Linki - strony, muzyka i inne ciekawe informacje
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: Sro 31 Mar, 2010 ]
Samba:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i dalej:
FiLM Capoeira - afro-brazylijskiej sztuki walki, w których ruchy i bloki są stylizowane akrobatyka, a nawet ruchy taneczne. Muzyka i rytm nabyć wcielenie w ruchu bojowników, jak rozmawiają między sobą, w ich własnym języku. Wygrywa capoeira, którzy będą w stanie zdezorientować wroga jego umiejętności, przebiegłość, umiejętność rozpoznania zamiary przeciwnika.
Capoeira - część starożytnej kultury afro-brazylijskiej z jej symboli, atrybuty i filozofii.
Obecnie capoeira - jest nieodłączną częścią Brazylii, samba, lambada i karnawał w Rio de Janeiro.
od dziś wprowadzam lambadę na treningach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla zainteresowanych:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mestre zwraca przedstawia swoje zdanie na temat obecnego stanu capoiera. Zapytaliśmy Mestre min. o pojęcia: europejskiej capoeira, podziały i powstawanie nowych grup oraz kilka innych ciekawych i wciąż aktualnych pytań.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie zrozumiem po co w MMA, jak jest przedstawienie zawodników, to jest napisane jaki styl walki reprezentują, chociaż go wcale nie reprezentują. I nie tyczy się to tylko capo, ale też innych. Fakt, zdarzają się tacy co rzeczywiście walczą danym stylem, ale czy nie lepiej podpisać się po prostu pod mma- przecież szkoły mma są już dosyć popularne.
(To takie moje przemyślenia, które musiałem gdzieś wyrzucić).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A który to capoeira?
Nigdy nie zrozumiem po co w MMA, jak jest przedstawienie zawodników, to jest napisane jaki styl walki reprezentują, chociaż go wcale nie reprezentują.
Może dlatego że to tylko nazwa stylu bazowego a nie opis stylu w którym będzie walczył ?
Napisano Ponad rok temu
oczywisce jean silva to capoeira i z tego co wyczytalem na budo to bedzie mial gdzies seminarium w polsce niedlugo.
seminarium z czego? z capo? gdzie, jak, u kogo?
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej strony wypisywać "Capoeira" wszędzie gdzie się tylko da to z pewnością duch i sentyment, ale też lekka ściema Chyba, że pokażecie mi kogoś, kto 100% umiejętności poznał na treningach capoeira, a takich (startujących w zawodach mma) nie widziałem jeszcze nigdzie.
Ale fajnie, że porządni fajterzy MMA pamiętają o korzeniach, pokazuje, że mają coś więcej niż twarde szczęki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podstawowym dla mnie kryterium jest metodologia treningowa; capoeirista może walczyć przekrojowo, ale podstawowa forma treningu tego nie przewiduje. Inaczej jest na takim miksie, czy bjj, gdzie człowiek od początku uczy się walki we wszystkich płaszczyznach.
No i nie porównujmy sztuk walk ze sportami, bo zgubimy perspektywę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki masz cordao ??
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Szczecinie