Sekcja BJJ w Rzeszowie
Napisano Ponad rok temu
BJJ to nie karate ze tam licza sie pasy i mozesz nic nie umiec , albo nigdy nie walczyc a miec pas. To jest caly urok w BJJ ze stopnie(pasy) otrzymujesz za walke. Co prawda to prawda, bialy pas powinny miec osoby ktore startowaly w zawodach, w przypadku ludzi z grroty - po kuzni. Tak jak napisal Bilu.
Napisano Ponad rok temu
Co do konkluzji, które w jakikolwiek mają się do tematu postu: w Grrocie nie ma nawet jednego białego pasa bjj. Kropka. Chyba, że Dudu powie inaczej- trudno mi się spierać z przełożonym.
Napisano Ponad rok temu
w gruncie rzeczy masz racje, na judo sa egzaminy na bialy pas, na bjj za taki egzamin uznaje sie pierwsze zawody i finito
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę nie ma o co się kłócić, bo można dojść do wniosku, że biały pas otrzymujesz wtedy, kiedy szarpniesz się na gi,
(...)
Co do konkluzji, które w jakikolwiek mają się do tematu postu: w Grrocie nie ma nawet jednego białego pasa bjj. Kropka. Chyba, że Dudu powie inaczej- trudno mi się spierać z przełożonym.
no wlasnie, to chyba zalezy od klubu. mozna sobie ustalac zasady jak kto lubi, bo np. ja nie spotkalem sie z tym, zeby trzeba bylo startowac w zawodach na bilay pas, chociaz kazdy moze sobi ustalac swoje zasady, bo przeciez nie mozna nic nikomu narzucic :-)w gruncie rzeczy masz racje, na judo sa egzaminy na bialy pas, na bjj za taki egzamin uznaje sie pierwsze zawody i finito
Pozdrawiam i zycze wielu bialych pasow
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
Dziękujemy, postaramy się o jak najwięcej.
Wiesz tu chodzi o psychikę bardziej. Czasami trudno namówić kogoś do startu w zawodach, bo ten stawia sobie jakieś irracjonalne problemy. Jeśli dla takiej niedoświadczonej osoby, która w większości przypadków dużą wagę przywiązuje do takich rzeczy jak stopnie, jako zachętę zastosujemy biały pasek, mamy o wiele większą szansę, że tam pojedzie, powalczy, przekona się, że to nie takie straszne, to mamy szansę, że złapie bakcyla i będziemy mieli prawdziwego zawodnika, tam gdzie się go nawet nie spodziewaliśmy.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz tu chodzi o psychikę bardziej. Czasami trudno namówić kogoś do startu w zawodach, bo ten stawia sobie jakieś irracjonalne problemy. Jeśli dla takiej niedoświadczonej osoby, która w większości przypadków dużą wagę przywiązuje do takich rzeczy jak stopnie, jako zachętę zastosujemy biały pasek, mamy o wiele większą szansę, że tam pojedzie, powalczy, przekona się, że to nie takie straszne, to mamy szansę, że złapie bakcyla i będziemy mieli prawdziwego zawodnika, tam gdzie się go nawet nie spodziewaliśmy.
Sprytnie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Chociaz sa tez osoby ktore zawody traktuja bardzo powaznie , chca jechac , mowia ze wszystkich rozjebia ze pokaza sie z najlepszej strony ... no wlasnie ale tylko mowia. Wdg. mnie jak sie na zawody jedzie to nie poto zeby wygrac , nie poto zeby obiecwywac ze kazdego sie poedzie, tylko zeby sie pokazac z jak najlepszej strony i walczyc, no ale niestety teraz duzo jest osob co mysli ze wszystko przyjdzie samo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chociaz sa tez osoby ktore zawody traktuja bardzo powaznie , chca jechac , mowia ze wszystkich rozjebia .....
Nastawienie psychiczne w 100% poprawne. Bez niego nie ma wogule co podchodzic pod zawody. A przygotowanie to juz inna bajka.
Pamietam tekst znajomego "masz wjechac na takiej kur*** aby gosc nie istnial od poczatku walki".
Napisano Ponad rok temu
. Jak to jest w Krakowie, to nie moja sprawa. U nas pierwsze białe pasy pojawią się po "Kuźni" i to tylko wśród tych którzy walczyli. Ha! Koniec wykładu.
no ale kto je nada ? :wink: no bo skoro u was nikt nie ma białego pasa (nawet Ty), a u nas :wink: się z białym zaczyna .
Piszesz że to co w Krakowie to nie Twoja sprawa, a potem się powołujesz na Dudu
btw. pisząc "kuźnia" masz na mysli wewnętrzne zawody w Krakowie?
ech.. niewazne, przestaje się czepiać :twisted:
Mam nadzieje, że was dużo do Krakowa przyjedzie i będzie świetna zabawa :peace:
pozdro dla wszytskich z Grroty
Napisano Ponad rok temu
Chociaz sa tez osoby ktore zawody traktuja bardzo powaznie , chca jechac , mowia ze wszystkich rozjebia .....
Nastawienie psychiczne w 100% poprawne. Bez niego nie ma wogule co podchodzic pod zawody. A przygotowanie to juz inna bajka.
Pamietam tekst znajomego "masz wjechac na takiej kur*** aby gosc nie istnial od poczatku walki".
Hast masz racje
ale niech slowa sie przeloza na czyny
mowisz ze wszystkich rozjebiesz , super , tylko wes sie do treningu , zapierdalaj , trenuj gdzie tylko masz mozliwosc
Minotauro na pride 19 fajnie powiedzial "I train 10 hours everyday so I am ready for everyone"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę nie ma o co się kłócić, bo można dojść do wniosku, że biały pas otrzymujesz wtedy, kiedy szarpniesz się na gi
Biały pas otrzymujesz wtedy, kiedy szarpniesz się na gi. Tak jest wszędzie i zmiana tej zasady nie ma większego sensu. Możecie sobie ustalić, że osoba która dobrze wypadnie w zawodach będzie miała prawo nosić naszywkę "Grroty", albo coś w tym stylu. Jednak pomysł promocji na biały pas wydaje mi się dość absurdalny. :roll:
Napisano Ponad rok temu
co do zawodow to jest wiele osob ktore nie jada bo im sie niechce , bo sie boja , bo cos tam. A trenowac BJJ i nie jezdizc na zawody...
Chociaz sa tez osoby ktore zawody traktuja bardzo powaznie , chca jechac , mowia ze wszystkich rozjebia ze pokaza sie z najlepszej strony ... no wlasnie ale tylko mowia. Wdg. mnie jak sie na zawody jedzie to nie poto zeby wygrac , nie poto zeby obiecwywac ze kazdego sie poedzie, tylko zeby sie pokazac z jak najlepszej strony i walczyc, no ale niestety teraz duzo jest osob co mysli ze wszystko przyjdzie samo.
co do mojego posta - nie potrzebnie to napisalem , teraz to wyszlo jak bym kogos chcial obrazic albo ze obgaduje kolegow z sekcji
takiego zamiaru nie mialem , i oficjalnie przepraszam ze wpieprzam sie w to co ktos pisze/mowi , bo w koncu kazdy ma prawo mowic co chce
szkoda ze to wyszlo tak jak wyszlo
Napisano Ponad rok temu
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Nie chce uprzedzać faktów, ale bedzie się działo tak, ze początkująca z Krakowa da wam popalić.5 marca w Krakowie odbeda sie zawody bjj dla poczatkujacych. Udzial w nich wezmie nasza sekcja(GRROTA Rzeszów), poczatkujaca grupa z Krakowa, Bielska-Białej oraz Nowego Targu. Będzie się działo :>
Napisano Ponad rok temu
A co to za zawody? Można coś więcej. Czy zaprosicie ekipę z Luta Livre(nie będziemy robić skrętówek )?5 marca w Krakowie odbeda sie zawody bjj dla poczatkujacych. Udzial w nich wezmie nasza sekcja(GRROTA Rzeszów), poczatkujaca grupa z Krakowa, Bielska-Białej oraz Nowego Targu.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to maja byc zawody bjj. Jak chlopaki z LL beda walczys w GI to mysle, ze dudu nad tym pomysliA co to za zawody? Można coś więcej. Czy zaprosicie ekipę z Luta Livre(nie będziemy robić skrętówek )?
Napisano Ponad rok temu
Będziemy walczyć w gi :twisted: dla nas to bez różnicyJak chlopaki z LL beda walczys w GI to mysle, ze dudu nad tym pomysli
Napisano Ponad rok temu
Ja nie decyduje. Skontaktuj sie z dudu : 502-494-625. :-)Będziemy walczyć w gi :twisted: dla nas to bez różnicy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa sekcja BJJ w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Bjj w Płocku
- Ponad rok temu
-
Bone Breakers - treningi BJJ w Tuszynie
- Ponad rok temu