Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tez niedawno slyszalem o tym od kumpla. Kiedy zapytalem sie czy cwiczy SW powiedzial "Tak, ale tylko spary ze znajomymi". Na moje zdziwienie odrzekl "Wole nie miec tego w papierach, bo za pobicie moge byc sadzony jak za napad z bronia w reku". Nie jest mi niestety znajoma zadna ustawa mowiaca o takim prawie, wiec nie mowie ze tak jest. Jesli jednak by tak bylo to i tak moim zdaniem nie liczy sie jak ktos pobil, tylko jakie zadal obrazenia. A jak mowie: "Znam kung fu!" to groze komus niebezpiecznym narzedziem, tak? Innym slowem - kolejna polska pierdola.
-------------------
P.S.
Ciekawi mnie wypowiedz osoby majacej kontakt z prawem, ktora rozwieje watpliwosci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego co ja wiem to był taki paragraf ale juz został znowelizowany i trenowanie SW mozę być obciążające kiedy jestes oskarżony o pobicie ze szczególnym okrucieństwem ale w samoobronie nie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwicząc z nunchakiem podpadłeś pod paragraf, bo jest ono bronia w rozumieniu ustawy(więc nie ćwiczyłeś legalnie)gdybys ćwiczył z mieczem, nożem, pałką itp nie byłoby podstaw do konfiskaty...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludzie, poczytajcie Ustawę o broni i amunicji a nie pierdolicie głupoty.
A jesli chodzi o topic, to kiedyś tak było, teraz tak już nie jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W obronie koniecznej mozesz odpierać tylkoTak tylk jakie sa granice obrony koniecznej?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu