Mocambo - resurection
Napisano Ponad rok temu
NIE
mnie ten film dawno przestał bawić
Napisano Ponad rok temu
posiadam ten unikalny material w zbiorach
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy post na budo, a ty już ludziom tyłek objeżdżasz.
Brawo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to wspominany przez was "mistrz Paulo" nigdy tytulu mistrzowskiego nie zdobyl,ani nigdy nie mówil ze tak sie stalo...czy wg. was bylo inaczej?
chyba jednak nie zagłębiłeś się wystarczająco w temat... tamten Paulo szczycił się tym, że jest mestre sam nadając sobie ten tytuł i wcześniej wspomniane "stare dzieje" działają, bo sam przed chwilą sprawdzałem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wadabund - o jakim ty pseudo mówisz ? aha... i proszę rozwiń swoją myśl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak z zamknieciem radze zaczekac, bo to jeszcze nie jest glupia klutnia. Taka moze dopiero nastapic... Jednka prosze obu zawodnikow (albo i innych chetnych) do naroznikow... Ochloncie i ne dajcie sie poniesc emocja...
Napisano Ponad rok temu
Dziwi mnie to ze tyle osób,które otwarcie przyznawaly sie do trenowania capo nie widzialy czegos bardzo specyficznego...Cala ta grupa Macambo dala- jakby nie patrzec- mozliwosci wielu osobom na poznanie stylu walki.Oczywiscie teraz ktos móglby sie przyczepic do slowa "walki" ale nie uzylem go bezmyslnie...zwracam sie do was jak do ludzi którzy widzieli/trenowali juz niejeden styl .Przeciez tak na prawde TO jak ktos prowadzi dane zajecia zaleza tylko od niego.Jezeli tamten czlowiek postanowil cwiczyc ich pod wzgledem walki realnej,to nic dziwnego ze nie obchodzila ich cala otoczka z tym zwiazana.Tak wiec wszelkie pretensje co do braku wiedzy na temat terminologii obcojezycznej sa nie na miejscu.Po prostu ich to nie obchodzilo i przeciez tak naprawde nie musialo ich to obchodzic...mieli wlasna wizje na takie zajecia i je realizowali.
Co do pokazów...filmu nie widzialem (ma ktos???) ale tak jak powiedzial jeden z ich czlonków,to byla poczatkujaca grupa i wcale nie musieli prezentowac niesamowitego stylu czy umiejetnosci.Jezeli tego chcieli to tak robili...przeciez nikt ich do tego nie zmuszal.(tak a propo tego "tajemniczego zaswiadczenia" LUDZIE!!!nie rozsmieszajcie mnie!nie mylcie "pseudo sekciarskiego" swistka papieru od zaswiadczenia ze za wszelkie obrazenia uczestnik nie rosci pretensji-bo prawdopodobnie o to chodzilo,przeciez cos takiego podpisuje sie w wiekszosci szkól walk).Ludzie tam zgromadzeni przychodzili bo chcieli,a jezeli chcieli to znaczy ze im sie tam podobalo.Wolna wola.
Co do kwestii domniemanego zarobku,jezeli mieli szkoly w Olsztynie,Ostródzie i Ilawie to zapewne potrzebowali kasy na wynajem sal (przeciez to oczywiste),a przy stawce 20 zeta od glowy,to nie zdziwilbym sie gdyby nawet im brakowalo.Bo na takich stawkach sie nie mozna wzbogacic....dziwne ze nie protestujecie gdy przychodzi bulic 60-70 zeta za miesiac cwiczen....
Stopien mistrzowski....to chyba jedyna kwestia która pozostaje "tajemnicza"....jezeli czlowiek mówi ze byl w Brazylii to moze tak bylo...jezeli mówi ze tam wlasnie zdobyl czerwony sznur....moze tak bylo.Tyle osób chcialo sie pojawic i udowodnic swoje "ja",wiec trzeba bylo sie umówic na honorowy pojedynek...to by nie bolalo,ale ze nikomu to nie przyszlo do glowy-trudno.A pomysl z pokazem innych sekcji capo w Olsztynie byl naprawde dobry.Szkoda,ze go nie zrealizowaliscie. Bo to byloby bardzo ladne (czyt.DYPLOMATYCZNE) rozwiazanie....szkoda...
Moim skromnym zdaniem-ulegliscie psychologii tlumu.Ktos cos gdzies powiedzial a reszta sobie dopowiadala. Nie wszyscy musza prezentowac to samo podejscie do walki i nauki danego stylu. Wiem ze kogos kto bardzo mocno siedzi w danej tradycji czy kulturze moze to razic,ale taki jest fakt-ludzie maja wolna wole i ja wykorzystuja....ale to tylko moje zdanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ogolnopolski zlot capoeiristas w przyszlosci?
- Ponad rok temu
-
capoeira w polsce
- Ponad rok temu
-
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ........
- Ponad rok temu
-
rytmy na atabaque
- Ponad rok temu
-
Konflikt w Katowicach ...
- Ponad rok temu
-
Warszawa
- Ponad rok temu
-
Jak zdobyć biało-żółty sznur w grupie Artes das Gerais????
- Ponad rok temu
-
Pierwszy trening
- Ponad rok temu
-
czy wiecie coś o tej grupie?
- Ponad rok temu
-
Capoeira znowu w Barze
- Ponad rok temu