Folder-EDC ok 200zl
Napisano Ponad rok temu
Przekopalem archiwum, dowiedzialem sie co nieco, ale jeszcze nie wiem wszystkiego. Jakos nie pasuja mi niektore (wiem, ze jestem wybredny).
Chce zakupic sobie folder w cenie okolo 200zl. Najlepiej zeby znacznie nie przekraczal tej kwoty, chociaz jezeli bedzie to jakas super propozycja to rozwaze. Na razie chodzi za mna CRKT-M21 ale dopoki nie bede mial kasy to musze miec co innego. Wiem ze predzej czy pozniej i tak go kupie wiec na razie interesuje mnie to co w temacie. Ma byc on moim EDC i sluzyc glownie do pociecia grubych kartonow, czasem zestrugania kijka, przeciecia linki i innych takich prac, ktore moglbym okreslic jako "srednie" (nie bede nim rabal galezi, ale struganie moze go spotkac i to nawet dosyc intensywne). Musi miec conajmniej 3" ostrza, ale jest to absolutne minimum.
Zastanawialem sie nad Spyderco Native, Endura lub Delica aczkolwiek nie znam dokladnie ich ceny.
Moze jakis S&W, SOG?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Cena uczciwa i wykonanie na poziomie Benchmade.
Napisano Ponad rok temu
Jezeli mam byc szczery to... nie podoba mi sie...Benchmade Monochrome:
Cena uczciwa i wykonanie na poziomie Benchmade.
Co ja na to poradze?
Vince, nie mniej jednak dzieki za okazana pomoc
Napisano Ponad rok temu
W takim wypadku polecam Delice, za ta kase - wykluczywszy Monochrome'a - ciezko bedzie Ci znalezc cos rownie dobrego.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dzial benchmade.
naprawde warto sciagnac a ta strona polecana jest przez wspolnych znajomych:)
wybierz sobie cos z tamtad i bedziesz mial fajna maszynke za forse za ktora bys nie kupil nic w kraju..
to dobra rada od serca:)
Napisano Ponad rok temu
CRKT M21 kosztuje tam 40$, przesyłka 10$
dolar ostatnio spada i chyba jest koło 3,55
paczka wychodzi poniżej 50$ (dokładnie 49,95) więc raczej nie trafi na cło.
Karta, 2-3 tyg czekanai max i masz CRKT M21 za 200 pln.
wiesz że Ci sie podoba i i tak go kupisz - nie lepiej kupić od razu ??
Napisano Ponad rok temu
THX Shaft, na Ciebie zawsze mozna liczyc.Liczmistrz.
dzial benchmade.
naprawde warto sciagnac a ta strona polecana jest przez wspolnych znajomych:)
wybierz sobie cos z tamtad i bedziesz mial fajna maszynke za forse za ktora bys nie kupil nic w kraju..
to dobra rada od serca:)
Na razie chcialbym rozpatrzyc propozycje nozy krajowych, a na sciaganie z zagranicy juz mam chrapke od jakiegos czasu i sie przymierzam. Np wlasnie do sciagniecia sobie CRKT M-21
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
moja rada to
CRKT M21 kosztuje tam 40$, przesyłka 10$
Karta, 2-3 tyg czekanai max i masz CRKT M21 za 200 pln.
Hmmm... nie to żebym się tutaj licytował, ale [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to przesyłka foldera za $6, i zabawki docierają (ostatnio przynajmniej do mnie) w tydzień.
Co do M21, to na liście towarów go w newgraham nie ma, ale nie zaszkodziłoby zapytać Mike'a albo Mary Beth czy im się przypadkiem nie zaplącze gdzieś Ja tak właśnie kupiłem tam M1, w czasach kiedy W OGÓLE nie było CRKT w ofercie.
No, i zajrzyj do Jarka do sklepu... ceny się ostatnio zaczynają cywilizować
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
ale ona sie tepi od samego powietrza:P
mierz wyzej niz niezej i tyle
Napisano Ponad rok temu
ja nie narzekam - mi sie tak łatwo nie tępi - może masz wersje z aus6 ??
nie przesadzaj że to takie zły nóż, zresztą za te cene AUS8 to dobra stal - lepszej w tej cenie nie dostanie raczej.
