extrema ratio shrapnel vs. buck strider 888
Napisano Ponad rok temu
cokolwiek - pliss
Napisano Ponad rok temu
Jednak mogę powiedzieć, że po rozebraniu Fulcrumem czterech europalet, na powłoce pojawiły się bardzo delikatne ryski.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze wrazenia:
Naprawde, on wyglada znacznie lepiej niz na zdjeciach! Zaskoczyla mnie bardzo rekojesc, material okladzin bardzo przyjemny w dotyku, nie slizgajacy sie... Wszystko pieknie wykonane... Jest zaskakujaco ciezki i duzy...
I ma TAAAAAAAAKI ZAPAS MOCY 8O 8O 8O 8O
Niebawem fotki beda
Napisano Ponad rok temu
I pytanie co do tek loka - kurde jedna srobka sie latwo odkrecila ale druga sie kreci caly czas razem z nakretka, ktora jest okragla i nijak jej przytrzymac nie moge... Poradzcie cos!
Napisano Ponad rok temu
ja nadal nie mam kasy na niego......
cholera ......
ale czekaj no - na nastepnej imprezie u kaprala założymy "shrapnel team"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...Powiem tylko że o takim nożyku zawsze marzyłem i morda mi się uśmiechnęła jak dostałem informację o wprowadzeniu do sprzedaży.
Po takim komentarzu nie ma sie co zastanawiac , dozbierać kasy i brac Sharpnela.
ps. sam zbieram na ten nożyk
Napisano Ponad rok temu
Na temat tego noża nie mogę obiektywnie pisać więc pakuję mordę w kubeł.
Naprawdę piękny przykład etyki biznesowej i wyważonego podejścia
Z mojego doświadczenia (dość świeże bo od dwóch tygodni, ale za to bardzo empiryczne), ER to sprzęt, który budzi max zaufanie, jak tylko się weźmie go do ręki. Solidność konstrukcji jest niepodważalna, w fixedach materiał rękojeści, na który kiedyś w paru postach wybrzydzano, jest po prostu praktyczny.
Jedyna kwestia w przypadku Shrapnela, to naprawdę dość krótka rękojeść - warto go gdzieś dorwać do testu organoleptycznego. Dla osób z wiekszymi narządami chwytnymi, pewnie raczej Fulcrum S (ale tu chyba nie ma innej opcji niż tanto).
Co do ZAPASU MOCY :wink: , moim kompletnie subiektywnym zdaniem, przy ER, nawet Strider - zwłaszcza w kwestii folderów - się chowa...
Pzdr,
See...
Napisano Ponad rok temu
Ja już kase na tego sprzęta zbieram Ale w to, że jest mocniejszy od Stridera ze stałym ostrzem to raczej nie uwierzę (no chyba że będe miał już shrapnelka i zrobie porównanie )
Napisano Ponad rok temu
Idz z pretensjami do KKamiLLa, ze nazwal to, co bylo juz od dawna ale nie wiedziano jak to nazwac
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Może teraz zmieni się opinia o backlock'u .....jak to opisał ŚN na stronce,że owszem dobrze zrobiona jest mocna ale ustępująca poniższym i tu wymienione wszystko co człowiek wymyślił ( więc wygląda że ta blokada jest najgorsza a ER jest tam przykładem firmy stosującej to rozwiązanie ) 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
Czy ludzie z ER sprawdzali ile kg wytrzyma taki backlock???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do backblocku to zerknijcie jaka ona jest gruba...polemika typu backlock vs linerlock tutaj sie nie sprawdza bo to zueplnie inna jakosc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A moze po prostu si eprzyzwyczailem, ze czarnego koloru ostrza mojego Ampha zadna sila nie ruszy
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Frame-lock i liner-lock - odkształcają się?
- Ponad rok temu
-
baby boa & mini mojo
- Ponad rok temu
-
Swamp Rat Folder
- Ponad rok temu
-
Neck Knife - prośba o radę
- Ponad rok temu
-
Emerson
- Ponad rok temu
-
Tani folder
- Ponad rok temu
-
Świat się kończy ?
- Ponad rok temu
-
który nóż? ka-bar vs. SOG
- Ponad rok temu
-
Mocne noże... drogie noże... potrzeba czy chęć posiadania?
- Ponad rok temu
-
Ciekawy link do Denchmade
- Ponad rok temu