Aktualne ceny
Napisano Ponad rok temu
Z tego co ostatnio słyszałem są ogromne różnice zależnie od lokalizacji więc ciekawi mnie jak to właściwie jest.
Napisano Ponad rok temu
W Meianie (klub z Warszawy) ceny przedstawiają się następująco:
1 trening-70 zł
2 treningi-80 zł
3 treningi-90 zł
4 treningi-100 zł
5 treningów-110 zł
Treningi z bronią- 20 zł
Z tym,że jeśli chodzi się 5 razy w tygodniu broń jest za darmo
Grupa zaawansowana płaci stałą stawkę wynoszącą 90 zł
Meian rządzi!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napewno są drobne różnice cen. Wszystko zależy od lokalizacji dojo,jakości maty i innych drobiazgów. Poza tym jak wiemy ceny rosną.
W Meianie (klub z Warszawy) ceny przedstawiają się następująco:
to jakis niemozliwy absurd!!!!! W Anglii jest taniej! Czy my mowimy na pewno o treningach Aikido???
Silvio 8O
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozwól że ostatnie stwierdzenie spolemizuję :wink:
A jak nie pozwolę?
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie Silvio, on pisze o cenach ZA MIESIAC treningu. Te wyszczegolnienia, to chodzi o to, z jaka frekwencja mozesz chodzic na zajecia TYGODNIOWO.to jakis niemozliwy absurd!!!!! W Anglii jest taniej! Czy my mowimy na pewno o treningach Aikido???
Silvio 8O
Jusi nie potrafi takiej prostej sprawy wyjasnic przystepnie i powoli, wiesz jak to maja nastki, tylko serduszka w glowie :wink:
Zreszta system niezwykle dziwny. Nigdzie sie z tym nie spotkalem. U nas jest obojetne ile razy tygodniowo sie chodzi, jesli mozesz dwa czy trzy razy dziennie, tym lepiej. Nikt nie jest karany finansowo ze chodzi czesciej :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to jest tak tez u tych sensei, ktorych wymienil Wallace.
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Szczepan: Taka jest Polska rzeczywistość .... z tego co się orientuje to większość klubów w Warszawie posiada właśnie taki system. Np. u R.Hoffmana, A.Bazylk, T.Sowińskiego itd ....
i dlatego, jak jestem w warszawie, to nie trenuje u tych panow.
Napisano Ponad rok temu
Szczepan: Taka jest Polska rzeczywistość .... z tego co się orientuje to większość klubów w Warszawie posiada właśnie taki system. Np. u R.Hoffmana, A.Bazylk, T.Sowińskiego itd ....
i dlatego, jak jestem w warszawie, to nie trenuje u tych panow.
A gdzie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polska to taki dziwny kraj Szczepciu Nie wiem, czy jeszcze o tym pamiętasz :wink:Zreszta system niezwykle dziwny. Nigdzie sie z tym nie spotkalem. U nas jest obojetne ile razy tygodniowo sie chodzi, jesli mozesz dwa czy trzy razy dziennie, tym lepiej. Nikt nie jest karany finansowo ze chodzi czesciej :roll:
I tak np. spora cześć ludzi nie przyjdzie na trening, który jest 5x w tygodniu za 100 zł, bo oni mają czas czy ochotę chodzić tylko 2 x w tygodniu albo będą chodzić do senseia i marudzić o zniżki, bo np. nie było ich na 2 treningach (nie rozumiejąc, że opłata jest zryczałtowana i w sumie płatna z góry, a nie po zakończeniu miesiąca). Ale jak będą mieli płacic 70 zł miesięcznie za te 2 treningi tygodniowo. to wtedy przyjdą. Także taki system w warunkach polskich nie jest zły. W naszych warunkach pracowniczo-finansowych zachęty finansowe w postaci zmniejszania wysokości składki za miesiąc, jeśli ktoś płaci np. kwartalnie nie zdaje egzaminu, bo niewiele osób może sobie na to sobie pozwolić.
Napisano Ponad rok temu
Jusi, twoje odpowiedzi sa nieslychanie klarowne jesli temat dotyczy rozowych kroliczkow, albo czerwonych serduszekDrogi Szczepanie a czy moja wypowiedź nie była klarowna? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jusi, twoje odpowiedzi sa nieslychanie klarowne jesli temat dotyczy rozowych kroliczkow, albo czerwonych serduszekDrogi Szczepanie a czy moja wypowiedź nie była klarowna? :wink:
Cieszę się Moderator jest jak najbardziej w topicu
Napisano Ponad rok temu
3 razy w tygodniu 60zł/miesiąc
a jak się chodzi rzadziej to można się dogadać
pozdrawiam 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wymiary Bo i Jo oraz bokkenów oraz Materialy
- Ponad rok temu
-