Adam - dzięki za info - obejrze sobie co tam mają
ale generalnei w pvk jest M21 w duuuzo niższej cenie niż SRP - taniej niż gdzie indziej, a podobno tylko ja miełem pecha że czekałem aż 3 tyg. - inni z pvk w tydzien, półtora dostawali paczke.
Napisano Ponad rok temu
ale generalnei w pvk jest M21 w duuuzo niższej cenie niż SRP - taniej niż gdzie indziej, a podobno tylko ja miełem pecha że czekałem aż 3 tyg. - inni z pvk w tydzien, półtora dostawali paczke.
Niestety nie tylko Ty, ja na swoja Tri-angle od PVK.com chyba z miesiac czekalem, kupowalem ze znajomym to raz zapomnieli wyslac i dopiero za drugim razem ostrzalka byla w paczce
Napisano Ponad rok temu
jak to wkoncu jest z clem ?
Jest jakas kwota wolna ?
Przyklady!
Trafilo kogos clo przy zamowieniu na powiedzmy 60$ ??
Dzieki!
Napisano Ponad rok temu
Ja slyszalem ze do ok $50 nie placisz. Powyzej tez moze Ci sie upiec jezeli poprosisz zeby opisali paczke jako "gift", "tools" czy cos co celnik wezmie jako towar nie do oclenia.Spytam pewnie 10000milionowy raz:
jak to wkoncu jest z clem ?
Jest jakas kwota wolna ?
Przyklady!
Trafilo kogos clo przy zamowieniu na powiedzmy 60$ ??
Dzieki!
A co do kupowania z zagranicy to ostanio kiedy mialem wyrobic karte, kilku znajomych nastraszylo mnie ze moga mnie oszukac, zdobyc pin i oczyscic konto, nie wyslac noza itp. Jak to jest w praktyce, bo jestem rozdarty straszliwie..
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowka.
PS. Aha.. jeszcze przyczynek do porownan trzymania ostrza.. Kilka dni temu pod Tarnica mialem do przeciecia (cialem po kawaleczku, nie rabalem) bukowy kijek o grbosci jakichs 4-5 cm. Po tym eksperymencie pika nadal golila.. :-)
Napisano Ponad rok temu
Wez tez pod uwage, ze jesli 3'' to "absolutne minimum", to Delica sie tu lapie koncami palcow - Endura i Delica maja dlugie ricasso, w Delicy musisz od tej dlugosci ostrza odliczyc de facto prawie centymetr.
A w Endurze to jest nawet 12 mm, wlasnie zmierzylem, bo ja mam dzis w kieszeni.
PIKI maja ricasso minimalne - de facto masz tam "wiecej ostrza". Zobacz sobie moje "porownanie" E z P, tam jest taka fotka, na ktorej sa widoczne same dlugosci ostrza.
No ale ofkors w Spyderkach jest troche lepsza stal. Przynajmniej, do kiedy sie nie pojawia PIKI z N690
Ale przede wszystkim pomacaj, co Ci lepiej pasuje - zebys potem nie narzekal na wydane bez sensu dwie stowy
Aha - przynajmniej w military.pl Delica jest o ponad polowe drozsza od duzej PIKI, a Endura prawie dwa razy.
Napisano Ponad rok temu
Ja i tak polecam M21
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyglada na to, ze cos takiego robia.
Napisano Ponad rok temu
podoba ci sie super mi tez odpowiada ale mam kilka nozykow,
liczmistrz chce miec jeden nie chce ostrzalki ostrzalek itp itd.
chce jeden dobry noz i ja bym myslal nad sypderco lub bm i tyla.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy tylko narzędzie i hobby...?
- Ponad rok temu
-
Ostrzałka dla amatora!
- Ponad rok temu
-
miłośnik czy zawodnik?
- Ponad rok temu
-
Militaria.pl calkiem na psy schodza
- Ponad rok temu
-
Smith & Wesson
- Ponad rok temu
-
Moj najnowszy
- Ponad rok temu
-
The Clinch Pick
- Ponad rok temu
-
MT mini SOCOM elite jako EDC - czy to ma sens?
- Ponad rok temu
-
mam BM Gamera i... samochód :-)
- Ponad rok temu
-
Sklepik z artykułami które tak lubimy
- Ponad rok temu