Sam uczę się gong fu, ale zastanawiam sie, czy to faktycznie pomaga...
   Sam uczę się gong fu, ale zastanawiam sie, czy to faktycznie pomaga... Jakie jest Wasze zdanie? :wink:

Napisano Ponad rok temu
   Sam uczę się gong fu, ale zastanawiam sie, czy to faktycznie pomaga... Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No przede wszystkim walki bez zasad. Czy wtedy efektywny jest styl, czy tez zwykla brutalna sila, ktora mozna nabyc w silowni, nie zas na treningach :-) . Mam taka skromna nadzieje, ze sa jeszcze "dobre" style KF, ktore moga ulatwic walke, nie zas ja utrudnic. Co moze utrudniac? Techniki, ktore nie sa przystosowane do naszych czasow. Zasadniczo gong fu nie ewoluuje, to zas co ewoluuje nie nazywa sie juz KF, tylko jest hybryda. Wiec czy style tradycyjne sa jeszcze efektywne? Fakt... okreslenie "rekreacja fizyczna z elementami samoobrony" jest trafne... niestety. Zepsules moj swiatopoglad, Guardian!pod jakim katem efektywne ?
 :-)
        :-)

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 ), bazując na doświadczeniach sprzed kilkuset lat i raczej "zaskorupione lokalnie", natomiast rzeczywistość "odeszła", to tak trochę jak Indiana Jones w stylu znanej sceny z szablą i rewolwerem.
  ), bazując na doświadczeniach sprzed kilkuset lat i raczej "zaskorupione lokalnie", natomiast rzeczywistość "odeszła", to tak trochę jak Indiana Jones w stylu znanej sceny z szablą i rewolwerem.Napisano Ponad rok temu
Do walki bez zasad nadaje sie tylko KRAV MAGA bo oni tam maja tez takie rozne ze sprzetem walki i podobno nawet maja takie sparingi ze koles jedzie dzipem a drogi go atakuje z motolotni- i ten w motolotni atakuje dodatkowo saperka. Wiec oni rzeczywisce cwicza bez zasad. A kung fu to wiesz macanki jakies, gdzie nie wejdziesz lepkie rece, a jakos nikt nie pyta od czego te rece lepkie oni maja...No przede wszystkim walki bez zasad
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
No przede wszystkim walki bez zasad. Czy wtedy efektywny jest styl, czy tez zwykla brutalna sila, ktora mozna nabyc w silowni, nie zas na treningach :-) . Mam taka skromna nadzieje, ze sa jeszcze "dobre" style KF, ktore moga ulatwic walke, nie zas ja utrudnic. Co moze utrudniac? Techniki, ktore nie sa przystosowane do naszych czasow. Zasadniczo gong fu nie ewoluuje, to zas co ewoluuje nie nazywa sie juz KF, tylko jest hybryda. Wiec czy style tradycyjne sa jeszcze efektywne?
Napisano Ponad rok temu
 Wszystko plynie - czas leci - wszystko sie zmienia i ewoluuje.
  Wszystko plynie - czas leci - wszystko sie zmienia i ewoluuje.

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
predyspozycje fizyczne? oczywiście, że to ważne!Witajcie. Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy istnieją jeszcze efektywne style kung fu...
istnieją /mam nadzieję, inaczej ćwiczę bez sensu/
Owszem - słyszymy o ludziach, którzy walczą i wygrywają dzieki KF(niekoniecznie na turniejach - czasem i na ulicy). Ale czy za tym nie stoją predyspozycje fizyczne, zamiast stylu?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu