Linki - strony, muzyka i inne ciekawe informacje
Napisano Ponad rok temu
sam wymodziłem, więc czekam na opinie
Napisano Ponad rok temu
http://www.capoeiraolsztyn.pl/artykuly/capoeira/comprar_de_jogo_2.html
Fajny artykulik i naprawdę kawał dobrej roboty :wink: z tego co się orientuję to większość grup wywodząca się z MG ma podobne zasady ale ciekawią mnie różnice. W których grupach i czym się to różni?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.capoeiraolsztyn.pl/artykuly/capoeira/comprar_de_jogo_2.html
Fajny artykulik i naprawdę kawał dobrej roboty :wink: z tego co się orientuję to większość grup wywodząca się z MG ma podobne zasady ale ciekawią mnie różnice. W których grupach i czym się to różni?
Nie podam Ci konkretnych przykładów, bo w moich ustach i opisie może to zabrzmieć prześmiewczo, ale widziałem np. motyw taki, że dwie laski "kupiły grę" poprostu wskakując za pomocą macaco pomiędzy dwóch grających graczy - mało bezpieczne. Była grupa w której widziałem motyw taki: kupujesz, pare ginga - podajesz ręke na przywitanie - siadasz pod berimbau - wracacie do gry. Kupowanie bez ajoelhada tez widzialem - ale to juz powszechniejsza sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Artykuł fajny, na pewno przydatny, szczególnie dla początkujących z Twojej grupy
Napisano Ponad rok temu
bardzo dobry tekst
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uira: mogłeś wspomnieć jeszcze coś na temat kolejek tworzących się czasami do wejścia do roda
można by wprowadzić kartki na wejście do roda, jak za starych dobrych czasów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
capoeira przez sen ze specjalnej plyty cd... nlp to potęga!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brazylijczyk, którego uważano za tragiczną ofiarę wypadku samochodowego, wywołał panikę wśród swych bliskich, gdy przyszedł cały i zdrowy na własny pogrzeb - napisała w środę brazylijska prasa.
Rodzina, choć miała wątpliwości, zidentyfikowała osobę, która straciła życie w niedzielnej kolizji drogowej w stanie Parana (w południowej części kraju), jako 59-letniego Ademira Jorge Goncalvesa - poinformowała miejscowa policja.
Zgodnie ze zwyczajem panującym w Brazylii, pogrzeb zorganizowano już następnego dnia. Uroczystość zbiegła się z zaduszkami, w czasie których Brazylijczycy odwiedzają groby swych bliskich.
Jak podał dziennik "O Globo", Goncalves - o czym rodzina nie wiedziała - spędził sobotnią noc z kolegami przy mocnych trunkach. O swoim pogrzebie dowiedział się, gdy już się rozpoczął.
Rzecznik policji powiedział, że mężczyzna natychmiast udał się na miejsce pochówku, by powiadomić bliskich, że żyje.
Policja dodała, że ciało, które zamierzano pochować, poddano powtórnej identyfikacji.
tak imprezują w Brazylii ;D
Napisano Ponad rok temu
chyba na onecie to widziałem i lekko z tego z firmie wylewaliśmy:D
w sumie niby nie śmieszne ale z drugiej strony......"D
Napisano Ponad rok temu
Za wszelkie uwagi na priv jestem dźwięczny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakby ktoś chciał, to Graduado Alemao napisał fajny artykuł o Mestre Waldemar:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki masz cordao ??
- Ponad rok temu