Ontario Rat-3
Napisano Ponad rok temu
Może koledzy od metalurgii pokrótce porównają paramerty i właściwości tych dwóch stali - SR101 i D2
Pewnie jeszcze chwilka minie zanim sobie kupię małego fixeda więc bez pośpiechu
Dzięki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
howlerek jest cal dluzszy (ale rownie fajny), a co do D2 i sr101 to ta pierwsza jest znacznie bardziej krucha ale agresywniej tnie :wink:
kurcze no juz sie zakochalem w tym nozyku !
Napisano Ponad rok temu
To będzie naprawdę świetny utility/edc.
Napisano Ponad rok temu
Wojtas ja z ta swietnoscia poczekam az wyjdzie i sie obaczy jak w lapce lezy :wink: a moze beda wypuszczac jeszcze cos ? jakis niespodzianek jeszcze by sie przydal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"This will be our first entry into the tactical world. This knife was designed in part by law enforcement as a concealed carry weapon and tool. Glass breaker on the handle end, half-grind, thick point for prying small stuff, extended guard, and a stabbing sonofabitch. The grip material is still up in the air on the production models. Will probably go with a textured Micarta.
Again, Bill Siegle will be prototyping this blade and then the prototype will be used by the LEO team to do any further tweaking before production.
The sheathing system will be the real trick to this knife and for right now we're still working on that part.
We're shooting for SHOT show as an introduction. "
Oj zapowiadają się niezłe zmiany w mojej liscie zakupów.
A TAK-3? Mniód!
Napisano Ponad rok temu
ten z fotki bardziej mi sie podoba
To se kup a nie smuc sie
Moze nie bedzie to zaskoczeniem ale mi sie podoba ten z rysunku, az sie zasmialem jak zobaczylem,z e to wersja tactical, widocznie klatwa jakas moja
Napisano Ponad rok temu
Jedyne co mi przyszło do głowy to.....
TAC
BTW - nie wiem czy zauważyliście, ale w projekcie nie ma false edge - clip jest wyprowadzony na brzytwę. Z tego co wyczytałem Jeff zastanawia się nad dodaniem serrations (dość zrozumiałe w tacticalu) i powiększeniem glass breakera by mógł służyć jako mały łom.
Napisano Ponad rok temu
RTAK'a już mam i jestem z niego bardzo zadowolony, SR BogDog wymienić na TAK-1 i dokupić resztę. Taka spójna i sensowna linia noży.
Do szczęścia brakowałoby tylko foldera.
Napisano Ponad rok temu
"The name will probably have something to do with the LEO that helped design it but I'm sure it will have RAT in the name somewhere.
Jeff"
Ale za cholere nic nie powiedział (ani nie napisał) kto to będzie....
Tajemnica 8)
Napisano Ponad rok temu
...aha dostępne od grudnia 2004.
Psiakrew , może da się kupić przed "gwiazdką" Taki prezencik nastawił by mnie życzliwie na całe święta . :-) (propozycja dla Mikołaja -gdziekolwiek jest )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Microtech Site
- Ponad rok temu
-
Pochwa a korozja...
- Ponad rok temu
-
Znowu qpa...
- Ponad rok temu
-
Nowy...
- Ponad rok temu
-
CS Trail Guide - co jest wart?
- Ponad rok temu
-
Jak to sie robi w naszej wsi, czyli Diamond Sharpmaker ...
- Ponad rok temu
-
Sog Pentagon Elite PE-14
- Ponad rok temu
-
Budżetowy balisong
- Ponad rok temu
-
gdzie w Warszawie dotknąć Shrapnela???
- Ponad rok temu
-
Nowe Spyderco