Extrema Ratio w Military.pl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś strasznie się tym podniecałem, ale to są noże wybiynie nieużytkowe dla cywilnego użytkownika. Geometria nie kłamie i taki nóż choćby golił w locie to w normalnej pracy (cięcie) będzie sprawiał nie lada kłopoty.
Po obmacaniu na zlocie: skreślone z mojej listy potencjalnych zakupów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No chyba ze ktos faktycznie potrzebuje skladanego lomu ktorym sporadycznie - powtarzam - sporadycznie trzeba cos przeciac.
A shrapnel moze i ma pelny plaski szlif, ale rekojesc jest tak krotka ze nie da sie ukryc ze sie niewygodnie trzyma
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A w przypadku MFS'a jest to skuteczne połączenie obydwu. Osobiście wolałbym rękojeść z G10 niż oplot.
Napisano Ponad rok temu
E tam... Chyba wszyscy sa tacy, jak juz z fotek sie przesiada na 3D noze ze stali i roznych takich innych materialow - takie, ktore mozna pomacac, pociac...I wyszło na to, że są ludzie, któzy jednak przedkładają wygodę i walory użytkowe nad ciekawy design.
Czy PiterM nie pokazywal kiedys fotek Striderow majacych standardowo oplot - z okladzinami?A w przypadku MFS'a jest to skuteczne połączenie obydwu. Osobiście wolałbym rękojeść z G10 niż oplot.
Oni chyba cos takiego Ci zrobia na zamowienie.
Napisano Ponad rok temu
Niby jest EBS i EBLS ale to już niezłe kloce. MFS to naprawdę niezły chlastacz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja zastanawiam się, aby w przyszłości kupić Col Moschina, zeszlifować górną gardę i wstawić nowe okładziny - wtedy byłby miodzio nożyk uważam. :wink:
Ale nawet wtedy cięcie czegokolwiek grubszego niż wysokość szlifu będzie sprawiało kłopoty.
Napisano Ponad rok temu
Vince twój MFS dobrze siedzi w pochwie
Napisano Ponad rok temu
Szrapnel to tylko wyjątek potwierdzający regułę. I też nie jest pozbawiony wad np. krótka rękojeść i spora masa (i subiektywnie: w mojej ręce nie leżał zbyt wygodnie).
A ja mam małe łapki. A jakby w którąś wpadł shrapnel to " ni hu hu " bym go nie wypuścił . :wink:
Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi strider MFS podobał sie dopuki nie wziołem go w łape, potem przestał sie podobać w ogóle
shrapnel podobał mi sie tak sobie, po zlotowym macaniu podoba m isie zajebiście i jest strasznie wygodny - troszke inny chwyt i lezy rewelka i wcale nei ma za krótkiej rekojeści (łape mam średnią) na co moge narzekac w przypadku MFS - zupełnei mi nei leży w łapie - jak klocek drewna.
ot co komu sie podoba i co komu lezy to temat do dłuuuuuuuuuuugich ale bez owocnych debat
no i walory użytkowe w przypadku MFSa i shrapnela moim zdaniem przemawiają na korzyśc tego drugiego, ale to pewnie dlatego że MFS za cholere mi nie lezy w zadnym chwycie, no nic a nic, a shrapnel "chodzi" pięknie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mega foldery.
- Ponad rok temu
-
Spyderco Persian/Chinook II?
- Ponad rok temu
-
nożyk dla początkującego maniaka poszukiwany
- Ponad rok temu
-
zlot miłośników białej broni... (Wawa 23 X 04)
- Ponad rok temu
-
ząbkowany folder
- Ponad rok temu
-
Spyderkowe testy
- Ponad rok temu
-
Mniej tactical, więcej duty
- Ponad rok temu
-
Spyderco product placement?
- Ponad rok temu
-
Mocno spoznione, ale szczere... Sporo fotek ;)
- Ponad rok temu
-
CZY WARTO?
- Ponad rok temu