Nóż vs. Policja
Napisano Ponad rok temu
Jeśli już kiedyś o tym było, to sorki.
pozdrawiam
.m.
Napisano Ponad rok temu
W obu przypadkach panowie z ciekawością i podziwem obejrzeli moje EDC (raz PK Companion a raz MT LCC) i spokojnie oddali. Żadnych nieprzyjemności nie miałem, bo i dlaczego. Przyjemnie się rozmawiało i porównywało sprzęt (ochroniarz w supermarkecie miał Spydero Mili)
pozdrawiam,
DomR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potem zanudzilismy policjantow roznicami w skladzie 420hc i s30v az dali nam spokoj.
aha jeszcze byl fajny text od COPS'ow na koniec-pytamy "a czemu nas kontrolowaliscie?" a niebieski na to "bo dzwonili ci z Lidla,bo stoi jakies auto(a siedzielismy w Gangsta wozie-Citroenie ax )...naogladali sie amerykanskich filmow i mysla ze ich okradniecie"
Jeszcze nie spotkalem Policjanta który by sie do noży przypierdalał.
Napisano Ponad rok temu
Po jakich 15 min podchodzi policjant i mowi "ten pan ze sztyletem(chodzilo o peacekeepera 1) prosze wysiasc".Policjant wyciagnal Keepera i wrzasnal do kumpla w radiowozie "Janek to ten?".Znacie te uczucie gdy wiecie ze macie przesrane?To wlasnie sie tak wtedy czulismy,gdy Palarz do nas........"Fajny-ile kosztowal?" gdyby to byla japonska kreskowka to bysmy wszyscy zrobili ten specyficzny wyjeb na plecy
:peace:
Napisano Ponad rok temu
zwlaszcza jak ich chlopcy pouczaja i rzucaja paragrafami, a oni na to
- naprawde?? hmm ciekawe... no dobrze panowie, rozumiemy:)
Napisano Ponad rok temu
Siedzimy sobie we 3 spokojnie w aucie na parkingu pod jakim supermarketem i podjezdzaja "paly".Standardowo dokumenciki,papierki auta i...."prosze wylozyc wszystko z kieszeni"...popatrzylismy po sobie zdolowani ze bedzie zadyma i 24h w areszcie i wyciagnelismy caly zlom (kazdy mial minimum 2 noze).Smerfy obadaly wszystkie sprzety kazaly schowac i wsiasc do auta a oni sprawdza dokumenty.Po jakich 15 min podchodzi policjant i mowi "ten pan ze sztyletem(chodzilo o peacekeepera 1) prosze wysiasc".Policjant wyciagnal Keepera i wrzasnal do kumpla w radiowozie "Janek to ten?".Znacie te uczucie gdy wiecie ze macie przesrane?To wlasnie sie tak wtedy czulismy,gdy Palarz do nas........"Fajny-ile kosztowal?" gdyby to byla japonska kreskowka to bysmy wszyscy zrobili ten specyficzny wyjeb na plecy
Mnie z kumplem w sobote tez paly zatrzymaly, akurat idzie patrol policji z pieskiem, kumpel sie zatrzymal bo skrzyzowanie, muza na caly regulator, okienka pootwierane, woz jakis nowszy Merc - po prostu wygladalismy dla nich jak: Panie policjancie jestesmy zlymi, bardzo zlymi ludzmi prosimy o mandat i wierdol pala. Kumplowi kierowcy kazali wysiac dokumenciki takie tam (przyjebali sie bo mial niezapiety pas, ja zapiolem bo ich widzialem i czulem ze cos bedzie, normalnie "to sie wozimy bez zapietych" :wink: " kolega sie tlumaczy, ja chowam piwko pod nogami i modle sie zeby mnie nie przeszukali, w kieszeni motylek i gaz paralizujacy(na ktorym jest wyraznie napisane ze tylko dla policji i takich tam) podchodzi do mnie glina dokumenty poprosze, daje a on do mnie "Nie jest pan czasem poszukiwany" - ja w smiech i mowie ze nie, pogdali jeszcze chwile, zadzwonili zeby nas sprawdzic i skonczylo sie na... upomnieniu. Wiecie co wtedy czulem dokladnie to co Astaroth: wiem ze mam przesrane!! Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo... Ufff
Napisano Ponad rok temu
I tak sobie pomyślałem, że jak już się robi jakiś problem, to zawsze można pokazać że jest się nożomaniakiem, zacząc się rozwdzić w opisach na temat stali i sposobów hartowania i wtedy widać że nie jest się maniakalnym mordercą z col moshinem za pasem, tylko....hobbistą :wink: ?
pozdrawiam
.m.
Napisano Ponad rok temu
Bo policji to nie trza sie tak bac jak politykow moi mili...
Napisano Ponad rok temu
a propos polityków, to słyszał ktoś żeby jakies ruchy były wykonywane w celu ograniczenia Naszych Świętych Praw do noszenie edc :wink: ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo jeszcze który przeczyta i w ramach dostosowywania prawa do ue zrobi nam "prezent"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hihihi...no chciałbym zobaczyc takiego "zarazonego" przed moim biurkiem ...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SR101 ... INFI ... S30V ...
- Ponad rok temu
-
"Agresywne ciecie"
- Ponad rok temu
-
szybka pomoc
- Ponad rok temu
-
masz noz...nie pij
- Ponad rok temu
-
Komplet do kuchni
- Ponad rok temu
-
Sebenza + Militec-1
- Ponad rok temu
-
wieczna, bezwarunkowa gwarancja
- Ponad rok temu
-
bagnet z 1879
- Ponad rok temu
-
Master Cutlery
- Ponad rok temu
-
jaki SCYZORYK macie i jak go uzywacie ??
- Ponad rok temu