola, on ćwiczy Muso Jikiden Eishin Ryu.
K. Górnicki z Opola cwiczy Muso Shinden Ryu...
Napisano Ponad rok temu
K. Górnicki z Opola cwiczy Muso Shinden Ryu...
a to fakt, coś mi się pomyliło, przepraszam, Wiem że musu jikiden jest cwiczone w Polsce, bo sam ten styl już cwiczyłem w 2000 i 2001 roku na obozach Polskiego Związku Kendo.
Napisano Ponad rok temu
Wiem że musu jikiden jest cwiczone w Polsce, bo sam ten styl już cwiczyłem w 2000 i 2001 roku na obozach Polskiego Związku Kendo.
a to ciekawa sprawa...
w Olkuszu na sali tylko ja wiązałem sageo z lewej strony...
napisz prosze coś więcej o tych stażach (na ile pamiętasz) - tzn: kto prowadził itp...
thx from the mountains
Napisano Ponad rok temu
Wiem że musu jikiden jest cwiczone w Polsce, bo sam ten styl już cwiczyłem w 2000 i 2001 roku na obozach Polskiego Związku Kendo.
a to ciekawa sprawa...
w Olkuszu na sali tylko ja wiązałem sageo z lewej strony...
napisz prosze coś więcej o tych stażach (na ile pamiętasz) - tzn: kto prowadził itp...
thx from the mountains
nie widziałem cię w Olkuszu, chyba ze nie skojarzyłem ktoś Ty, bo kilka osób z niemiec rozumiało po polsku,
Te obozy to były jeden w Kretowinach, drugi w Morągu, wtdey zajęcia z muso Jikiden prowadził Hiroshi Sasada, inne nauczyciele robili seitei iai i koryu, ale rózne szkoły - na drugim obozie był K. Górnicki i to tam postanowiłem zostać jego uczniem.
co oznacza ostanie zdanie w Twoim poście, bom nie skumał
Napisano Ponad rok temu
nie widziałem cię w Olkuszu, chyba ze nie skojarzyłem ktoś Ty, bo kilka osób z niemiec rozumiało po polsku,
Te obozy to były jeden w Kretowinach, drugi w Morągu, wtdey zajęcia z muso Jikiden prowadził Hiroshi Sasada, inne nauczyciele robili seitei iai i koryu, ale rózne szkoły - na drugim obozie był K. Górnicki i to tam postanowiłem zostać jego uczniem.
co oznacza ostanie zdanie w Twoim poście, bom nie skumał
eee zaczne od konca:
THX=thanks
from the mountain= z gory
(no moze i mam 's' na koncu ale to chyba jaki chochlik byl...)
myslalem może że jikiden prowadził jaki europejczyk... no albo japończyk ale mieszkajacy w EU... bo w sumie szukam kontaktów z ludźmi z jikiden, ale tego strasznie mało -> poza Anglią (Fay), Holandią, Niemcami (Augsburg i Fuji sensei) to nie mam pojęcia
jest tez spora grupa ćwicząca u Komei Sensei, ale mnie intaresa raczej linia od Haruna Sensei... hmmm
a na stażu byłem ale siem nie afiszowałem może next time sobie nakleje 'budo.net.pl' na keikogi ... widać mnie na paru pierwszych zdjęciach z relacji na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
siedze dokladnie pomiedzy Sagawa a hubertem
no chyba nie spodziewales sie ze na srodku stoje... czo?
poza tym ja z DE jestem przejsciowo... 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
siedze dokladnie pomiedzy Sagawa a hubertem
no chyba nie spodziewales sie ze na srodku stoje... czo?
poza tym ja z DE jestem przejsciowo... 8) :wink:
a to już widze, miło mi jak coś jutro znajde to tez wrzxucę i mnie zobaczysz, hehehe :-)
chcesz wracać do PL, tu nie ma pracy , nawet jak znasz języki obce itp, wiesz o tym, czy zyjesz w matrixie ? :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nauka samodzielna
- Ponad rok temu
-
katana Valiant Armory
- Ponad rok temu
-