Teraz omówię dość popularnego gainera jakim jest Gain Bolic 6000 -> http://www.fabrykasi...00-3-5kg,p.html
Omawiana wersja:
Smak czekoladowy, 4kg
Ta recenzja zawiera moje własne wnioski i odczucia, masz prawo się z nimi nie zgadzać
1. Informacje ogólne o olimp gainbolic 6000
Jest to gainer skierowany do ludzi mających problemy z nabieraniem masy, czyli np do mnie. Za opakowanie 4kg przyjdzie nam zapłacić około 115zł, za 1kg ok 30zł
Wartości odżywcze na 100g proszku:
W. energetyczna 384kcal
-----------------------
Białko 15g
-----------------------
Węglowodany 80g
-----------------------
w tym cukry 33.8g
-----------------------
Tłuszcz 0.5g
-----------------------
w tym kt nasycone 0.32g
-----------------------
błonnik 0g
-----------------------
sód 0.11g
-----------------------
kreatyna mono 1500mg
-----------------------
Tauryna 500mg
-----------------------
Ma certyfikaty Iso 9001, gmp, glp. Jest to produkcja polska
2. Recenzja produktu
Zakupiłem to w czerwcu, i wtedy też brałem, jestem ektomorfikiem - to był ciężki test dla gain bolica. Generalnie na 4kg proszku przybrałem 1.5kg suchej masy (w lecie, ektomorfik), a od tego czasu nie zdobyłem już ani kg. Więc jeżeli chodzi o "masodajność", to jest ona jak najbardziej w porządku. Wybrałem gain bolica ze względu na niewygórowaną cenę, i dedykacje własnie dla mojego typu budowy, i jak widać nie zawiodłem się. Smak czekoladowy w połączeniu z 0.3l mleka był dobry, tylko troszkę za słodki. Czasami niestety musiałem robić go z wodą, wtedy już taki dobry nie był, ale też nie był zbyt słodki. Mieszałem go łyżką (nie mam shakera). W mleku rozpuszczalność średnia - zawsze zostawały niewielkie grudki. W wodzie rozpuszczalność była lepsza, niestety kosztem smaku.
3. Opakowanie i dodatki
Opakowanie bardzo porządne i solidne, z dużą zakrętką. Zamyka się szczelnie i łatwo. Do gainera dołączona jest miarka. Wprawdzie nie jest to wprost podane, ale po moich przeliczeniach 5 płaskich miarek to jedna pełna porcja 100g. Komfort uzytkowania jest naprawde dobry, z niczym nie ma problemów, a i w pudełku można po wszystkim ogóry kisić, albo śledzie trzymać.
4. Podsumowanie i ocena
Plusy:
+dodaje masy nawet w trudnych okolicznościach
+niezła cena
+solidne i porzadne opakowanie
+użyteczna miarka
+z powodzeniem może zastąpić posiłek
+niezły smak
Minusy:
-lekko za słodki
-mógłby być troszkę bardziej kaloryczny
Oceny cząstkowe:
smak: 4/5
masodajność 5/5
cena/jakość: 5/5
opakowanie: 5/5
Ocena całkowita: 4.5/5
Wnioski: Bardzo fajny gainer dla ludzi mających problemy z masą. Polecam go mieszać z mlekiem (0.3 litra lub więcej), podnosi to trochę kaloryczność, i smakuje lepiej. Jeżeli jesteśmy zdecydowani na mieszanie go z wodą, to bierzmy mniejszą ilość, około 0.2 litra, w większej ilości smak bardzo się spłyca. Osobiście jestem bardzo zadowolony, i biorę kolejne 6kg na mój jesienny cykl
4. Informacje o firmie
To mój pierwszy produkt olimpa, i przyznam że podbił moje serce:) Firma jak dla mnie bardzo porządna, dbająca o konsumenta. Produkty ogólnodostępne, nawet w aptekach. Jest to moim zdaniem najlepsza firma polska, i jedna z lepszych w świecie
email: info@olimp-supplements.com
storna: www.olimp-supplements.com
tel: (+48 14) 680 32 00
fax: (+48 14) 680 32 65
Źródło: Opakowanie, wiedza i doświadczenie własne
Firefly
Użytkownik Mikster edytował ten post Ponad rok temu