Tani folder
Napisano Ponad rok temu
Jarek, nie obraziłeś się, prawda?? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Chive'y mają ostrze z 420HC i okładziny z 410
Pozdrawiam,
AdamD
PS: mam "plastikową" i "bazarową" Endurę, a Jarek dostanie atrapą w oko w najbliższą sobotę 8)
Napisano Ponad rok temu
do samoobrony to byle gówno mozesz kupic bo i tak nigdy nie uzyjesz więc jakei znaczenie ma dla Ciebie stal czy firma ?? kup kuchenniaka - w razie czegos ozenisz i spierdolsiz albo wyrzucisz i nie będzie żal - bo do tego sie zamoobrona sprowadza.
Zaraz Cie wszyscy pojada stary, lepiej powiedz ze chcesz nóż do uzywanai na codzien tak po prostu zeby miec, bo do samoobrony to pieprzenie - ile razy pociołeś kogoś nożem ?? zamierzasz ?? do tego nadaje sie każdy nóż.
W gruncie rzeczy masz racje, dzieki za sprostowanie. Decyduje sie na BM Pika, mysle ze to najrozsadniejszy EDC w tym przedziale cenowym.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
malutki offtopic: nie pierwszy raz czytam o tym, że owalne dziurki Benchmade'a źle się otwierają. w AFCK naprawdę nie mam z tym problemu. podejrzewam że dlatego, ponieważ stosuje inną technikę - w spyderco otwieranie polega na poziomym położeniu kciuka na dziurze - u bm koniec kciuka wkładam do dziurki prawie pionowo - zahaczam końcem palca, i wtedy otwieram nóż. dla mnie bardzo wygodne i pewne. nie mam z tym najmniejszych problemów (oczywiście najczęściej i tak stosuje otwieranie wyrzutem nadgarstka, ale to inna bajka). podejrzewam, że dlatego brzegi otworu są złagodzone - ostra krawędź byłaby w tym wypadku mniej wygodna.Minusy? dziurka zamiast kołka Ma wygładzone krawędzie, co może ładnie wygląda, ale nie zapewnia chwytu i sprawia, że otwieranie tego noża dla osób nie wprawionych (jak ja ) to męka....
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Moge tylko polecic.A może cuś takiego cena niewysoka a stal i wykonanie OK :
tutaj fotka BM monochrome
Napisano Ponad rok temu
Przylacze sie i pooffuje - z BM dziurkowanego mam co prawda tylko PIKE i Griptiliana, ale z dziurkami nie mam zadnego problemu.malutki offtopic: nie pierwszy raz czytam o tym, że owalne dziurki Benchmade'a źle się otwierają. w AFCK naprawdę nie mam z tym problemu. (...)
Kwestia paru prob i nie potrzeba nawet jakos specjalnie wkladac kciuka.
Napisano Ponad rok temu
PS: mam "plastikową" i "bazarową" Endurę, a Jarek dostanie atrapą w oko w najbliższą sobotę 8)
Zglaszam sie z moim plastikowym i bazarowym nativem
Musialem sie pochwalic poraz kolejny- zajawka nie mija
Ja pewnie na kolejnych "sparingach" znowu bede obrywal nonstop :?
Leszczyk jestem ale cos wymyslilem... postaram sie tym razem wykorzystac moje nawyki z walki na miecze... moze to cos da ?
Ale czy timing z miecza pasuje do krotkiego nozyka ? Zobaczymy
Napisano Ponad rok temu
A może cuś takiego cena niewysoka a stal i wykonanie OK :
A ja mam taki bajer zamiar kupić. Pytanie tylko - w sklepie "ŚN" kosztuje 315 zł, w internetowym 249 zł (bez przesyłki), bo mają jakąś promocję.
I dlatego spytam:
Ile czeka się na przesyłkę z military - z własnego doświadczenia?
Chętnie kupiłbym u Jarka, ale 60 zł. różnicy........
Chyba, że obniży cenę
Napisano Ponad rok temu
Przesyłka z Military była najszybsza jaką otrzymałem -I dlatego spytam:
Ile czeka się na przesyłkę z military - z własnego doświadczenia?
"dziś" zamówiłem a jutro kurier puka z paczką
(kurier w cenie przesyłki pocztowej !)
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Kupuj, kupuj.A ja mam taki bajer zamiar kupić.
Za te pieniadze to jest bardzo dobra okazja.
No i nie rdzewieje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nawet moja kobita się spytała "po co mi ten długopis" (a wie, że zawsze jakiś nóż mam przy sobie)
Napisano Ponad rok temu
Czy moglibyscie doradzic ktory z nich bylby lepszym zakupem i dlaczego? Z tego co czytalem na stronce PiteraM EZ-Out ma dosc pozytywna recenzje... Ciezko mi zdecydowac ktory prosze wiec o rade ale gdyby tak zdanie poprzec jakimis argumentami... Bylbym bardzo wdzieczny
z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
A odnosnie owego Spyderco Centofante III - podoba mi sie... cena... przelkne chyba Firme Spyderco to w ogole jakos polubilem od razu (ich noze znaczy sie) tylko pytanko mam takie... z tego oc zaowazylem to Centofante III ma ostrze grubosci 2mm i to mnie troche gnebi... jak sie to ma do wytrzymalosci bo wiekszosc pozostalych "kandydatow" 0,1'' czyli jakies 2,54 niby jest to 0,5mm ale jakos pewniej to wyglada... w ogole jestem chyba zwolennikiem nieco grupszych kling... ale do rzeczy, chce kupic noz EDC ktory ma mi sluzyc na uczelni w domu itp czyli z regoly same lekkie zastosowania ale chcialbym moc go tez wziasc na wycieczke do lasu i czasem zastrugac jakiegos kijka itp... zakladam ze nic mu nie bedzie bo takie ekstremalne zastosowanie to to nie jest a podwazac nie mam zamiaru nim. wiec... jaka Wasza ocena? Dobry wybor?
AdamD dzieki za podpowiedz i pozytywne opinie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Speedy - nóż to najdroższy i najgorszy łom, jaki możesz mieć. Żadne noże, a już na pewno takie jak ten nie służą do podważania czy wyważania. Takie rzeczy robi się nożem, kiedy jest to NAPRAWDĘ konieczne i NAPRAWDĘ nie ma pod ręką lepszego narzędzia. Spyderco to nie Emerson czy Strider, które są kosami do ekstremalnych zadań. A im bardziej cienkie ostrze, tym lepiej tnie. Także, wg. mnie, tym - jako użytkownik cywilny - nie musisz sie przejmować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Świat się kończy ?
- Ponad rok temu
-
który nóż? ka-bar vs. SOG
- Ponad rok temu
-
Ciekawy link do Denchmade
- Ponad rok temu
-
Endura vs. PIKA - pierwsze wrazenia ;)
- Ponad rok temu
-
jaki prezent na 18 urodziny? ;)
- Ponad rok temu
-
nóż ufajdany klejem
- Ponad rok temu
-
EDC/SCYZORYK.. SCYZORYK = EDC !!?? - quasiTEST :)
- Ponad rok temu
-
blokada lock back???
- Ponad rok temu
-
Spyderco Native/Delica vs Kershaw
- Ponad rok temu
-
Z nożem na gada!
- Ponad rok temu