Kydex - a jedak może tępić krawędź...
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj przed wyjsciem do pracy wziolem kawalek concelexu przeznaczony na przyszla pochwe , przeciagnolem po nim kilka razy tym co mialem na sobie M-techem Elite , Buldogiem Lighfoota ( notabene tez na codzien w concelexsie ) , spyderco Police, zero problemu , ogolilem lape i poszedlem do pracy.
Napisano Ponad rok temu
Ja ciagle uwazam ze problem jest posrodku , kydex jest juz chyba poza waszymi podejzeniami ale co znowu z Concelexem , mam Lighfoota Sierra w concelexie od chyba 5 lat , NIGDY nie mialem zadnych problemow , noz jest zawsze "razor" , a uzywam go czesto.
Dzisiaj przed wyjsciem do pracy wziolem kawalek concelexu przeznaczony na przyszla pochwe , przeciagnolem po nim kilka razy tym co mialem na sobie M-techem Elite , Buldogiem Lighfoota ( notabene tez na codzien w concelexsie ) , spyderco Police, zero problemu , ogolilem lape i poszedlem do pracy.
Co Concealex'u to nie mogę być pewny, bo nigdy nie miałem (ale czemu nie wierzyć koledze Wojtkowi22?), tylko skąd tak drastyczna różnica między Secure-ex'em a Kydex'em???
Złe ostrzenie, zadzior itd.itp. nie wchodzą tu w grę, sprawdzałem wpierw noże w cięciu innych materiałów.
pzdr
Heimdall
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
M.Nieto Toledo MN2524 - opinie
- Ponad rok temu
-
Co mam odpowiedzieć ?
- Ponad rok temu
-
Mega foldery od CS
- Ponad rok temu
-
Kukri machete by Cold Steel - fotorecenzja.
- Ponad rok temu
-
Surefire - statystyka
- Ponad rok temu
-
CRKT - KISS
- Ponad rok temu
-
Ile wydaliscie kasy w sumie na swoje noze?
- Ponad rok temu
-
S&W HRT Boot - full tang?
- Ponad rok temu
-
pierwszy noz , pierwszy post :)
- Ponad rok temu
-
Blade Show 2004 - część druga relacji
- Ponad rok temu