Zacznę od tego najważniejszego dla CLF-utowców
Twórca CLF - mistrz Chan Heung
![Dołączona grafika](http://www.plumblossom.net/PastMasters/ChanHeung.jpg)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Len@ zapytała:
ale jeżeli Sifu Grzegorz Ciembroniewicz, człowiek który ćwiczy wschodnie sztuki walki na najwyższym poziomie (co przyznają osoby nawet mu niechętne) prawie 40 lat w tym jakieś 20 lat Choy Lee Fut, który jest uczniem zamkniętych drzwi mistrza Chen Yong Fa i został przyjęty do rodziny Chen, nie zasługuje na miano "mistrza" tylko "instruktora" to co należy zrobić żebyś uznał go za mistrza
Napisano Ponad rok temu
Ależ polemizuj bo właśnie po to jest to forumNie chciałbym z tobą polemizować tsailifo
ponieważ zarówno twoje umiejętności jak i wiedza na temat Choy Lee Fut znacznie przewyższają moje :-)
Nawet ja to przyznaję, co można znaleść w wielu moich postachale jeżeli Sifu Grzegorz Ciembroniewicz, człowiek który ćwiczy wschodnie sztuki walki na najwyższym poziomie (co przyznają osoby nawet mu niechętne)
prawie 40 lat w tym jakieś 20 lat Choy Lee Fut, który jest uczniem zamkniętych drzwi mistrza Chen Yong Fa i został przyjęty do rodziny Chen, nie zasługuje na miano "mistrza" tylko "instruktora" to co należy zrobić żebyś uznał go za mistrza
IMHO Sifu Grzegorz Ciembroniewicz zasługuje na zdjęcie w tym temacie
![]()
Napisano Ponad rok temu
A co należy zrobić, żeby tzw. "sifu" Grzegorz Ciembroniewicz, uznał za mistrza kolegę Tsailifo?!? :-)
Który też już parę ładnych lat ćwiczy, zna się trochę na rzeczy i z niejednego pieca chleb jadł
![]()
Napisano Ponad rok temu
5. Jeżeli Chen Yong-Fa jest uznawany przez w swojej organizacji za Wielkiego Mistrza to nie znaczy że ja musze go też za takiego uznawać
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu