jako, że ostatnio na forum cicho i spokojnie podzielę się relacją z imprezy która Wrocławska Sekcja Aikido współorganizowała z Centrum Sztuk Walki i innymi klubami, które mają tu zajęcia.
W ramach Dni Otwartych CSW we Wrocławiu (Ośrodek w którym wynajmujemy dojo) w ostatnią sobotę odbyły się pokazy a później całodniowe, otwarte, darmowe zajęcia: Aikido, Judo, Ju Jutsu, Karate Tradycyjnego, Karate Gojo Ryu, Kung Fu, Tai chi, Capuiera.
Część Aikido obejmowała: pokaz a potem 2, otwarte dla chętnych treningi: dla dorosłych i dzieci. w pierwszym łącznie wzięło udział około 40 osób - w tym około 25 chętnych. w treningu dziecięcym 20 sztuk.
Dojo nie jest przystosowane do goszczenia duzej ilości publiczności, ale daliśmy sobie radę. Mimo, że na pokazach nie pojawiło się zbyt wiele osób frekwencja na zajęciach była co najmniej zadawalająca. to pierwsza taka impreza i następne próby mam nadzieje przebiegną sprawniej.
Zdjęcia z pokazów - niestety bez pokazu Aikido (dziennikarz pojawił się za późno) znajdziecie na:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
kilka zdjęć z cyfrówki (stąd czasami opóźnienia i nieszczególna ostrość) z treningu Aikido dla dorosłych:
tutaj widać jak sie w głębi kisi ciekawski tłumek na podłodze:

Starszaki:

kolega Jacek rozsiewa urok i zaraża bakcylem.... z akcentem na urok:

na koniec chciałbym powiedzieć, ze niezmiernie mnie miło, ze w końcu nauczyłem sie umieszcząć tu zdjęcia. nie za duże, nie za małe lecz w sam raz... mam nadzieje, że sie nie uzależnie....